Лозан Панов: Нуждаем се час по-скоро от легитимно правителство

Той увери, че остава независим кандидат
22 окт 2021 11:20, Нели Христова
55
Лозан Панов: Нуждаем се час по-скоро от легитимно правителство
Снимка: БГНЕС

На всички ще кажа само това - „слуховете за моята смърт са силно преувеличени“. Това написа кандидатът за президент Лозан Панов, използвайки същият цитат от Марк Твен, който използва и Слави Трифонов по-рано тази година.

Панов увери, че той остава независим кандидат за поста, който не се ползва от финансирането на политическа сила или коалиция.

Скъпи приятели,

протестите в Центъра на София през последните дни са вследствие на политическата криза, в която страната ни бе въвлечена през последните седем месеца. Бедата е, че вече съществуват достатъчно факти и обстоятелства, които разкриват умисъл в този процес. Нуждаем се час по-скоро от легитимно правителство, избрано от българския парламент, което да поеме управлението на „кораба“, плаващ в бурно море. Корабът плува към „айсберг“, заложен от предишни правителства, но това не може да бъде извинение. Не и след седем месеца управление. Служебните правителства не бива  да служат за оправдание, напротив, те са шанс за хора, които имат силата,  достойнството и качествата да управляват. Но те са и огромен риск, когато участниците в управлението не разполагат с всичко това, защото дават възможност за бягство от отговорност.

По идея на съдбата, през последните седем години, живях „под стъкления похлупак“ на публичността и изборите, които правех, вярвам, не са останали скрити. Всяка спечелена битка за запазване на достойнството на „Темида“ е натрупана сила, която ще използвам, за да разоблича „фалша“, в който живеем. На страната на истината, скъпи приятели, е единственият път, по който може да се върви напред. Седем години като магистрат понасях упреците, че зад мен стои определена политическа сила и носех  със смирение този „кръст“. Затова съм благодарен на съдбата, че предоставя възможност да се издължим на истината, разкривайки как тя е била „интерпретирана“ до този момент.

Дойде време да изясня - оставам независим кандидат, който не се ползва от финансирането на политическа сила или коалиция. Седем години устоях на върха на съдебната власт, докато вятърът  ме „брулеше“ отвсякъде. В крайна сметка обаче никой и нищо не успя да ме пречупи. Дължа дълбок поклон на безброй честни и достойни хора, за които аз бях техният човек. Днес отново вярвам в онази невидима сила на човешкото достойнство, защото знам, че тя съществува, усещах я досега във всеки труден момент.

Голям оптимист съм и заради „опълченските“ усилия на една мъничка група всеотдайни и безкористни хора, които правят всичко, което е по силите им, за да може да бъдем с Мария в тази кампания. Благодарен съм на всеки един от тях поотделно, защото да отделиш цялото си свободно време, изоставяйки семейство и бизнес, и лишавайки се от почивка, се изисква силна вяра.

На всички ще кажа само това - „слуховете за моята смърт са силно преувеличени“.

Бих бил благодарен за Вашата подкрепа и в знак на съпричастност към кампанията ни с Мария, от днес, 22.10.2021 г., ежедневно ще Ви информираме от нашата страница за размера на постъпленията в дарителската ни сметка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
А защо не каже какво разбира под "айсберг", заложен от предишни правителства, към който пътувала държавата..Пак общи приказки и удар под кръста за Герб!...ГРОЗНО!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СОР-ОСПИИТЕ ОТ ДБ ! ПОВЕЧЕТО *** ТУК СА НА ЩАТ ПРИ ТЯХ !
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато преди време му свиваха сърмите много хора му съчувстваха. дърпането на чергата към себе си е типично за неуверените предатели. другите, уверените, разстрелват от засада - така поне е било по време на войната.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я 1000 гласа ,я не )
38
4
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Лозане ти предаде фронта!
37
4
 
9
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Малииий тоя обратен Панов толкова години беше шеф на съдиите ама тепърва щял да "оправя" съдебната система ??? Алоооо Панче не ядем доматите с колците...
36
1
 
5
 
! Отговори
Истината да преди 2 години
обаче премълчаната истина? Истина ли е? Ще кажете ли нещо за Киро Канадеца, господин Панов, тъй честен и почтен ?
35
6
 
3
 
! Отговори
Прав е преди 2 години
Герберастите така са устроили държавата, сякаш ще илядят и нищо съществено не може да се направи без парламент, който да изчегърта всичко пошло, включитеоно в конституцията.
34
0
 
6
 
! Отговори
и те така преди 2 години
нуждаем се ама нелигитимните не си тръгват .
33
2
 
8
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
ДБ е партия,която винаги ще внася,разкол м/у коалицийте !....Запомнете го!......Не е за предпочитане !...Едно говори,съвсем др.прави !
32
3
 
3
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
Питам,ЗАЩО,ИЗБРАХТЕ,,НЕЛЕГИТИМНО?А сега ривете.ЕСТЕСТВЕННО,за кокала,НЕ ЗА НАРОДА.Ай сиктир.
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това служебно правителство е вредно за България. Сборище от некомпетентни хора, лъжци и сребролюбци.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каквото и да е заложено преди затова са се наели от служебното правителство трябва да го оправят. Ако не могат от служебното правителство да стабилизират държавата да се махат. Такива които не могат им колкото щеш но това служебно правителство просто цоца пари от държавата. Това е, няма какво да се лъжем!!!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До тук е прав, - Щом е "нелигитимно " значи не носи отговорност , а отговорността остава за Борисовото ЛЕГИТИМНО управление !!!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе айде моля ти се 7 години седял със зъби и нокти на един от най-високите постове в съд. система, ама го били брулели и се жертвал едва ли не? А какво промени??? Какво постигна? май нищо.
27
9
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Истинският Президент трябва да бъде не "обединител", а яростен разединител и да натика всички гербе расти в миша дупка.
26
7
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Тоя куку мицин е привърженик на задължителната ваксинация, както и гербаджиите. Иначе всеки един психиатър ще ви каже само от един поглед, че е ненормален. А когато си отвори устата, само потвърждава диагнозата.
25
8
 
9
 
! Отговори
До тук е прав, преди 2 години
Служабното е не само нелигитимно, но и некомпятентно и некадърно
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генерал Радев освен да прави лицеви опори и да ръси клишета какво друго направи?А да,смени калинките с радевки.И се оправдава с тежкото наследство.Зелен чорап,казарма ,лицеви опори -това се харесва на низшата прослойка,но няма да му стигне да спечели пак избори.
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврейски глашатай и марионетка. Роб на еврейските господари, търсещ терор със сертификат и отровни ваксини.