Шефът на "Еконт" ще е в листата на ПП в Русе

Николай Събев: България не е направила нищо да е транспортен център
13 окт 2021 13:00, Анисия Иванова
44
Шефът на "Еконт" ще е в листата на ПП в Русе
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Собственикът на "Еконт Експрес" Николай Събев ще е кандидат-депутат на "Промяната продължава" в Русе на парламентарните избори на 14 ноември.

Според него в България се гледа по несистемен начин на транспорта и липсва идея как да се обединят различните видове транспорт в една мрежа. Куриерските фирми трябва да еволюират и да развият нови услуги като системи за плащания и доставки с дронове, за да бъдат част от бъдещето, заяви Събев в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"От логистична гледна точка ние не сме направили нищо да бъдем привлекателен транспортен център... Средната скорост на предвижване на стоките трябва да е най-малко равна на европейската и да имаме инфраструктура с интермодални терминали.", смята той.

Събев цитира доклад на Министерството на транспорта с поети, но неизпълнени цели за развитието на транспорта в страната като част от европейската мрежа.

Още по темата

Той даде пример с лошата инфраструктура и връзки със София и Русе: "Русе е изолиран от България... Не можеш да отидеш за един ден до Русе, да си свършиш работата и да се прибереш."

Запитан за бъдещето на куриерския бизнес, Събев заяви, че той трябва да навлезе във всички други системи. "Ако се занимаваш само с доставка, без плащания и другите условия, които гарантират изпълнението на тези транзакции, то ти не си способен да си логистик.", обясни гостът.

Доставките с дронове трябва да бъдат голяма част от това бъдеще, заяви той.

В коментар за пандемичните мерки Събев заяви, че бизнесът и предприемачите нямат голяма нужда от помощ от държавата, това трябва да бъде запазено за хората в нужда. "Българският бизнес е изключително интелигентен, за да се позиционира в тези икономически условия.", смята той.

Подходът "проба-грешка", който е характерен за бизнес предприемачите, започнали през 90-те години на миналия век, се оказа изключително успешен, смята Събев.

"Въпреки лошите условия в публичния сектор, ние продължаваме да правим бизнес ... Държавата трябва да спре да се занимава с политиканстване."

Какво трябва да направи България в сферата на транспорта, грешките при случая с Vera Su можете да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
24
 
! Отговори
Брааат преди 2 години
Русе ако го вкара тоя в парламента си заслужават съдбата на бързо западащ град!!!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е за едно, трябва силва държава в която доминира Български Пощи.Освен това да се провери този гном какво прави с нашите лични данни след като бил показал на Кирил Петков някакви анализи къде вървяла икономиката на база поръчки през Еконт.
15
1
 
6
 
! Отговори
Като преди 2 години
Започнат да доставят с дронове, ще стане още по-скъпо.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Буда хаус в Русе на какви оргии съм присъствал леле мале. Туй чиче и разни други чички какви работи вършат с 25-30 год момичета които са техни служителки направо не е истина. И това била промяната, почтеността и честния бизнес?!?
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефът на Еконт прилича на точно това, на което очаквах да прилича.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А DHL Кога ?
11
2
 
26
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Много дигна цените тоя шеф, стана злате тоя еконт.
10
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, още една причина да спрем да ползваме Еконта.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А асфала кой го положи? Да не спрат доставките.
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб трябва да управляват! Техният транспорт е най-добър!
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите калинки без образование трябва са управляват транспорта!
6
6
 
14
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
"Не можеш да отидеш за един ден до Русе, да си свършиш работата и да се прибереш" ?! И защо да не можеш? Четири часа ми е пътя до Русе, без да наруша нито едно ограничение. Тръгваш в 6:00 в 10:00 си в града. Работа, колко работа да е, че до 15:00 да не я свършиш. И в 19:00 си в къщи. Тоя дрънка глупотевини.
5
5
 
23
 
! Отговори
Марчето преди 2 години
Вече няма да ползвам услугите на ЕКОНТ. Все пак има и други куриери.
4
1
 
23
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Баш будиста на Русе - Събев да вземе да разкаже за оргиите и принуждаването на служителки да се *** с ортаците му в бардака му Буда Хаус!!!! Тогава да ми говори за почтенност, промяна и прочие! Ей такива с изкривени цености и желание да налагат на всички извратените си вярвания да ми променият държавата - не мерси! Предпочитам агент Буда, пред будистки сектанти!!!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, този поне ще достави правилните бюлетини на правилните места. Навреме.
2
5
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
В това Събев е много прав - престъпление е главният път София-Русе да преминава през селата Петревене и Румянцево !!!___И то уж в ЕС, и то уж в 2021 г. ?!?!?!?___Даже не е смешно, май дори не е и трагично, някаква недомислица на незнамкакво си е !!!
1
0
 
36
 
! Отговори
ПП преди 2 години
продължаваме промяната - Спиди