Млади наследници на политици влизат в битка в изборите

Гилияна Комитова, Теодора Овчарова и Николай Алгафари са кандидати за депутати
Обновена: 20 окт 2021 21:43 | 20 окт 2021 21:42, Красимир Ангелов
128

Децата на известни политици също тръгват по стъпките на родителите си. Гилияна Комитова, Теодора Овчарова и Николай Алгафари са кандидати за народни представители в 47-ото Народно събрание.

"Аз реално не съм дете на политик, моята майка беше поканена в качеството си на експерт да стане част от служебното правителство. Вярвам, че това което започнаха Асен Василев и Кирил Петков, трябва да продължи. С малки стъпки трябва да се продължава промяната", заяви дъщерята на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова - Гилияна, в студиото на "България сутрин".

В политиката е и Теодора Овчарова, дъщеря на бившият енергиен министър Румен Овчаров. Тя е кандидат за депутат от листите на БСП, но посочи, че сама е избрала пътя си към политиката.

"Аз съм си дете на политик, но не това е предопределило пътя ми. Това е съзнателен избор. Влизайки в политиката съм наясно какво ме очаква", уточни Овчарова.

И двете са категорични, че има какво да почерпят като опит от известните си родители.

"Донякъде младите са подценявани в политиката. Но ние сме длъжни да се борим за по-доброто бъдеще за нашите деца", добави Комитова.

Николай Алгафари, който е син на Нидал Алгафари, се е запалил по политика отдавна.

"Направи ми впечатление едно прочуване, което показа, че само 4% от младите хора в България се интересуват от политика, което е един от големите проблеми в държавата. Но нещата вече се променят. ГЕРБ залага много на млади хора", мотивира кандидатирането си за народен представител Николай Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че е време да се появи форма на диалогичност и да се спре темата за "изчегъртването на ГЕРБ", защото избирателите са показали, че искат партията да остане в управлението.

Алгафари и Овчарова спориха по темата за ваксините и справянето с пандемията. Според Николай Алгафари служебното правителство е провалило ваксинационната кампания.

"Ваксинацията трябва да се направи по-атрактивна, не само за младите хора. Масово в Европа отворят стадиони и кина, а тук случаите продължават да растат. Трябва да се поиска оставката на Стойчо Кацаров, който беше първият антиваксър на държавата", заяви Алгафари.

Според Овчарова пък ГЕРБ не са се справили с кризата още през миналата година.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отврат.
13
0
 
38
 
! Отговори
Ноубъл преди 2 години
Е добре де, защо не станаха машинисти или електротехници, що баш политици ги посъветваха да станат мама и тате? Нали политиката била *** и неблагодарна работа?Ей тука трябва избирателя да покаже малко критичност - с преференциалната система може. Само да не стане "Той тате ще ми купи няколко хиляди гласа за рождения ден".
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дано, ама надали..
11
1
 
24
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен9 Зависи дали ще ги изберем ние, но наглостта им е впечатлителна..Трябва да махнем БСП-тогава ще можем да мислим за истинска политика..Отвращавам се от тази партия и не мога да си обясня как някой човек може да падне толкова ниско - именно по тези хора съдят за целия ни народ и е срамота да допускаме повече такова извращение да ни представлява..Жалки и смеш.ни негодници, забравили че короната блести, но и тежи защото до сега народът им я носеше, сега ще трябва да си поемат отг
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрата ни претовари с Алгафари и МатаХари
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направило им е впечатление заплатите на мама и тати и това че не работят
8
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Боже,какви само изчантени имена някои родители избират за чедата си в желанието да бъдат оригинални.А всъщност стават за смях като те самите така и отрочетата им.Гилияна звучи като гюле.Но не се учудвам,че Виолета Комитова е избрала подобно име.По-неадекватени от нея са само Кацаров и Рашков.Иначе повечето от тези отрочета са бледо копие на родителите си.Николайчо Алгафари две думи на кръст не може да върже(за разлика от двамата му предци) и ако не чете от листче е напълно за'губен в превода.
7
1
 
25
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Борбата на БСП за властта се ожесточава-не жали нито децата си,нито внуците си!Тази партия е партия на наследниците и няма нищо общо с понятието "партия" от хора,обединени от една идея за развитие на обществото.Тук хората са обединени около една идея за бой за власт.Ако и сега някои не разбират същността на БСП,не знам изобщо някога ще могат ли да разберат това!Каквито родителите,такива и децата им там, защото те са откърмени с мераците на родителите си и нямат общо с нормалното човешко развитие
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Татковците добре са обучили отрочетата, айде на слука , немислещия електорат чака да ги избере !
5
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално властта в БКП се предава по наследство.
4
0
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Благи манджи има в Парламента!!!
3
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не стига , че стария Агафари лази от студио в студио, ами сега и сина му ще дундуркат по телевизиитено хората няма да допуснат ново крадливо управление повече !
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гилияна, аман от неграмотни със сбъркани имена - как от Илияна стана Гилияна, както и онзи Пеканов, как точно от Пектанов се преправи на Пеканов?
1
0
 
50
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Айде няма нужда, това да не ви е някакъв наследствен бизнес.