Млади наследници на политици влизат в битка в изборите

Гилияна Комитова, Теодора Овчарова и Николай Алгафари са кандидати за депутати
Обновена: 20 окт 2021 21:43 | 20 окт 2021 21:42, Красимир Ангелов
128

Децата на известни политици също тръгват по стъпките на родителите си. Гилияна Комитова, Теодора Овчарова и Николай Алгафари са кандидати за народни представители в 47-ото Народно събрание.

"Аз реално не съм дете на политик, моята майка беше поканена в качеството си на експерт да стане част от служебното правителство. Вярвам, че това което започнаха Асен Василев и Кирил Петков, трябва да продължи. С малки стъпки трябва да се продължава промяната", заяви дъщерята на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова - Гилияна, в студиото на "България сутрин".

В политиката е и Теодора Овчарова, дъщеря на бившият енергиен министър Румен Овчаров. Тя е кандидат за депутат от листите на БСП, но посочи, че сама е избрала пътя си към политиката.

"Аз съм си дете на политик, но не това е предопределило пътя ми. Това е съзнателен избор. Влизайки в политиката съм наясно какво ме очаква", уточни Овчарова.

И двете са категорични, че има какво да почерпят като опит от известните си родители.

"Донякъде младите са подценявани в политиката. Но ние сме длъжни да се борим за по-доброто бъдеще за нашите деца", добави Комитова.

Николай Алгафари, който е син на Нидал Алгафари, се е запалил по политика отдавна.

"Направи ми впечатление едно прочуване, което показа, че само 4% от младите хора в България се интересуват от политика, което е един от големите проблеми в държавата. Но нещата вече се променят. ГЕРБ залага много на млади хора", мотивира кандидатирането си за народен представител Николай Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че е време да се появи форма на диалогичност и да се спре темата за "изчегъртването на ГЕРБ", защото избирателите са показали, че искат партията да остане в управлението.

Алгафари и Овчарова спориха по темата за ваксините и справянето с пандемията. Според Николай Алгафари служебното правителство е провалило ваксинационната кампания.

"Ваксинацията трябва да се направи по-атрактивна, не само за младите хора. Масово в Европа отворят стадиони и кина, а тук случаите продължават да растат. Трябва да се поиска оставката на Стойчо Кацаров, който беше първият антиваксър на държавата", заяви Алгафари.

Според Овчарова пък ГЕРБ не са се справили с кризата още през миналата година.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ушав не се прави от крухи паднали близо до дървото, а от круши откъснати от клоните които са в сърцето на дървото. Чиста проба изтръскване на запомнени термини, риториални изречения и беден политически привкус, Борисов е друга маджа. не е нито син, нито червен, нито кафява дъщеря на някакви полутонове. прав крив Бойко си тежи на местото и с кг-те си и с еднакводумието си, но при него дойде голямия харчлък и много хора живеят персонал, семейно и квартално много по добре от колкото преди Бойковизм
93
1
 
6
 
! Отговори
Тоско преди 2 години
Хахахаха не мога да повярвам колко пропаднала държава е станала България...ако някой все още се чуди или обмисля, или му е идвала идея да се маха да го прави възможно най-скоро...не виждате ли какво се случва, дори вече смъртта на политиците не означава край на простотиите, защото техните отрочета наркоманчета ще ги заместят
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелееее.*** са ни управлявали,и техните малки боклучета ще ни управляват.По стар комунистически стил.
91
2
 
11
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Крушата не пада по далеч от дървото. Какво очаквате? Крушите не раждат праскови. Няма нищо по хубаво от държавната хранилка,а пък и нещичко може и да поокраднеш по ,,законен,,път.Гласуването като стадо е идеално за набутването във власта на нашите дечица.Вкарваме ги в листата ,колкото се може по напред и хоп в Парламента.Измислили сме го.Гласувай народе!!!
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вари ги, печи ги - БКП отрочета!
89
2
 
10
 
! Отговори
гост преди 2 години
Много са се наплодили тия ***. Дундуркахме тати и мама да сер.ат от високо, сега и калинкините дечица наготово по същия път. То хората намаляват като население, а калинчовците растат. На медицински му викат онкологично заболяване. Лапайте пац.та парвенюта долни.
88
1
 
25
 
! Отговори
Киро коравио преди 2 години
Тато крадне ще краднем и АЗ
87
2
 
22
 
! Отговори
от семейство преди 2 години
на крадци, кво друго да излезе освен крадец , от семейство на измамници, кво друго освен измамник и т.н.
86
3
 
19
 
! Отговори
БНТ-новините преди 2 години
Предимно те ни манипулират и затова са притежание на БКП
85
2
 
16
 
! Отговори
старата песен преди 2 години
На нов глас! - Стани ти та да седна аз. Всичко е комунистически *** навсякъде!
84
3
 
18
 
! Отговори
гнидите на БКП-ДС... преди 2 години
Крушата не пада по-далече от дървото! Новите храненици на БКП в действие!
83
1
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Даже парадират, толкова са ограничени и арогантни, но все някой ден, някой ще изпере пешкира.
82
3
 
8
 
! Отговори
ЛОГИЧНО! преди 2 години
Напълно логично е наследниците на политиците, които влизат в политиката да застанат зад идеите на родителите си: наследниците на комунистите в политиката ще бъдат верни на Кремъл и крепостния комунизъм , против интересите на Европейска България, а наследниците на европейските българи ще бъдат верни на ЕС, НАТО и Свободния свят и ще защитават интересите на Нова България. В интерес на истината крепостния комунизъм няма бъдеще, защото ще бъде ликвидиран след ядрената война.
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росен Плевнелиев - син на Асен Плевнелиев - един от номенклатурата. Цветан Цветанов - син на Генчо Цветанов, шофьор и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. Николай Младенов - син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кога не са влизали наслледниците им? Например Сергей Станишев - сина на Димитър Станишев. Бойко Борисов -секретар на комсомола и бодигард на Тодор Живков. Христо Иванов - майка му е била първа дружка с дъщерята на Вълко Червенков. И така нататък.
79
1
 
22
 
! Отговори
От малки закърмени преди 2 години
Ако родителите им бяха носители на прогресивни идеи и морални ценности - ДА! Но ние видяхме, че те драпат да се в политиката с една единствена цел - лично облагодетелстване. Децата им са научени от малки да живеят на гърба на народа.
78
0
 
12
 
! Отговори
от киреча преди 2 години
До Анонимен 68 Когато на времето ви казваха да накичите черниците с тях и да изчистите България,вие се подхилвахте тарикатски,решавайки да крадете заедно с тях!Е,накрадохте се!Сега защо пищите?Загубени серсеми!
77
1
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Едни племена, като например афганистанското, руското и българското изобщо не могат да скъсат с наследствената монархия и аристокрация. Е, след няколко века може и да настигнат развитите народи.
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде това самочуствие да определяш съдбините на цял един народ у некви пикли и дрисльовци не моа си обясним.
75
4
 
8
 
! Отговори
НиДал Алгафари преди 2 години
Охооо, ясно защо татенцето НиДал, но може би взел от ГЕРБ, така усърдно агитира напоследък по студиата за гербаджиите.