Политолози: Няма как президентските избори да бъдат спечелени от раз

Пандемията - основен проблем пред служебното правителство
52

Четворна коалиция в парламент, в който се очаква да влязат 6 формации, предвижда социологът доц. Антоний Гълъбов.

"В условията на липса на диалог, ми се струва невероятно да има разбирателство и правителство. И на първия тур няма как президентските избори да бъдат спечелени. Много зависи от тези сапьори, които охлаждат взривовете, каква работа ще свършат", заяви доц. Антоний Гълъбов пред Bulgaria ON AIR.

И доц. Буруджиева Татяна е убедена, че нов президент ще имаме след балотаж.

"Във времето президентската кампания ще остане настрани. Тя затъмнява парламентарната. Към кандидатите за президенти се обръщат с въпроси, които са от ежедневието и не зависят от държавния глава. Не се прави дори опит в момента от Румен Радев да се потърси отговорност за онова, което се случва в страната и в служебното правителство", коментира политологът.

Тя очерта като основен проблем пред служебното правителство справянето с пандемията.

"Тук става въпрос за провалена ваксинационна кампания. Европа върви към нормализация поради висок процент на ваксинирани. Мерките, които в Европа се вкарват, вече дават резултат. А ние тепърва разсъждаваме какво да съдържат "зелените сертификати", добави доц. Буруджиева.

И двамата са категорични, че когато политиците гледат на бъдещото управление в краткосрочен план до пролетта, нямат шанс за справяне с кризите.

"Още в началото виждаме да се чертаят разделителни линии. Всеки кандидат започва да обяснява колко са лоши другите. Надявам се в официалната кампания да започнат предложенията за каузите, по които да се обединим", коментира  Буруджиева в студиото на "Денят ON AIR".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: избори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари