Йордан Цонев: Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра

24 окт 2021 20:43, Нели Христова
108
Йордан Цонев: Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра
Снимка: БГНЕС

За първи път в 30 годишната ни демократична история ДПС вади свой кандидат за президент. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води битката за "Дондуков" 2. Последното социологическо проучване го слага на трето място – след проф. Герджиков и преди Лозан Панов.

Интересна прогноза за Румен Радев, който събира над 51% и има шанс да спечели още на първи тур.

"Издигането кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент на България е дълбок политически ход от страна на ДПС. Чрез него избирателите на партията питат сънародниците сидали ги приемат за равни", това каза в ефира на NOVA заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Според него Карадайъ е политик от изчезващ вид, който е преминал през всички етапи на живота и развитието си с труд и упоритост. Политикът вярва, че е дошъл момента да се провери дали българите могат да изберат за държавен глава човек от ДПС.

 "Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра. Той не бе медиатор между политическите партии", изрази мнението си за настоящия президент Цонев и добави, че президентската институция е замислена да действа по време на криза, а служебните кабинети на президента са проспали времето, когато е трябвало да се води информационна кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Йордан Цонев заяви, че за ДПС темата "Пеевски" е затворена, но се притесняват от задкулисието, което отстранява политици и, това е кръгът "Капитал", който е разцепил СДС и НДСВ.

"Пеевски се занимаваше дълго време с това да изкара на светло този кръг, което му спечели врагове, които вадят лъжлива информация за него или премълчават истината, като досиетата от "Пандора" за офшорнитет му компании, които той е декларирал", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А данчо мен..тата изключително добре разбира ролята на президента, даже дпс му изпратиха ченгето г..шев да го сплаши заради сараите на доган б.ей
58
0
 
10
 
! Отговори
Не зависим преди 2 години
До Анонимен Герджиков обикаля с "инициативния комитет",заобиколен от тълпа депутати на ГЕРБ! Е тоя е независим, защото от него наистина нищо няма да зависи. Ама наистина, защото няма да стане президент.
57
11
 
6
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
Данчо, ами какво да кажа ? Вие ДПС носите огромна вина за назначаването на това недоразумение Срадеффф
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е вицето на крадливата ДПС ,сега по бТВ Герджиков призна че се подкрепя от герб ,с един месец лъжеше )къв добър професор лъжец
55
9
 
11
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
КОЙ ТЕ, РАДЕВ,ТЕБ,ОБИЧА?ЩОМ ПРЕДАТЕЛ ТЕ НАРИЧА!БЪРЗО МАХАЙ СЕ СЕГА!!!ТИ,ОТ НАШАТА СТРАНА!!!
54
1
 
9
 
! Отговори
Екземпляр с преди 2 години
"реномето" на Й. Ц. би наредил повече на когото и да е не като го критикува, а като започне да го хвали.
53
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цонев си е стар номенклатурен кадър, но е към 508 пъти по-умен от оня Невнятния *** Крадев! Много правилно е описал *** и неговото некадърно правителство!
52
4
 
11
 
! Отговори
гост преди 2 години
Шиши обаче е друга работа, както и Карадаиъ. Тези биха разбрали ролята на президент и ще се въплатят идеално в тази роля. Амплоа по ДПС-арски. Вашата партия е сбирщина от престъпници, които са се прикрили зад думи и идей, в които самите те не вярват.
51
2
 
13
 
! Отговори
ББ преди 2 години
елементарни ходове...да излъжат бългаорскитех турци за пореден път ..опитпда накарат хората да не гласуват за Радев...българските турци са наши братя!българските турци ги ограбваха и предаваха...ДПС-Гроб...нямаДПС отдавна,няма ценности и идеали...имат си офшорни,замъци и прокурори....вие сте плащащите сметките...само факти...правят ви на *** като ви делят...на етно...религии...и глупаво ги обслужвате
50
11
 
4
 
! Отговори
Приликата преди 2 години
На Радев с Мадуру е очевидна
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие ролята я разбирате като говорител, но и това не е!
48
7
 
14
 
! Отговори
ББ преди 2 години
дали ги приемат за равни?...каква изгъзица...моят най добър приятел е ...***...мюсюлманин...ама ДПС прогони децата им в робство!...коя е вашата...прародина с пеевски?...кога ще ви видим на...Шипка?...все наведени на килима на султано сте бре!Радев е моят Президент...Президентга на Народа ми,на Децата ми...Моят Президент!...Бог да пази България...от ен.ча.е като теб!
47
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев смята, че ролята на българският президент е да служи на Москва. Това е понял от инструктажа на Решетников.
46
5
 
20
 
! Отговори
Отврат преди 2 години
Много ще ми е интересно Карадъйъ или както е там, да произнесе новогодишно слово в Република България на майчиния си език. Освен жестоминичен превод ще ни трябва и друг превод. Иначе наистина е гнусно уж българин в етническа партия. Защо ли е там, чий интереси защитава. Какъв му е келипира? Ментата плюе български генерал и президент. Отврат.
45
9
 
6
 
! Отговори
Аха преди 2 години
До Хичо - Крадев продава ток на гърците, взимат парите и ги раздават като "помощи" за ковид на наши хора. Също разбрах, че никъде не може да се купят дърва за огрев, защото и те се изнасят в чужбина, но не съм научил къде.
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До sd -дьонме, потурнак и русофил за мен е едно исъщо.
43
13
 
10
 
! Отговори
Никога не забравяйте преди 2 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на *** Н. с руския агент ген. Решетников и след неговото одобрение.
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ментата се готви за силен шут по *** на пРезидента.
41
3
 
7
 
! Отговори
sd преди 2 години
Дьонме (dönme) е наименование в Османската империя за вероотстъпниците християни и юдеи, приели исляма. Думата на османотурски означава обърнати.
40
4
 
10
 
! Отговори
sd преди 2 години
Цонев и другите като него (Бисеров, Костадинов, шиши ...) влязоха много бързо в ролята на турски дюнмета, защото много бързо я разбраха!