Йордан Цонев: Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра

24 окт 2021 20:43, Нели Христова
108
Йордан Цонев: Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра
Снимка: БГНЕС

За първи път в 30 годишната ни демократична история ДПС вади свой кандидат за президент. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води битката за "Дондуков" 2. Последното социологическо проучване го слага на трето място – след проф. Герджиков и преди Лозан Панов.

Интересна прогноза за Румен Радев, който събира над 51% и има шанс да спечели още на първи тур.

"Издигането кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент на България е дълбок политически ход от страна на ДПС. Чрез него избирателите на партията питат сънародниците сидали ги приемат за равни", това каза в ефира на NOVA заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Според него Карадайъ е политик от изчезващ вид, който е преминал през всички етапи на живота и развитието си с труд и упоритост. Политикът вярва, че е дошъл момента да се провери дали българите могат да изберат за държавен глава човек от ДПС.

 "Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра. Той не бе медиатор между политическите партии", изрази мнението си за настоящия президент Цонев и добави, че президентската институция е замислена да действа по време на криза, а служебните кабинети на президента са проспали времето, когато е трябвало да се води информационна кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Йордан Цонев заяви, че за ДПС темата "Пеевски" е затворена, но се притесняват от задкулисието, което отстранява политици и, това е кръгът "Капитал", който е разцепил СДС и НДСВ.

"Пеевски се занимаваше дълго време с това да изкара на светло този кръг, което му спечели врагове, които вадят лъжлива информация за него или премълчават истината, като досиетата от "Пандора" за офшорнитет му компании, които той е декларирал", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Е що триете бе?!? Щото написах СVто на другаря Цонев, именно ДС-сдс-дпс.... Къде излъгах бе инвестори?!? Всеки го знае Данчо ментата, ама тиммммаджийска медия като вашата - ***. няма как да толерира такива коментари нали?Айде чакам си БАНана
18
20
 
15
 
! Отговори
Решетников преди 2 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на *** Н. с руския агент ген. Решетников и след неговото одобрение.
17
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е с гарантиран втори мандат, понеже е достоен. Не си хабете нервите и изкара мутрите.
16
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на комуниста борисов президента другарю плевналиев все беше в роля нали?
15
23
 
13
 
! Отговори
до Мъдуран преди 2 години
жалкия фигурант беше избран с гласовете на антибългарската партия бсп-дпс!!!
14
19
 
12
 
! Отговори
до Доцента преди 2 години
Ама, моля ви се г-н Доцент, не дразнете руските кучета, те и без това са побеснели, само при мисълта, че Фигуранта е аут. читател
13
7
 
9
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Мъдуранчо, моето момче. Нито си ми на годините, нито си ми на чик**те. България е бедна и нещастна страна именно заради такива профани като теб, дето не може да осмислите елементарни факти. Бодат ви очите и вие пак си знаете вашето - само обиди и опити за подигравки. Направо се чудя как си се научил да пишеш и да ползваш компютър.
12
7
 
16
 
! Отговори
Цони преди 2 години
Цони,карадаята да отиде и се кандатира в Турция,нали там му е родината, мекерета мазни,долни гладни за власт.
11
8
 
25
 
! Отговори
мак преди 2 години
Българин да членува в турска партия е гн..ус и позор. Всички така неистово грачат срещу Радев, явно той им пречи да спечелят избори. Как оня с турска родина ще влезе в ролята на президент не ми е ясно. Ще се изказва на майчин език и едновременно ще върви превода на български.
10
9
 
12
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
До ДоцентаА на тебе ония с полата Плевнята ли ти беше любим ,Коня ли,Първан ли? Явно и ти си от *** обществото ,а оная ми глава мисли как да сцепи такива кат тебе.
9
6
 
4
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Ами щом си ми прочел всичките статуси, значи и ти си тук непрекъснато. Твоят личен живот къде е? Ти тъпичък ли си?
8
21
 
20
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Радев не е решил нито един проблем на България за последните 5 години. НИТО ЕДИН! Вместо това създаде купища проблеми. Самонадеян невежа, който, вярно е, влезе гол и бос в политиката, но все си мислех, че за 5 години ще научи нещо и ще стане истински дипломат. Той, обаче, си остана на нивото от казармата - много празни приказки, самохвалство, раздаване на команди - а насреща грешка след грешка, издънка след издънка. Още 5 години от същото ли? Не, благодаря!
7
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев няма да спечели, не и след тези сертификати от неговите хора !
6
15
 
11
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
До Мъдуран: Много готин ник! Явно обаче мислиш с оная глава дето ти е между ника. Не са против твоя любим президент никакви партии. Партиите не са одушевени. Хората са против. Всички мислещи хора, които виждат бруталната политическа импотентност на този индивид е съвсем естествено да са против него. Радев дойде на дондуков 2 без един ден опит в политиката. Нито знае как да помирява, да сближава, да решава проблеми, нито знае как да обединява. Първите 1-2 години имах надежда, че ще се научи, но
5
14
 
14
 
! Отговори
до г-н Цонев преди 2 години
Ами , каква роля на президент, Радев имаше една единствена задача: Отменяне санкциите срещу кремълските колонизатори, анексирали Крим и цялата Източна Украйна.Още в началото той ясно и категорично заяви: Крим е на Русия. Аз пък казвам: Живела Украiна! българин
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набоден президент не ни трябва.
3
28
 
18
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Цонев е абсолютно прав за Радев.Войнишкият му ум и манталитет,а и не голям интелектуален капацитет,не му позволиха да бъде президент по смисъла на тази дума.Той изначално не разбра каква е ролята на тази институция и тръгна типично по войнишки да вдига юмрук.В неговата глава освен битки нищо друго не вирее.От военните не стават добри управници,единственното,което им се получава добре,са военните преврати.Доказано е от историята на света.
2
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не влезе в ролята на Първанов да сговаря мафиотските кланове в партиите. Затова и ще има втори мандат. Народът помни кой каза - Мутри, вън!
1
28
 
30
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Двете основни антибългарски партии ДПС и ГЕРБ са против настоящият президент. Сами си правете изводи. Боко отдавна сложи феса и плаче пред Ердоган.