Герджиков убеден: Ако аз съм президент, ще има правителство

Служебното правителство допринесло за разединението на нацията
456
Герджиков убеден: Ако аз съм президент,  ще има правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият президент трябва да е олицетворение на единството на нацията, да е равно отдалечен от всички партии, така че да помогне на политическите сили да намерят общ език и да се състави кабинет. Това коментира кандидатът за държавен глава Анастас Герджиков пред bTV.

Според него служебното правителство е допринесло през последните месеци за разединението между гражданите.

„Не става въпрос за формалните консултации, които са задължение на президента, а за това, че има как президентът вместо да разединява партиите, да ги обедини около дадени идеи. Ако аз бъда избран – ще съставим правителство“, добави Герджиков.

Още по темата

Според него в 45-ото и 46-ото Народно събрание не беше съставен кабинет заради противопоставянето в политиката. Според него е важно да има обединение в името на общи цели – върховенство на правото, качествено образование и достъпно здравеопазване.

Той е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ за поста на президент. Герджиков разказа и как Невяна Митева е избрана за кандидат за вицепрезидент.

„Обсъждах няколко имена с мои приятели, включително и на висши военни. Притесняваше ме, че бяха мъже. Имах идеята да е човек, който разбира много от отбрана и сигурност. Това, че г-жа Митева е военнослужещ не е причината да бъде избрана, а по-скоро е случайно. Аз я познавах от преди това, макар и бегло. Когато си представях профилът на човека до мен се сетих за нея“, каза Герджиков.

Относно изискването на зелени сертификати за извършването на редица дейности на закрито, кандидатът за президент коментира, че правителството се е забавило със взимането на мерките и сега се действа панически.
Да въведем зеления сертификат и да затворим всички е несъстоятелно, имаме поредица от мерки, които можеше да вземем и здравните експерти ги изброяват. Зеленият сертификат е чудесна идея, но в държава с 60-70% ваксинация. При на тя е 20%, защото правителството намали рязко броя на ваксинираите, защото нямаше информационна кампания. Сега той е наказание, но не и претенция“, добави той.

Герджиков каза още, че за ситуацията трябва да се поеме персонална отговорност.

„Г-н Радев е като в някаква шизофренна ситуация. Няколко дни се държеше, че все едно няма нищо общо с правителството, което той сам е назначил, а вчера го вика, за да му дърпа ушите“, посочи той.

Герджиков обясни и какви мерки би взел за шоковото поскъпване на електроенергията и инфлацията при основните стоки и услуги – намаляване на ДДС и акцизи върху електроенергията, както и финансова компенсация за бизнеса и битовите потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
6
 
7
 
! Отговори
seira преди 2 години
"ДРУГАРЮ" ГЕРДЖИКОВ,ХАЙДЕ ПО-СКРОМНО!!!НЕ ВСИЧКИ "ПАСЕМ ТРЕВА"...НАРОДЕ!!!!!
290
7
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Какъв човек трябва да бъдеш, за да вярваш на един лъжец,интригант, некадърник направил Президентството на ченгеджииница, шеф на на Стратегическия ти съвет да е мутра,създал Мултигруп,другия му съветник Славчо Василев син на олигарха Василев,приятели да са ти Бобокови,Божков,да подкрепяш нарушавайки Конституцията лъжец като Киро канадеца ,Асен крадеца и Спецов мошеника.Да защитаваш мошеникаПламен Узунов с фашистки уклони.КакъВ човек трябва да бъдеш,че да вярваш на такъв като фигуранта а?
289
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 401 Ти ченге ли си или вярваш на ченгетата?Че Президентството е пълно с ченгета и мутри като Александър Маринов-стратегически съветник на фигранта.
288
4
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
След доносите на "десните"комунисти, България упорито я изстреляха на 112 място по свобода на словото! Но сега, след като Минеков заяви ,че шефът на БНТ трябва да бъде уволнен, а пРашков обвини водещия на БТВ ,че не задавал правилните въпроси, рязко ще скочим в класацията!
287
8
 
12
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Какъв човек трябва да си за да си ректор на университет и да се кандидатираш за президент от партията на мутритее, тази, която спря финансирането на университетите, която докара свободата на словото от 36 о на 112 място, какъв мракобесник трябва да си, какъв кариерист....
286
7
 
9
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Бойко - при избора на Плевнелиев - и магаре да бяхме предложили за президент, щяха да го изберат. Е Бойко, Бойкоооо, клети Бойко, то може и да си предложил....доста магарски беше мандата. а и още реве по медиите, оценки дава... бил мъдър прецедент.
285
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бОЙКО ЗАЩО ЗАГРОБИ аец бЕЛЕНЕ - ЗАЩО НАПРАВИ ТОКА СКЪП, КАЖИ БРЕ МАНИ ГО ТОЯ РИМЕЙК НА ЦЦАЧЕВА, НЕМА ГО В ЦЕЛАТА СХЕМА.
284
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТРОЛСКИЯЯЯТ САЙТ НА ГЕРБ ИЗТРИЛ 30 ПОСТА, ПРАВИ ЗАМИТАНЕ НА КИЛИМА ТРЕБЕ ДА СЕ ХАРЕСА НОВАТА ЦАЧЕВА
283
4
 
7
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
рОСКО пЛЕВНЕЛИЕВ - аз съм мъдър президент! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААТОВА СА ГЕРБЕСТИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ КРАСИВИ И МЪДРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЪС СМЕЛА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУПРОТИСТИРАЩИЯ НАРОД, ПРИВЕДЕНИ ПРЕД БОЦЕ
282
6
 
8
 
! Отговори
ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ.. преди 2 години
За всички, които гласуват за Румен Радев..... Има и бонус:ЖЪЛТА КНИЖКА.....безплатно..
281
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджик, ендесевейския ти род и закалка са същите като на Герб. КОЙ ЛИЖЕЕЕ НЪМБЪР УАН ПО КАРИЕРА. ПА И КАТО ПРИКАЗВАШ НЕЩО ПОДСМЪРЧАШ, НЕ Е ПРЕДСТАВИТЕЛНО АМА ХИЧ! КАКВО ВИЕШ ЗА ДИСПУТ С РАДЕВ, СЕГА ЩЕ ПОЛУЧИШ ВЕТО ПРЕЗИДЕНТСКО, КАКТО БОЙКО НЕ ХОЧЕ ДА ХОДИ НА ДИСПУТИ, ЧЕ И В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НЕ ХОДИ А ТИ СИ ПАС ПО ТИЯ НЕЩА.
280
5
 
8
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
Ако Герджиков е президент плагиатството на Пешко Премиерина ще е висша ценност! Аре нема нужда да си прецедент. Роско Плевнелиев е достатъчен прецедент!
279
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 390 Май само ти а? Огледй се бре човек! САМ СИ!!! Ха хаах!-:) Боже боже!!!-:((((((((
278
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като нищо една силна лична победа на Професора и могъщ прилив на редовно избрани 150-190 депутата, Нашето НС събрание може да провъзгласи Герджиков на Монарх и до животен Ръководител на нацията. Той смело трябва да осъзнае тази идея, да се бори за нея и да победи в битката
277
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изоставен от ГЕРБ, той непоклатимо демонстрира думите на своите мисли в очудващо правилен, Професорски език като интелигентността на написаните мисли е толкова силна, мъжествена и проницателна, че хора се питата " а защо да не проведе Пуч в ГЕРБ и да овладее най-прогресивнта партия на Балканите" Отговорите , да именно отговорите му ги чака цялото население
276
7
 
7
 
! Отговори
РАДЕВ-ПИОНКА НА ДЕСА преди 2 години
Кой не вярва..?...... Само щраусите.....
275
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ли не лоши, неприлични и обиждащи думи се изсипаха срещу този кандидат, но положителните мнения са в пъти преобладаващи и затова ще му дадеме нашия Отрицателен вот. Ако преобладаваха отицателните, грубите, безвкусните мнениа - разбира се че от нас положителен вот щеше Професора да си получи
274
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджика и Гумен Гадев да се не напинят за трона,защото Монархът е Кралица Луна
273
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думата me,sty влязла под резонанс???
272
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думата "мести", влиза в резонанс???