Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични

Той не участвал на протестите заради поста, който заема
15 окт 2021 09:10, Нели Христова
996
Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков - кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, коментира скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това се случи тази вечер в авторското предаване на Миролюба Банатова "Въпросите" по ТВ1.

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин... Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни - този въпрос да се изясни - дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза Герджиков, като неколкократно подчерта, че не е адвокат на лидера на ГЕРБ, но се съмнява с истиността на кадрите.

"Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", коментира професорът един от основните си опоненти в битката за "Дондуков 2" - Румен Радев.

Ректорът на Софийския уневерситет заяви, че не участвал в протестите миналата година заради поста, който заема. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза Герджиков.

Той осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС. "Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни проф. Герджиков.

Той сподели още пред Бенатова, че през 2013 г., когато е заемал поста на заместник ректор, е подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали СУ. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


996
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
766
11
 
7
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
Най-интересното е това, че на снимката до проф.Герджиков е знаменитият българин Николай Ненчев-бившият военен министър, съден и влачен по съдилищата цели 6 години затова, че е ощетил Русия като е предпочел ремонта на нашите самолети да бъде извършен не от Русия, а от Полша за 4 милиона по-ниска цена. Между другото за Ненчев се говори, че в бъдеще щял да оглави Военния трибунал. И на двамата с проф. Герджиков желая успех. избирател
765
16
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Гласувате за Герджиков - получавате Борисов! И ново увеличение на външният дълг!
764
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ася и защо на мен го пишеш това? Питай политиците на прехода. За мен всички до един са маскари и крадци.
763
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боя се, че не съм сигурен, че ще подкрепя Герджиков. Отсега извади торбата с лъжите, дадена му назаем от шефовете. Пред нискоинтелигентна публика може би върви - която се впечатлява от титли и кухи фрази.
762
5
 
12
 
! Отговори
пррръдлю преди 2 години
Метанът поскъпва. Този ще стане милионер
761
11
 
12
 
! Отговори
Ася преди 2 години
До 816 А тези които съсипват авторитета на Борисов имат ли доказателства?Втора година се повтарят едни и същи недоказани лъжи ,защото някои имат неутолима жажда за власт и мъст.И какво се оказа като им беше даден шанс -бягане от отговорност,избори след избори които ние плащаме ,пълен парламент с мошеници.
760
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За колко сребърника се продаде професора, на тиквата от банкя?
759
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам добро впечатление от СУ. Администрацията им е с голямо самочувствие без покритие. Много компетентни се правят, но не познават законите. Там да обърне внимание професора. Не му прави чест да защитава определени хора без доказателства.
758
2
 
12
 
! Отговори
Надя преди 2 години
А, защо не е извикана полиция веднага ?!Защото всичко е пунта мара!Защо Рашков,Радев не изискат цялата документация от разследващия прокурор и да я изпратят в Европейския съд, вместо такива като Бенатова да развяват тоя съдран Пар..-Ца..-Л.Засрамете се бе слуги за пари ,жалки сте!
757
14
 
11
 
! Отговори
Всеки преди 2 години
е по-подходящ от зеленият чорапогащник
756
11
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Един познат ми каза, че нищо не става от този и не е бутнал нищо практически. Един професор по заваряване може да е професор по теория, ама на практика не го бива хич като стане дума за заваряване на детайли. Същата работа и с този.
755
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най лесно се разпознава нископлатен продажник червен ***! Той плюе лъжи по герб но не казва че е за бсп защото ще стане за резил. Толкова сте пропаднали лъжливите комунисти, че не смеете да напишете нещо от ваше име. Само плюете поомия по другите. Нещастници!
754
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заснели лъжливите комунисти едно чекмедже с пари, разпространили го тайно по медиите и Борисов бил лош! Комунистите фалираха няколко пъти държавата и ограбиха спестяванията на поколения българи. А преди 89 убиваха всеки който не слуша заповедите на комунистическата партия. Комунистите и Борисов са несравними. Комунистите са най голямото зло. Борисов пред тях е цвете!
753
10
 
12
 
! Отговори
izh преди 2 години
Mного културно казано. Да не обсъждаме един фотокулаж и то направен от фотошопаматъор гимназист максимум Толкова ли се поскъпиха мутромилионерите за една представителна помия? Пък то - елементарно сякаш Асан от Факултета го продуцирал. Абе каквито ни мутрите , такава им и продукцията
752
2
 
0
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонименsegashnite im komanvashti devalviraha ponyatiyata'',shinel'''',chorap'',''furajka'''i drugi voenni termini.blagodarenie na obitatelite na prezidenstvoto/
751
7
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
С тези си твърдения неминуемо ще си върне рейтинга от 21 на 29%.
750
4
 
3
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонимен sega GERB ne sa na vlast i sme tcufnali i vurzali, a do proletta ako si jiv pak spodeli neshto
749
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н ректор на СУ, откога професорите на СУ започнаха да разбират от детективска работа? Да не би Вие като кандидат- президент да се вживявате в ролята на инсп.Дюдю? Спецпрокуратурата не се ангажира с разследване на нещата с тестетата евро и златните кюлчета в нощното шкафче на ББ, а Вие проявявате интврес и давате мнение за този скандал....
748
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по-полека с нарицателните "чорап" и "шинел". нашите войници в Ирак, Афганистан, Драва, Куманово, Виена, Шипка, Стара Загора, Плевен, София - всички те са били с чорапи и шинели. Но макар професорите и академиците ни да са имали тоги, само сегашния ректор е със силно пробокативно начервени устни.
747
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не съм убеден ,че това нещо е мъж.Също нямам нужда някой да ме убеждава, колко добре ми е било , когато крадливите и лъжливи герберасти ни управляваха. Най-хубавото е ,че повече власт няма да видите , пък вие се самозаблуждавайте колкото си искате.