Мика Зайкова: Не наричайте българите антиваксъри

Според нея народът е изгубил доверие в институциите
17 окт 2021 20:46, Нели Христова
117
Мика Зайкова: Не наричайте българите антиваксъри
Снимка: БГНЕС

Партиите на промяната трябва да работим заедно, като, разбира се, няма как да минем без БСП. Според социолозите пак се получава картина на дисперсия на гласовете, така че не вярвам някой да има 121 депутата. Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" пред bTV.

Зайкова добави, че не се доверява напълно на социологическите проучвания за нагласите на българите за предстоящите избори.

"Миналия път ни даваха трето място, пък ние излязохме първи. Не, че не вярвам на социолозите, но сигурно стъкмяват нещо", каза тя.

Според нея народът е показал ясно, че иска промяна, а партиите трябва да работят заедно, без повече избори, но политиците не са послушали.

"Ние казахме на нашите колеги от ДБ, ИБГНИ и БСП: "Колеги, ние нямаме болшинство, ще направим правителство в малцинство, та ако сбъркваме,вие да поемете щафетата и да сте чисти - съгласни ли сте да седнем и да говорим за приоритети и политики, които ще се осъществят?". Когато седнахме на експертно ниво просто нямаше проблем, дори и да имаше различния. Изведнъж обаче казаха, че няма да ни подкрепят", обясни кандидат-депутатът от ИТН и добави, че очаква диалогичност в бъдещия парламент, защото врагът е "ситемата на крадене на ГЕРБ".

От ИТН обаче няма да преговарят с останалите партии преди изборите.

Мика Зайкова коментира и мотивите си отново да бъде кандидат на "Има такъв народ", а всичко се крие в това, че изпитва срам, тъй като нейното поколение е позволило "каймакът на утайката" да изплува и да управлява държава.

"Работата на депутата не е само да гласува закони, а и да помага не само в региона, от който е, но и в страната си. Затова започнах нещо, което искам да доведа докрай в Смолян, откъдето се кандидатирам. Районът е прекрасен, там хората са бедни, но са толкова добри и с широки сърца", каза тя.

Според Зайкова твърденията за висока инфлация и задаваща се икономическа криза у нас са преувеличени.

"Нашите експерти разработиха 18 мерки и ги прилагат, но според мен в България повече е спекулата, отколкото е проблемът с цените", заяви тя.

Кандидат-депутатът смята, че трябва да бъдат построени още 2 реактора в АЕЦ "Козлодуй", защото "както и да се напъват всички зелени, няма да минем без атомна енергия".

"Не наричайте българите антиваксъри, те просто загубиха доверие в институциите, но как да не загубиш доверие? Знаете, че в нашите редици е проф. Андрей Чорбанов, който създаде българска ваксина, но държавата не го подкрепи и той не може да я довърши докрай", коментира тя и настоящата COVID ситуация у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
25
 
! Отговори
хаха преди 2 години
дементиралото бабе не знае на кой свят се намира ама дава акъл,приберете си горката жена да не я излагате
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми като са масово антиваксъри - тарикати, как да ги наричаме?
37
2
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Баба Мика да си гледа пенсията и внуците.Държавата трябва да се управлява от по-млади и активни хора.
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека политическия елит да даде пример за ваксинация. Срещу името на всеки народен представител, министър, заместник през последните 15 години да има информация ваксиниран ли е, кога и с какво. Тогава хората биха повярвали. В този ред на мисли Нинова и Фандъкова ваксинирани ли са?
35
3
 
15
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Язе кът чист българо-македонец жа ви каа ,че наш Ганчу най ридовну сяка вечер съ ваксанира у тях със салата и 300гр ракия. Отделну кадя оди по кръчми. Няаа нуждъ ръирииш ли му бият буламачи. А тия кадя ги и фанал коронавирусо не са съ ваксанирали достатъчно.
34
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
НЕМА А СА ВАНЦИНИРВАТЕ ЕЙ! ДОКОГИ ША ВА УЧА БЕ ПРОСТИ БЪГЪРЕ! НИА У АГЕНЦИАТЪ *** КФО ДА ЖИВЕЕМЕ ПОСЛЕНКЪ!
33
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До SS колкото останете.
32
3
 
8
 
! Отговори
111 преди 2 години
Защо толкова агитират? Ако трябва и втори път ще удължат срока на годност на препарата!Нали е в тестова фаза и може да се окаже, че няма въобще срок(рок) на годност!
31
8
 
8
 
! Отговори
Ъм преди 2 години
Не наричайте антиваксърите антиваксъри? А как? Драснипалниклечовци ли?
30
9
 
13
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Чест и гордост е да си антиваксър. Това означава,че имаш мозък и мислиш ,а не си овца.Ще дойде ден когато българите ще се гордеем ,че сме се противотоставили на масонската ваксинация." -- хахахахаха :)
29
3
 
16
 
! Отговори
Смях в залата преди 2 години
Гледах интервю с Чорбанов по БТВ или Нова, не помня точно. Голяма хвалба беше, че е създал нова ваксина за Ковида и то по-различна от всички досегашни. Но когато водещият го попита дали ще се ваксинира с нея, Чорбаната отговори, че няма защото вече е преболедувал от вируса..... Май го е страх от собственото си творение...
28
10
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
Чест и гордост е да си антиваксър. Това означава,че имаш мозък и мислиш ,а не си овца.Ще дойде ден когато българите ще се гордеем ,че сме се противотоставили на масонската ваксинация.
27
12
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Докато българите не спрат да слушат фосилизирани неграмотни и вредни червени бабички като тази, няма да поемем нагоре. А антиваксърите не е еквивалентно на "българите", тъй че опита на комунистката да привнася неграмотността им на останалите е тиично за червените, които като оплескат нещата започват да викат "заеднооооо", за да не носят те отговорност.
26
11
 
22
 
! Отговори
Стефчо преди 2 години
Умна и начетена жена,за сметка на новата генарация слабоумни инстаграм и фейсбук толупи,дето са едно черво само. Отгоре тъпчат и отзад излиза техния талант,те затова съществуват!
25
8
 
18
 
! Отговори
? преди 2 години
Българска ваксина? И какво ще я правим тази българска ваксина? Икономически не е изгодно, защото никой няма да я ползва, защото САЩ, Китай, Русия и Великобритания излезнаха със свои ваксини. Тази от икономика разбира толкова, колкото и овчарят на село. Ние можем и компютър да направим, но няма да има на кой да го продаваме. Съмнявам се, че този некролог разбира от финанси, икономика и инвестиции.
24
7
 
12
 
! Отговори
Кому е нужно преди 2 години
Тази баба била експерт.У Родопите щяла да развива балнеолечение за богати баби от EU.Не съм се съмнявал никога в нейната експертна насоченост.
23
20
 
23
 
! Отговори
Славчо, пребери си.. преди 2 години
...Не наричайте българите антиваксъри... Ам чи какви са *** Зайкова ? И точно проф. Андрей Чорбанов е един от най-вредните , заедно с Мънгъра...
22
18
 
17
 
! Отговори
тая преди 2 години
бабичка с деменция я приберете в някой старчески дом
21
17
 
15
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
тоя клонинг на цола драгойчева от кой некрополис го изкопаха, та не минава ден без да дава тон за песен?
20
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една разумна жена. Не съм чел всичко, нямам време. Но винаги когато съм слушал Мика Зайкова, винаги е казвала премислени неща без да се изхвърля. Не съм фен на партията на Слави, и виждам че той ги е събрал "орел рак и щука". Тоест, има и свестни хора, има и... хулиганчета, не знам как да ги нарека по-правилно.Мика Зайкова е права - ние не сме "антиваксъри", и съвсем автоматично и логично при това, изникна антитезата - "ваксъри". Истинските антиваксъри вярват в конспиративни теории, ние не!