Плевнелиев: Не можем да сме свободни в хаоса, нужни са правила

Президентът е най-доброто лице на държавата, допълни той
25 окт 2021 09:15, Анисия Иванова
229

Росен Плевнелиев (президент 2012-2017 г.) говори за политическите битки в предстоящите парламентарни и президентски избори в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

"Много е важно да познаваме Конституцията, защото тя е правена от едни големи държавници, ползвала е най-доброто от опита на демократичните държави. Вярвам, че Конституцията на България е здравата основа, на която да стъпим. Разбира се и върховенството на закона", посочи президентът Росен Плевнелиев в интервюто на Христиана Стефанова.

Той е категоричен, че не можем да бъдем свободни в хаоса. Нужни са правила и ред, изтъкна президентът.

"Държавният глава представлява, но не управлява държавата. Той представлява всички. Той е президент, който представлява единството на нацията в нейните различния", уточни Плевнелиев.

По думите му президентът е най-доброто лице на държавата.

"Във вътрешнополитически план трябва да бъде символ на стабилност, на надграждане, на дългосрочните приоритети, на институции, на правила. Искрено се надявам, че хората ще гласуват на следващите избори проактивно. Ще се замислят и ще гласуват за този, който може да надгради демократични институции и може да представлява всички нас", посочи Плевнелиев.

Президентът си спомни и за времето, в което е започнал бизнес в Германия.

"Отидох в Германия по скъсани дънки, нямах пари. Видях едни работещи институции. Видях как и на най-бедния и странния човек може да се помогне. Започнах собствен бизнес. Между Европа и САЩ има много пукнатини. Притеснен съм, че евроатлантическият съюз не е това, което беше", подчерта Плевнелиев.

Държавният глава смята, че икономиката е в основата на успеха на обикновения човек, на нашата перспектива за просперитет и развитие.

"САЩ и Германия искат една успешна България. Ние сме потопени, нямаме план. Направете това, което правят германците. Да, народът вкара 6 политически партии в парламента. Какво правят те? Всяка една от тях търси диалога с другите", каза Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът изтъкна, че има много смислени неща, които могат да бъдат свършат, вместо да се "разделяме, цепим и борим един срещу друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този напоследък стана много чист. През ден му публикуват безсмислиците и съответно се "къпе в народната любов", която всички изпитват към комсомолския секретар.
136
3
 
27
 
! Отговори
1 преди 2 години
плевнелиев деси,хаоса го създаде,онзи,който те блъскаше по главата,тоест ,началника ти от банкя.
135
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 154 "И тоя ни беше президент! Най-големият резил!" Затова България е на последно място по всичко хубаво и смислено и на първите за всяка простотия: защото неграмотния мат'рял възприема всичко нормално както ти Плевнелиев. Докато това не се промени ще си останете най-зле, и ще продължавате да изчезвате с бързи темпове. Рано или късно ще се стигне до логичния край на този процес.
134
3
 
29
 
! Отговори
хп преди 2 години
Не бъдете наивни, това е Поредната Платена реклама на Ч.ехльо! Марионетката на Баце вкуси от власта и мнооого му хареса!
133
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И тоя ни беше президент! Най-големият резил! ***
132
2
 
21
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Защо се занимавате с тоя?За ГЕРБ носи само негативи с незрялото си поведение и пошлата сервилност към Борисов, за народа носи отвращение с простотиите които ръси , за младежите носи само поквара с неморалното си поведение , направо тотална глупост е да го каниш в ТВ!
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 150 "Тоя го изгониха позорно от Германия. Хахаха" Това само ДС опоркаджиите го "знаят" Я си дай източник на твърденията.
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** пак се появи
129
16
 
5
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Какво го обсъждате не мога да разбера чехлю бил, смотан бил, мистър Бин бил и тнт.Плевенлиев е милонер, строителен предприемач и бивш президент на България, въпреки, че никога не е искал да бъде президент, но Бойко го накара да се кандидатира първия път. Втория път категорично отказа. Тука седнали да му дават оценки едни истински "МЪЖКАРИ" дето всеки ден слугуват на някой като него за 1500 лева и едвам свързват двата края. Пият гумени бири пред блока и знаят КАК СА НЕЩАТА. Злобни лузари!
128
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя го изгониха позорно от Германия. Хахаха
127
0
 
5
 
! Отговори
ръждата преди 2 години
"""Не може да живеем в хаоса. Нужни са павила и ред""" ---- За тази цел имаме Конституция, Съдебна, Законодателна и Изпълнителна власт, която да се бори с политическата корупция, финансовата и организираната престъпност във вишите сфери на Власта! Но липсват кадри и желание законът да бъде приложен от така нареченият ни политически елит! Причините са комплексни, една от които е липсата ни на държавен суверенитет!
126
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаос-а го създават ейтакива продажни промити мозъци кат тоя, уж имаше план, измислен, проигран пък се оказа, че няма ... и настана хаос, както при гербавото управление
125
2
 
17
 
! Отговори
Според всички преди 2 години
Всичката Мара втасала, та и тоз да се обади. Колкото да напомни че съществува. То никой не се интересуваше от него преживе, камо ли сега. Остава си умрял и абсолютно забравен, никому ненужен и непотребен.
124
1
 
4
 
! Отговори
Пастир преди 2 години
Ако е му..льо като мен - може !!
123
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс "Наистина институциите в Германия работят.Затова получи черен печат в паспорта." Пробутването на отдавна опровергани опорки явно е последния пристан на радевите ***, като няма какво друго. Тази конкретно е от 2011 година. Никога никъде не са били потвърждавани тези твърдения.
122
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Наистина институциите в Германия работят.Затова получи черен печат в паспорта.
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** "Каквото и да каже все е нищо." НИКОГА не забравяй да казваш "според мен", когато си даваш мнението така категорично. Особено за човек, който е с класи над теб.
120
4
 
23
 
! Отговори
Чехльо преди 2 години
Каквото и да каже все е нищо.
119
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 137 От всичките ви коментари досега разбрахме единствено, че битието определя съзнанието ви. Неслучйно се насочвате постоянно към "кафяви" приказки. Ами, другарЕ, вземете малко се образовайте, белким изплувате. Тогава може и да разберете думите на Плевнелиев. Докато бълбукате напълно потопени няма как да стане.
118
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 132 - напъващият се с цената на всякакви глynocmu да защити циреят ГЕрП ,разбра ли най сетне какво иска да каже ?! И не се напъвай толкова другарю гербав *** - резултата от напъването винаги ще е много миришещ (като твореца си) ...