Стоев увери: МВнР ще организира прозрачни избори зад граница

Бъдете активни, призова той сънародниците ни зад граница
17 окт 2021 15:45, Красимир Ангелов
17
Стоев увери: МВнР ще организира прозрачни избори зад граница
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на външните работи Светлан Стоев призова българските общности зад граница да бъдат активна част от демократичния процес и да се включат с доброволци в подготовката на изборите на 14 ноември, "защото те са най-ценният ни партньор при организирането на избори в чужбина".

Както и досега, Министерството на външните работи разчита на помощта и подкрепата на българските общности зад граница, сме в готовност да работим в тясно сътрудничество по подготовката и провеждането на вота, заяви министър Стоев при откриването в Рилския манастир на XVI Световна среща на българските медии по света, съобщи МВнР.

Външният ни министър изрази надежда, че посланието му ще стигне до сънародниците ни с помощта на българските журналисти в чужбина и медиите, които представляват.

Целта на МВнР на предстоящите избори за президент, вицепрезидент и Народно събрание е да организира честни и прозрачни избори, както и да осигури максимално добри условия за тяхното провеждане, така че да бъде гарантирано конституционното право на глас на всички български граждани зад граница.

Светлан Стоев подчерта, че организацията на изборите зад граница е приоритет в работата му като служебен министър на външните работи и отправи благодарност към българските журналисти по света, изиграли важна роля в процеса на организиране на избори зад граница, както и за популяризирането на страната ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
До Жожо Звяра - Да де, но на миналите избори, около 2 % от тези навън, ги броиха цяла седмица !
8
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Този отляво Кой е мяза на мумия :)))
7
2
 
2
 
! Отговори
izh преди 2 години
Айде, бе. Ние си ви знаеме
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политикът каза: " Давам честна дума!". Тук е мястото, когато трябва да бъде закопчан и съден.....
5
1
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Шумкари ше има ли да дават по 100 евро :)))
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем, че всички умнокрасиви ще гласувате за Радев и ПП. Не ни казвате нищо ново. То Радев за това отиде на Черни връх, да ни напомни за Бай *** -савохвалкото, пътуващ по чужбината за алъш верижа мускалчета. Биешлщ се в гърдите колко е умен и разбиращ. И той като се прибере в "жалката" България се прави на велик пред отрудения и честен българин, работещ от сутрин до вечер. И той нарича местните хора жалки и нищожни. Та хубаво ви е описал Алеко всички гастербайтери, ала дали сте го чели?
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Емигранта забрави да ни обясни какви сме га ньовци смотани, колко сме жалки и гнусни. Давай, ама го обясни и на *** дето живее сама на село. Че като й стане лошо да знае да не вика някой смотан га ньовец да я спасява, а да вика само умни и красиви от чужбина.
2
1
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До немско После ще ви го пратим да си го гледате там, щом толкова го обичате въпреки, че той иска да бяга в Москва!
1
2
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
Изобщо да не си прави труда. Дреме му на някой в чужбина за гетото, което успешно сме оставили зад себе си. И да се махате от ЕС. Тарйкати, правите се на много хитри а само крънкате помощи. Тия данъци дето ги плащам защо не отидат за моите деца а трябва на антиваксърите антиваксърските отрочета да хрантутя?