След вота на 14 ноември ГЕРБ ще опита да състави коалиция

Засега обаче било трудно да се каже с кои партии
49
След вота на 14 ноември ГЕРБ ще опита да състави коалиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на 14 ноември, заяви Тома Биков пред Нова телевизия.
„Ние се опитахме и на 4-и април. Опитахме да водим ефективни преговори, тогава „Демократична България” и „Има такъв народ” отказаха изобщо да говорят с нас”, добави той.

Биков коментира и последните данни за електоралните нагласи от проучване на „Алфа Рисърч”, сочещо, че ГЕРБ ще бъде първата сила в Народното събрание. Коментарът му е за  данните от изследване, което е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021 г. от Алфа Рисърч и се реализира със собствени средства от агенцията Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Още по темата

„Тези данни са моментна снимка, те не са изборен резултат. Ако имаме такъв тип разлика, ще се опитаме да съставим коалиционно правителство. При такава разлика, въпреки че тя не е малка, очевидно няма да имаме пълно мнозинство”, уточни представителят на ГЕРБ.

Той обясни, че в момента няма как да даде конкретен отговор с кои партии може да се случи коалиционното правителство. „Това проучване показва една тенденция - срив на партиите, които отказаха да поемат отговорност. И запазване на позициите на онези формации, които имаха готовност да влязат в управлението. Това трябва да бъде поучително за поставящите червени линии”, смята Биков.

Изследването, което коментира Биков е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица. Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Ставри ще е архитект на коалицията на герб. Той ще бъде строг, но справедлив.
14
7
 
14
 
! Отговори
18 брюмер преди 2 години
Идва реставрация и Луи Наполеон де Банкя на бяло магаре.
13
15
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ е мафия преди 2 години
Бойко Методиев Борисов е продавал роби на ЦРУ за електронно Сателитно следене!
12
16
 
5
 
! Отговори
Строго Секретнио преди 2 години
Бойко Методиев Борисов е продавал роби на ЦРУ!
11
12
 
14
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Мафиота Борисов може да разчита на фесовете и Ристьо , ако последния свари да влезе!На Слави вече не може да разчита оти дългио захитря и бавно и полека му увира голата кратунка!Така че мафиота Борисов ще трябва да се примири , че го чака път към .....Пандиз палат!Но и там има хора и може да се превърне от тиква на човек!
10
14
 
4
 
! Отговори
Търговия с роби преди 2 години
Борисов е продавал Българи роби на ЦРУ за сателитно проследяване, ЦРУ знае къде се намира човек и чрез Синтетична Телепатия се гаврят по зле от Менгеле!
9
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да припомня, че дпс бяха вече в коалиция с бсп в кабинета на орешарски. Тогава мая манолова предложи дебелян пеевски за шеф на ДАНС. Забравихте ли? дпс никога не са били и няма да бъдат в коалиция с ГЕРБ.
8
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гроб, дпс, и дб, ще се опитат да управляват след изборите. Затова просто не гласувайте за либерастите.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как е проведено изследването?
6
9
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бибиков нали щеше да сваля Тиквата... И оная медуза Сачева също :)))
5
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранти са жалките герберясали тролчета, които за жълти стотинки са готови и майка си да продадат.
4
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнаха Боби Михайлов, оправдаха Кристалина, остана и Борисов да седне отново в джипката...само баба Меркел се оттегли, интересна работа
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василе, може да хванеш мутрата от Банкя за долуподписания. Той няма за какво да ходи в затвора.
2
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно - коалиция Чекмеджан и Дебелян - за ново пълнене на чекмеджетата. Друго не е възможно. Само че първа ще е новата партия и Винету ще гледа власт през крив макарон.
1
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за ГЕРБ получаваш и ДПС. Досега толкова години се криеха, че си играеха заедно, но сега вече ще е официално. Ужас.