Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел

Министър Кацаров е един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията, смята кандидатът за президент
23 окт 2021 16:12, Красимир Ангелов
388
Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на предстоящите на 14 ноември избори проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес.

"Това е една от най-важните отговорности на президента“, заяви той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония".

Още по темата
"България трябва да е пълноценен член на Европейския съюз, но трябва да отстоява националния ни интерес и да покаже достойнство и гръбнак", категоричен е ректорът на Софийския университет.

"Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите", смята проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС.

По думите му на такава среща българският президент "би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев".

"„Трябва да обясним и да отстояваме българската позиция. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности. Вместо да допускаме противопоставяне на България на останалите страни-членки по този въпрос, следва да убедим страните-членки, че не България, а Европейският съюз трябва да постави това изискване към Република Северна Македония в рамките на преговорите по глава 35, посветена именно на добросъседските отношения и договори", обясни проф. Герджиков.

Според него е крайно време Румен Радев да поеме отговорност за здравната криза, "която назначеното от него служебно правителство допусна".

"Днес, в телевизионно интервю на министър Кацаров, видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Какво прави правителството досега, какво правиха цяло лято, защо тепърва взимат мерки, които трябваше да са готови преди месеци. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира още проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
14
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Чета постовете на Радевите *** и какво си представям? Едни полово неузрели злобари, сексуални маняци и циници. Гледат как изглежда опонента на Фигуранта и почват да ръсят простотиите си в сексуален аспект. Колко мъка има по този свят,Боже! Но корабът им потъва,а руският им изтребител се разбива. На 14.11.2021 г. пРезидентът Радев ще хвърчи вън от президенството.
245
4
 
9
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До Ха-ха - Как точно се "обединява " ей тъй с магическа пръчица една толкова класово разделена , лъгана и грабена с десетилетия нация , с демографски проблеми от нашия калибър , икономически съсипана , васална колония в допълнение на етническата фрагментация , насъсквана от безброй партий и партийки , до това за президент да се кандидатира всеки който се е сетил , че за нищо друго не става - от Луна до онзи дето едвам срича Български език ?! Имаш ли някаква идея как точно ще стане ?!
244
5
 
9
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До Ха-ха - Хайде сега ти ха-ха да ни обясниш миличък : Какво като е ректор на СУ ( нека си стои ректор , никой нищо не казва ) , но той се бие в гърдите ( та чак ще си натърти гръдният кош ) да ни обяснява какъв велик "обединител" е , а всеки с 8-ми клас които може да чете ( макар и със затруднения) и би влязъл в някой форум да прочете мнението на хората за него и партията която го издига - Та как точно ще осъществи това обединение де ми е мисълта ?!
243
10
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тролчета мили/СаТ-е-Н-чо, Б.Б., Ицко,, ПросТоТо.../ , удивителна е способността ви, и най-стойностното да го умаловажите? Ама как не бил никакъв"професор", ама как изобщо не ставал! Нещастници сте милички, щом не може да различите обикновен "професор" ,от Ректор на СУ! Жалки сте като Фелдфебела, когото защитавате! Защо не го допускате за диспут, да не блесне истината за примитивния военен ли?
242
6
 
3
 
! Отговори
ЗариНегоГласуваме преди 2 години
Въпреки дебелите намеци за тва онова и силно по женски начервените му устни да греят кат невъзрастен женскиполов орган, ама изобщо не ми пука че един малък орган на професора е залитнал на ляво когато той общо зето върви правилно да ми отмени желаниято да вложа моя принос в гласуването. Преди обидите, а те са доста коварни, убедено си казвах нама изобщо да гласувам, Сега сме убедени че ще идем да гласуваме. за останалите никакъв глас а за Професоръ ще дадеме отрицателен глас поне да знае кое как
241
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
все повече се набива въпросът: Националниия илиАналния му интерес шъ дъ Ректалтърът в софийския университе защитава. Господи, кочкоджами ти п, с голямо П, Професор и така да се излага. Ако това е най подходящият професр за президентски кандидат, може ли няко да отгатне другите пари по договори са уреждали майките си, колко страници са преписвали, колко еднополови любовника имат след като Ректеретът с недомлъвки е осветляван че се черви устето заради накакъв лъскавоглавец. несикам да ме е гнус
240
3
 
9
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До Анонимен 270 - В *** професори на всяка крачка , така че и това вече НЕ е критерий за каквато и да било интелигентност !! Дипломи и титли се продават както се продават и шофьорските Ви книжки , но като излезете на пътя не правиите разлика м/ червен и зелен светофар и доста често бързате да срещнете първата кола или дърво в които да се ударите , защото не сте разбрали , че целта е да се разминете !!! Търсим ПРЕЗИДЕНТ , а НЕ учител - изборът е РОДОЛЮБЕЦ срещу поредния незнаен професор !
239
6
 
4
 
! Отговори
Кристиан Гилев преди 2 години
АЗ ПРЕДЛАГАМ:1. Свобода за Народа НАТО вън.2. Сритаме *** на патаран бойчев църволана.3. политици-молитици да ми лижат ***.4. Българя е СВОБОДНА.5. България става единствена Държава с територия цялата планета Земя.6. България Създава Космически Кораби.7. България Става Вселенски Пазител на всички Галактики.8. Вселената я кръщаваме БЪЛГАРИЯ и Земляни и Извънземни Живеят В МИР И ХАРМОНИЯ.
238
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е по-зле и от ***. Той, човекът който за целия си житейски път на учен е превел от старогръцки една единствена книга на Аристотел, и той дава съвети на президента.Кога стана калайджия - кога му лъсна за*дника (по баба ми)
237
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехидно усмихнатия не трябва да се допуска изобщо близо до властта, а и обратно към университета! Такива не трябва да са за пример и най вече да образоват млади хора! Като му четох изтритите диалози от социалните мрежи, трябва да му се забрани да се доближава на по-малко от 3 километра близост до висши институти и унивеситети със заплаха от 5-годишен затвор
236
6
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и прилеп...Радев е новият Апостол на Свободата...Президента на Българите,изкачилият Шипка с Народа ми,Президента които мафията не можа да купи за разлика от теб...не можа да уплаши!"шофьора на самолет" накарал САЩ въздушни Асове да произнасят "Българин" с уважение...прилеп!Радев е Президента на България...Моят Президент...тръгнал редом с мен...с децата ми,с Народа ми!
235
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
евала на боко...талант е бре в намирането на мъртви души,..или те ходят при него за...служби,ама се свършва...хората прогледнаха...САЩ,осъэзнаха,че е време да се намесят решително...или...Китай ще го направи...хората обичат САЩ...и очакват решителни действия...на ръба...ще приемем...война,само да запазим Свободата си!!!
234
5
 
2
 
! Отговори
Злорадев преди 2 години
Ела бе, ...ела да ти покажа как се правят лицеви опори !
233
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво като веднъж се е начервил за да е по свеж за снимка? Това ли го прави Петераст? А Тиквата дето не се арчи да крадне, не е ли Петеразъ?
232
4
 
10
 
! Отговори
АизбориЗаРекторНаСУ? преди 2 години
Танасее, абе джанъм Радев ли назначи онзи красавец дето окраде Доцентката за красавеца на СУ-то? Радев ли подписа лакомия договор с *** за онези 9Каймета? Радев ли поруга и окепази родната ти майка бе "Муцко на Прехода" Изобщо кой си аби цървилото да ни се цървенееш като Околовръстна Столипо-Сливенско-Филиповска Шаврътвръттия бе? Ректорът на Софийския Университет е свестен мъж, обичащ майка си, обичащ даже гологлавия крадец натъкмяван за Министър на МВР. Всичкото това е от Нивата на СУ-то.
231
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интелигентен човек! Собствена кариера, в съвета на ректорите, има опит в управлението, дипломатичен, патриот! Ще гласувам за него! Маниакални пилоти в критическата не ни трябват!
230
2
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
.... за да НЕ се трепят хора по грешка.
229
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Устав означава правилник или сборник от правила. Думата е сродна на по-ставям, о-ставвм, съ-ставям, на-ставям, а по смисъл е близка до у-становявам. Тоест, събрани са на едно място правила, които се допълват (напасват едно към друго, т.е. У-ставени са) и изграждат единен правилник. Само на един много *** и с двуцифрено айкю человек, думата у-став може да му изглежда "***". И да, изключително важно е да има правилник за убиване на врага, за да се трепят хора по грешка.
228
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ще го защитава професорът тоз национален интерес , на сборищата с цветовете на дъгата ли ?!До тук само плюене и нищо конкретно ! Герберасти , сър !
227
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За младите: "устав" е закона в армията. Там можеш да намериш всичко. От "как да убиеш противник" до как да пикаеш правилно.