Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични

Той не участвал на протестите заради поста, който заема
15 окт 2021 09:10, Нели Христова
996
Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков - кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, коментира скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това се случи тази вечер в авторското предаване на Миролюба Банатова "Въпросите" по ТВ1.

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин... Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни - този въпрос да се изясни - дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза Герджиков, като неколкократно подчерта, че не е адвокат на лидера на ГЕРБ, но се съмнява с истиността на кадрите.

"Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", коментира професорът един от основните си опоненти в битката за "Дондуков 2" - Румен Радев.

Ректорът на Софийския уневерситет заяви, че не участвал в протестите миналата година заради поста, който заема. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза Герджиков.

Той осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС. "Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни проф. Герджиков.

Той сподели още пред Бенатова, че през 2013 г., когато е заемал поста на заместник ректор, е подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали СУ. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


996
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
806
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков, виждате ми се сравнително интелигентен човек, да ви е хрумвало случайно, че по серийните номера на банкнотите, които се виждаха, може да се проследи целият път на парите?! Апропо, това е риторичен въпрос, изяснен на втория ден от чуждестранните специални служби.
805
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиче, и ти не си автентичен, но сме принудени да изтърпим и този цирк.
804
4
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До виКИ. Вики, Вики, кой е тоя Дарев, дето трябва да си ходи?? И какво общо имат тук Милен Велчев и Николай Василев??? Като искаш гласувай за Герджиков, той е вторият Плевнелиев - пионка-шут, който не знае какво говори и е необходима да бъде потупван по врата от банкянския вожд- еднокнижник. Самият факт, че един професор, Ректор на най-големият университет у нас, може да върви по акъла на един неук прООстак вече говори много. Говори за обещани неща, а може би вече и за дадени! Не, благодаря!
803
2
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
За да си...сигурен,трябва да си им...светил,което е...възможно,но и малко вероятно.
802
4
 
10
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Този ми прилича на компютърно генериран . Обтекаеми фрази, няма мнение по нито един въпрос, освен че е идеалния кандидат за президент на ГЕРБ, с когото няма нищо общо разбира се..,
801
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бутафорната украса в спалнята на Борисов доказано подсилва страстта на гостенките. Взех идеята и моите пачки стоят на барчето, а с кюлчето си притискам документите в отворения сейф. От производството на такива сувенири могат да се изкарат много пари! Но % от печалбата са за Борисов, идеята е негова, а рекламата на журналистите.
800
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"защото никой нормален човек не си държи парите по този начин".........Какво ли е искал да каже този образован човек?
799
2
 
4
 
! Отговори
Вярно преди 2 години
Наистина мяза на гей. Ако е гей, няма нищо срамно. Да си признае. Живеем в свободни времена.
798
7
 
7
 
! Отговори
Ханонимен преди 2 години
Само кръгъл *** би се вързал на тия колажи нелепи, но такива има бол в БГ и в частност в този форум :)
797
9
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ВЪН ГЕРБ И ГЕДЖИКОВ !
796
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шайката на Радев в затвора!
795
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шайката Гроб в затвора!
794
2
 
2
 
! Отговори
Димо лорда преди 2 години
Набираме сервитьорки за работа на открито. Банско. Справка на място
793
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търся пелети.
792
9
 
7
 
! Отговори
Облик преди 2 години
Всеки нормален човек лесно може да си представи какъв е моралния облик на кремълските ***, бълващи мър..сотии в този форум. Тия момчета, до един от село,ако ги попиташ какви са, щети отговорят "българи". Да, ама не сте, а Господ, рано или късно, ще ви съди, нещ..астниции.
791
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавам сертификати. Легални за чужбина.
790
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б'оклуци, б'оклуци... Освен да плюете по ГЕРБ и Борисов... за нищо друго не ставате. Добре, че е този сайт да си избивате комплексите.
789
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб го направиха ректор, естествено че е гербаджия. По времето на борисов, тоя стана мулти милионер от обществени поръчки. Нещо неясно?
788
11
 
10
 
! Отговори
Без чест и достойнст преди 2 години
Трифонов: Възможно ли е години наред начело на най-големия университет да е бил човек без чест и достойнство?https://mobile.frognews.bg/article/227873/
787
7
 
7
 
! Отговори
Танас с-у Цецъс преди 2 години
Таназеее, Таназе, бе нема ли кой да му обясни че бе изгербен да се кандидатира за Президент където да го здъфкат горкия а през задния ход да завинтят на Ректорския престол Плевенската Мадона Цацъъъъъ.