Йордан Цонев: Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра

24 окт 2021 20:43, Нели Христова
108
Йордан Цонев: Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра
Снимка: БГНЕС

За първи път в 30 годишната ни демократична история ДПС вади свой кандидат за президент. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ води битката за "Дондуков" 2. Последното социологическо проучване го слага на трето място – след проф. Герджиков и преди Лозан Панов.

Интересна прогноза за Румен Радев, който събира над 51% и има шанс да спечели още на първи тур.

"Издигането кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент на България е дълбок политически ход от страна на ДПС. Чрез него избирателите на партията питат сънародниците сидали ги приемат за равни", това каза в ефира на NOVA заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Според него Карадайъ е политик от изчезващ вид, който е преминал през всички етапи на живота и развитието си с труд и упоритост. Политикът вярва, че е дошъл момента да се провери дали българите могат да изберат за държавен глава човек от ДПС.

 "Румен Радев не влезе в ролята на президент, защото не я разбра. Той не бе медиатор между политическите партии", изрази мнението си за настоящия президент Цонев и добави, че президентската институция е замислена да действа по време на криза, а служебните кабинети на президента са проспали времето, когато е трябвало да се води информационна кампания за ваксинация срещу COVID-19.

Йордан Цонев заяви, че за ДПС темата "Пеевски" е затворена, но се притесняват от задкулисието, което отстранява политици и, това е кръгът "Капитал", който е разцепил СДС и НДСВ.

"Пеевски се занимаваше дълго време с това да изкара на светло този кръг, което му спечели врагове, които вадят лъжлива информация за него или премълчават истината, като досиетата от "Пандора" за офшорнитет му компании, които той е декларирал", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомни си името, с което Й.Цонев е известен в България - Данчо Ментата, припомни си и факта, че е вторият човек в ДПС - една протурска партия и това е достатъчно да не му обръщаш внимание. Единственият, който се съюзи с ДПС, е бившият възпитаник на Магнаурската школа - Симеоново Б.Борисов.
78
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
дпс-гроб...почти убиха България,разпродадоха животите на предците ни на..скрап,създадоха имидж на Народа ни..като на ..роби...крадци..единствените крадци са политическата мафия...пеевски свали доган...ДПС корпорацията ограбваща цяла държава...Народа на България...е в ръцете на неграмотният и алчен...пеевски...пазен он гешев..ако сте пичове да си върнем прокуратурата..да свалим гешев и да си върнем ..България!Честта и Достойнството си..от нас зависи!...ако ви дреме ..гешев оставка!в затвора!
77
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ДПС-Гроб...са като...Ескобар...безмилостни,търгуват контрабанда и...Ескобар бе и депутат бре,сеят смърт и корупция,беззаконие и безправие,насаждат...неграмотност,зависимости...фашизъм в 21 век...финансиран и подкрепян...от ЕС,Европейските Народи не са преживявали подобен позор и предателства от политиците си!ЕС се превърна в...финансиращ мафията!никой в ЕС не говори за отговорност...съд...справедливост...откровенно съучастие в престъпленията на мафията!Бог да пази САЩ...последният защитник....
76
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
САЩ са последният пазител Свободата и Справедливостта на човеците...диктатори с армии и тонове злато...с атентати,убийства,хитрини...са опитвали...и са история...ДПС-Гроб си повярваха,че могат да водят война със САЩ...подкрепяни финансово от ЕС и русия...опасна игра играе ЕС...е.ич.рче...това не е тука има,тука нема...ще излъжете САЩ с хватки?вече не е политика ...оцеляване е...и вие нямате шанс мафиоти!Бог да пази САЩ!
75
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ментата-ен.ча.я,продължава с манипулациите...оцеля и се мисли за хитрец!...играта обаче не е свършила...мента...Президента на България...не е роля,роля бе вашите лъжи,че ви дреме за хората чиито гласове купувате...за да ги ограбвате в последствие...30 г. играете ролята...ще ви съдим...ще променимЗакаоните си...и ще търсим отговорност...съдебна...без давност...и гешев ще осъдим...справка Историята ни!...за да можем да продължим напред...трябва да ви осъдим и вкараме в затвора!ЕС...си отива!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цензорът изчака да напиша коментара и понеже не хвалех Й.Цонев размаха брадвата. Само ГЕРБ+ агите от ДПС!
73
0
 
2
 
! Отговори
95% преди 2 години
от депесарите гласуваха за Радев на предишните избори.Много от тях ще повторят тази вот,ако изобщо има втори тур.
72
0
 
2
 
! Отговори
95% преди 2 години
от депесарите гласуваха за Радев на предишните избори.Много от тях ще повторят тази вот,ако изобщо има втори тур.
71
1
 
4
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Р.Р. бил избран с гласовете на "присъствителите"? И какво ли им е обещавал, та да го изберат? Повече девици в рая? И как са разбрали, че не само не са станали повече девиците, ами и изобщо липсват?
70
0
 
6
 
! Отговори
"ДАНЧО Е преди 2 години
ВЕЛИК"? И ти ли си от" ВЕЛИКОТО"му крадливичко котило?
69
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До СМЕХ...ментата може да обещава,но ние,за човека на тиквата, герджиков,няма да гласуваме,ще гласуваме за Радев,а ментата и централното ръководство на дпс,да гласуват,за когото си искат.
68
4
 
2
 
! Отговори
МАЯМАТА СЪДИ РАДЕВ преди 2 години
...ЗА "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ"....А ПППП-КИРЧО И КОКОРЧО ,ДАВАТ СЪВЕТИ И КАДРУВАТ НА СЛАВИ , КАК ДА СИ ИМУНИЗИРА КАНДИДАТИТЕ ЗА ДЕПУТАТИ....ХА,ХА,ХААААААААА..."ШОУТО" ---ПРОДЪЛЖАВА С ПЪЛНА СИЛА....!
67
7
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Радев , беше избран с гласовете на българските турци.....АМА ТАЗИ ГОДИ НЯМА ДА Е ТАКА...ха,ха,хаааа......ДАНЧО МЕНТАТА ВИ ГО ОБЕЩА ПУБЛИЧНО!
66
2
 
7
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Щом ДПС реват значи Радев е човекът!!!
65
1
 
9
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Бат Даньо,говори като ашладисан мюсюлманин.Не дрънкай глупости,не споменавай Р.Радев,който ще ви накара да се хапете за мъ..те,когато на 14-ноември спечели от раз!
64
1
 
6
 
! Отговори
иван преди 2 години
някой ден ако оцелее тази страна някой ще напише книга "Рушители на нова България". Този ще е сред главнитре герои...
63
5
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ Е ПРОДАЖНА ГАД преди 2 години
ПРОДАДЕ СЕ НА БРЮКСЕЛ И САЩ , ЗА ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ , СРЕЩУ ПАРИ ОТ 1/2-млрд./?ДОГОДИНА ЩЕ ВИ НАЛОЖИ И ТОТАЛНА ИМУНИЗАЦИЯ ЗА К-19 , СРУЩУ ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ....БЪДЕТЕ СИГУРНИ , ЗАЩАТА НЯМА ПАРИ!
62
6
 
4
 
! Отговори
ДАНЧО Е ВЕЛИК.... преди 2 години
САМО ДПС МОЖЕ ДА КАТУРНЕ РАДЕВ И ХУНТАТА МУ!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти , Данчо ,разбра ли защо вече толкоз години търкаш седалките на НС и ,въобще , защо си там ?!Щото аз от теб освен дрънкане на глynocmu , друго не съм видял !
60
1
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Данчо Ментата се изказал като бивш депутат от ДПС за президента. Той ще види парламента през крив макарон, както и председателя на партията му президентството. Ще е доста по-добре, ако обясни защо Прокопиев го е изгонил от СДС, та се налага сега да се прави на етнически турчин !