Проф. Огнян Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията

Бившият служебен премиер не очаква ожесточена битка на изборите
Обновена: 17 окт 2021 21:21 | 17 окт 2021 21:11, Нели Христова
366

"Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност. Кирил Петков не е нарушил Конституцията, ако го е направил в писмена форма с нотариална заверка на подписа адресирано до Канада." Това заяви проф. Огнян Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия.

"Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи", добави бившият служебен премиер.

Проф. Герджиков не очаква ожесточена битка по време на предизборната кампания за два вота на 14 ноември. Очаква нормална политическа битка в рамките на правилата и е оптимист за съставянето на кабинет след изборите.

Той определи като свеж полъх появата "Продължаваме промяната" и посочи, че партиите, които не съставиха кабинет след изборите през април и юли, са били скъсани на парламентарния изпит.

"В президентската битка има две основни и достойни фигури - президентът Радев и Анастас Герджиков. Вероятно ще отидат на балотаж", посочи проф. Герджиков, който не очаква кандидатурата на Мустафа Карадайъ да повлия особено на вота.

Оптимист е за съставянето на кабинет след изборите на 14 ноември и има големи очаквания към "Продължаваме промяната". ГЕРБ щели да спечелят изборите, но никой нямало да иска да се коалира с тях.

"Станаха малко като прокажена партия и ще се премине към втората политическа сила "Продължаваме промяната". Много близо след тях ще бъде БСП, ще се представят по-добре от предходните избори", смята проф. Герджиков.

Според него от ИТН са показали неопитност и са допуснали груби политически грешки с недалновидни ходове. Той не ги вижда преди четвърто място след вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държава с военен за президент и милиционер за премиер няма да се оправи никога.
219
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАЖИ МУ ПРОФЕСОР И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ!
218
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България титлата професор се придобива с гласуването на 5 човека, които са ти колеги и работят с теб. А преди се придобиваше с гласуването на шепа дърти комунисти. Затова тази титла няма особена стойност.
217
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокопи и на него е метнал някое и друго кайме, за реклама на двамата измамници, иначе това е нечувано от професор по право.
216
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Ето защо България няма да се оправи никога.
215
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРДЖИКОВ Е ЛИЦЕТО НА ПРОСТИТУЦИЯТА
214
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 222За преченето питай БСП и ДаБългария. Иначе Фигуранта ни пуска двама шмекети да върнат ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА в Бългатия!!!!! Да не зачиташ елементарни норни на българското законодателство, но да си претенцията, че връщаш върховенството на заокна? Кирчо, заедно с другия"успешен"министър Качарчев какви юредиски проблени имаха при смяна на управители и бордове, та се наложи в името на върховенството да сменят шефа на Търг.регистър да им пречи на некадърно изготвените документи!
213
1
 
10
 
! Отговори
Голям лъжец ! преди 2 години
Много лъже този професор, назначен от Радев за служебен премиер !
212
1
 
10
 
! Отговори
Го'син професор преди 2 години
И вие ли се ПРОДАДОХТЕ ? До сега биехте друг тъпан... или забравихте какво говорихте ?
211
1
 
17
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Професоре, хората са казали НИКОГА НЕ Е КЪСНО ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ. Тебе защо ти трябва да се из--реш на дипломата си.
210
2
 
15
 
! Отговори
Разочарован преди 2 години
от Герджиков - не очаквах такъв коментар такава защита. След толкова изказвания от топ конституционалисти уличаващи Киро канадеца, неговата защита го принизява до нивото на самия лъжец. Жалък подлизурко - никога не е късно да се издъниш
209
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами след като Петър Илиев е бил "най-добрият юрист" в Софийският явно наистина много им е паднало нивото.Тц Тц Тцоня плагиатствал, тоя смесва закона с морал.
208
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе професоре не падай толкова ниско. Ти говориш не за право, а за морал. Всеки ще ти каже, че за подобна операция трябва ТАПИЯ, а не волеизявление. Може да е васална зависимост - така е в съда като правиш развод. Чарли Чаплин са го бавели 6 месеца като се е отказвал от американско гражданство, на Нидал Алгафари Сирия за 15 година не му е позволила да се откаже.Трябва държавата да се откаже от теб.
207
1
 
5
 
! Отговори
Защото преди 2 години
До ДДРОнегЗащото искаме новия спасител който ще ни оправя да не е като стария.
206
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е паднало нивото на юридическия в СУ. Явно Огнян Герджиков е видният "конституционалист" съветвал Радев и Киро Лъжецо. Петър Илиев пък се оказа плагиат с кантора за офшорки, Атанас Славов Усра листата на ДБ в Стара Загора и евентуално на още 8 места, защото отказа да напише на лист без подпис и мокър печат "Вярно с оригинала". Ако това е нивото на топ университетът у нас, направо се чудя, че съществуваме.
205
9
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
А кога ще бъде осъден тулу-п-а за зулумите, които направи през своето управление ?!___Тогава законът беше погазван поне десетки пъти ?!?!?!?___Защо не се занимават с него, това са закононарушения отпреди, първо тях осъдете, после се оправяйте с новите !!!
204
5
 
20
 
! Отговори
БГ реалност преди 2 години
Радев и Киро ви показват нагледно, какво е корупция и дебелоочие на най-високо политическо ниво, както и тотално незачитане на Конституцията на РБ. Ще видите как закононарушителят Киро ще бъде покрит и спасен от правосъдие, като се стимулират чрез заплахи и финансово правосъдните органи да си затворят очите.
203
8
 
18
 
! Отговори
Аланкоулу преди 2 години
Дрън, дрън, ярини ! И за първолаците е ясно, че Конституцията е грубо нарушена. Е, поне разбрахме, КОЙ е съветвал Кире Язовиро !
202
4
 
23
 
! Отговори
Герджиков преди 2 години
Това мнение на Герджиков показва нивото на юридическия факултет с СУ. За кратко време се изнизаха бисерите на Петър Илиев доказано плагиятство. И сега този юридически бисер. Дали Герджиков наистина е такъв експерт или е корумпиран и вие закона както му оттърва. Но което и да е не го прави подходящ за професор в СУ. Можеби тяхната етична комисия трябва да поработи по - здраво.
201
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дали Кирил Петков е нарушил конституцията и какво следва от това ще каже Котституционниния съд, но едно е повече от ясно - Кирил Петков наруши спокойствието в политиката. Един след друг го плюят водещите фигури на ГЕРБ, БСП,ДПС,АБВ,ИТН и маргинали като Копейкин, Сидеров, псевдопатриотите и т.н. Това е ясен знак, за тях Кирил Петков е опасен, че виждат заплаха в него. Това го прави вече симпатичен на немалко хора,а е и от поколение с друго образование и излъчващ оптимизъм. Аз го подкрепям!