Кой с какви намерения тръгва към изборите?

Предизборната кампания за изборите 2 в 1 започна
15 окт 2021 19:23,
41

Предизборната кампания за парламентарните и президентските избори на 14 ноември започна. 23 партии и коалиции са издигнали свои кандидати за държавен глава. 20 партии и 7 коалиции пък се борят за места в следващото Народно събрание.

Първи кампанията си откриха от новата формация "Продължаваме промяната" със заявки за бъдещето и критики към миналото, предаде Bulgaria ON AIR.

"Да спрем кражбите и парите да се насочат към истинско образование, истинско здравеопазване. Затова тръгваме и ще минем през всеки от областните градове", заяви Асен Василев.

"И след 4 години ние мислим, че няма да има възможност, когато на Магнитски едни чужди партньори ни слагат най-корумпирания човек, и едновременно с това да видим водач на листа да бъде Делян Пеевски. Справедливостта да бъде променена, главният прокурор и хората от съдебната система, които трябва да бъдат сменени", добави Кирил Петков.

Още по темата
Новите кандидати за парламента изтъкнаха и намерението за бъдещо партньорство с десните и "Изправи се БГ! Ние идваме!", които в началото на кампанията видяха пропагандна война. Но и обявиха мерки срещу кризата с цената на тока и коронавируса.

"Някой трябва да казва "не" на мръсните сделки и този някой сме ние. Някой трябва да спира глупостите, които се вършат в политиката, и най-накрая - да нарита статуквото. Това сме ние", каза Николай Хаджигенов.

От коалицията опровергаха съмненията за раздор с Татяна Дончева.

"Нали помните така казваха за Гунди, пазете се от Гунди в последните секунди...“, шеговито каза Татяна Дончева.

ДПС също даде заявка да е фактор в новия парламент. Самият Делян Пеевски беше първият представен водач на листа на Движението в Благоевград. Партията откри кампанията си онлайн.

"Младите семейства да остават тук – в нашата Родина – майка Република България", заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючук.

"Няма да ни е леко, но си заслужава да победим", лаконичен беше Мустафа Карадайъ.

От "Демократична България" пропуснаха официалното откриване на кампанията, но представиха "манифест" с основни цели. Сред тях са върховенство на закона, свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори. Победителят на последните избори – "Има такъв народ" - тръгва към 47-тото НС със срещи по градове. Очаква се в следващите дни първи предизборни заявки да направят ГЕРБ и БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Гласувам за ПП ,напук на всички ,които ожесточено ги плюят -защо ли ?!
28
2
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
На Б-я трябва президент обединител,а това е проф.Герджиков.
27
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Чак такива лъжци и мошеници от световен мащаб като служебните министри на Радев в българския парламент не е имало.
26
3
 
5
 
! Отговори
НАМЕРЕНИЯ И ОБЕЩАНИЯ преди 2 години
Избирателите не трябва да забравят, че всички политически партии у нас с изключение на ГЕРБ са путинистки. Каквито и намерения и обещания да предлагат тези партии, в крайна сметка те ще обслужват не България и българите. По важното е, че намеренията на нашите евро-атлантически партньори от Брюксел и Белия дом са други и ще бъде тяхната воля, а не волята на националните предатели.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамата лидери на ПП са агенти на сащ и мошеници, това е ясно, както и че бойко е разбойник и не трябва повече да е премиер.
24
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Ани"отговорност",каква хубава българска дума...да изкачиш Шипка с Народа си,...да попиташ топ мафията дпс...заплашваща Народа ти с етническа разправа в 21 век...Коя е вашата Родина...рестартиращ...фъфлещ...кланящ се на султана...продаващ животите на етническите турци...наши братя с които живеем приятелски от столетия...настройващ ги да тръгнат против домовете си...кое е отговорно?...с България които иска!етническата на дпс е заплаха за ЕС...агенти на путин и султана я разиграват!...отчаяни
23
5
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До чисто и просточисто и просто...няма да ви се налага да...търкате билетчета купени с последните ви стотинки...от които борисов и дпс печелят..,няма да ви се налага да плащате грабежи като ктб,няма да плащате саниране-грабеж,къде е лиляна?,няма да плащате АЕЦ скраб...та и наем обурудване плащаме...дпс-гроб правят опит за преврат с цените на тока и газа...та и на султана пристанаха,куневица ни закри АЕЦ мощности...за затвора е...лъжат ви и ви манипулират...ограбват ви просто!
22
4
 
3
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Аз мисля че всичко се развива много добре. Хората видяха че "хитрия ход на шахматистката" беше да не поемат никаква отговорност и да оставят Бандата на Румен да вилнее. Всеки го е усетил по джоба си. Някои загубиха роднини в пандемията. Сега всички са наясно че колажите с чекмеджетата бяха създадени в президентството. Партията на Румен Радев с двамата измамници ще покаже за пореден път на народа кой му е приятел и кой го ограбва.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахх с тези шалчета и чадърчета... Няма начин да не ни оправят)
20
14
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пожелавам успех на ПП.
19
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво момчета, тровете живота на крадците от Герб.
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всяка друга европейска страна Киро вече щеше да е в затвора. В България чудовищната комунистическа корупция в президентството го пази и покрива. Чорап покажи на обществото фалшивата му декларация.
17
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора ще гласуват за ПП, другите ги видяхме колко могат, и то е едно голямо нищо. Герб 12 години показаха, че нищо добре ня правят за държавата ,а само за себе си. Там останаха, само най-продажните. Радвам се че всички покрай мен ще гласуват за ПП , дори и тези които преди гласуваха за герб.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро мошеника и Асен крадеца- УЖАС!
15
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 2 години
Това което обединява всички партии не е грижите за народа и спиране ва корупцията, а че никой и не се заеква за ЦСКА.Този тумор на България, създаден в годината на основаването на Изсраел, от същия азербайджано тюрки хибрид, стои при всички правителства. Води се за Национална ценност, като Рилските езера, Мадарския конник и Боянската църква.
14
1
 
7
 
! Отговори
гербер преди 2 години
До 2 анонимник. Ама той не падна ли отдавна бе, оххлюв? Ей, този човек още сто години май ще ви държи влага и ще сънувате кошмари.
13
3
 
14
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Как може да има толкова про...и и наивни хора да се хващат на лъжите на тези измамници
12
3
 
19
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Тези двамцата харвардски измамници ще ви омагьосват яко, но дано да се вслушате в разума на такива като мен, че са алчни тарикати и нищо няма да направят (както не направиха и досега в служебното правителство, а само се хвалят). Така говорех и за ИТН, че нямат кадри, нямат опит и никаква идея как се управлява държава, а много ме плюеха, но го разбраха сега по трудния начин. Внимавайте, не настъпвайте поредната мотика.
11
0
 
14
 
! Отговори
естествено за : преди 2 години
постове и облаги...
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е да се излъжат максималния брой бaлъци за да има вероятност за участие в кражбите на века... в България. Това е истината за българските политици...