Без "зелен сертификат" на изборите на 14 ноември

Пускаме разписките за президент и парламент в две кутии
Обновена: 21 окт 2021 18:21 | 21 окт 2021 15:17, Камелия Цветанова
69
Без "зелен сертификат" на изборите на 14 ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На изборите на 14 ноември няма да се изисква от гласоподавателите да представят "зелен сертификат", обясни заяви зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Още по темата

Според нея в заповедта на министъра на здравеопазването не влиза избирателния процес.

"На 6 октомври бяха утвърдени указанията на здравния министър, които като мерки не се различават от тези, които действаха на предишните парламентарни избори на 11 юли", каза Матева.

Тя съобщи още, че разписките от гласуването за парламент и за президент ще се пускат в една кутия, за да не се объркват избирателите.

Въпреки това дължината на разписките, които машините ще издават, да е различна за двата вота. Тази за президентските избори ще е стандартен размер, а за парламентарните ще е два пъти по-дълга, като целта на това решение на ЦИК е дори, когато те са сгънати, да могат да се различават.

Говорителят на ЦИК подчерта, че в 9398 секции в страната ще има по две машини, а в 2119 ще бъде поставено и второ устройство. За секциите в чужбина все още не е взето решение.

До 31 октомври трябва да пристигнат още 1600 машини за гласуване, след като във вторник ЦИК сключи договор за доставката им със "Сиела Норма".

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
значи ученици не може а вирусоносители в училищата може!!!
45
0
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
До Анонимен 57 Ами простичък е отговорът, бре чадо!? Трябва да се избире нашият човек!Иначе ша ва тероризират на работата, да те затъпяват като не ходиш на културни събития и изобщо да ставаме бавно и полека в контролирани ***!Пък иначе са гъчкайте да на избирети в нар събрание и пак да ва заглавичкваме 4 години!
44
0
 
2
 
! Отговори
ф преди 2 години
Един път пишете, че ще се пускат в две кутии, по-надолу пък пише, че кутията ще е само една.
43
1
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Ще видите избори на едно друго лято!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля да се дискриминирам сам на изборите,за престъпници не гласувам,изобщо няма да легитимирам този режим с гласа си.
41
1
 
18
 
! Отговори
miami_heat преди 2 години
До Нека!Аз предлагам да спрем да плащаме данъци и да видим как ще оцелеят
40
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С и без зелен сертификат много хора няма да гласуват - хляба поскъпна - изнесе се пшеницата, дърва няма изнесоха се дървата и станаха скъпи както пшеницата, бензина поскъпна, тока, водата и какво ли не. Заплати и пенсии не компенсират скъпотията.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Иначе как заложените резултати ще излязат? Току виж ако вкарате сертификат излезе че 30% са ваксани, но 80% са гласували и то всички за "правилния". Поне се усетихте овреме!
38
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Ковида лови на театър, опера и кино, но на избори не лови. Явно щото разбира от култура, а на избори не ходи. Жалки сте!
37
1
 
16
 
! Отговори
радева промяна преди 2 години
ами такива са мерките на фигуранта , кво да правиш , за едно може за друго не може .
36
3
 
14
 
! Отговори
жалка картинка преди 2 години
значи за моло сертификат , а за изборите не трябва :) щото сещате ли се че гласуващи баби и дядовци за фигуранта няма да има .
35
2
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Еее,сега вече ме убедихте,че 100-те лв.са важни!
34
2
 
20
 
! Отговори
искат преди 2 години
да прилъжат хората, а после да им забият нож в гърба...Лицемерни продажници...
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевите така се забатачиха не може да си намерят възлите на калчищата да ги развържат От тук нататък спасение за тях няма туй беше да почерпи Кацаров ама не знам Радев или Бойко да го черпи
32
1
 
29
 
! Отговори
? преди 2 години
Защо!!!Там ще се съберат много повече хора на едно място отколкото в магазините!Вие сте луди искате да ни убиете! (ако трябва да мисля като вас)
31
3
 
31
 
! Отговори
суверена преди 2 години
Ааа, Не! Не може потенциални заразоносители без сертификат да влизат в затворените помещения, където ще съм и аз. Както не може да влизат в кръчми и зали, не може и в изборни секции. Условията да са еднакви. Тогава аз няма да гласувам, и без това няма за кого.
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни затворени помещения всъщност не са точно затворени помещения; зеленият сертификат всъщност не е точно зелен, и не точно сертификат; изборите всъщност не са точно избори; пандемията всъщност не е точно пандемия; надявам се поне хората да останем хора.
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, нали в затворени помещение със сертификат бе, ало? С какво се отличава изборното помещение от от един ресторант примерно. Пак една сюрия народ вътре наблъскани като в консерва.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички дейности на закрито.. нали така?
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не знае какво влиза в заповедта, защото Кацарката я сменя през час.