Плевнелиев: Не можем да сме свободни в хаоса, нужни са правила

Президентът е най-доброто лице на държавата, допълни той
25 окт 2021 09:15, Анисия Иванова
229

Росен Плевнелиев (президент 2012-2017 г.) говори за политическите битки в предстоящите парламентарни и президентски избори в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

"Много е важно да познаваме Конституцията, защото тя е правена от едни големи държавници, ползвала е най-доброто от опита на демократичните държави. Вярвам, че Конституцията на България е здравата основа, на която да стъпим. Разбира се и върховенството на закона", посочи президентът Росен Плевнелиев в интервюто на Христиана Стефанова.

Той е категоричен, че не можем да бъдем свободни в хаоса. Нужни са правила и ред, изтъкна президентът.

"Държавният глава представлява, но не управлява държавата. Той представлява всички. Той е президент, който представлява единството на нацията в нейните различния", уточни Плевнелиев.

По думите му президентът е най-доброто лице на държавата.

"Във вътрешнополитически план трябва да бъде символ на стабилност, на надграждане, на дългосрочните приоритети, на институции, на правила. Искрено се надявам, че хората ще гласуват на следващите избори проактивно. Ще се замислят и ще гласуват за този, който може да надгради демократични институции и може да представлява всички нас", посочи Плевнелиев.

Президентът си спомни и за времето, в което е започнал бизнес в Германия.

"Отидох в Германия по скъсани дънки, нямах пари. Видях едни работещи институции. Видях как и на най-бедния и странния човек може да се помогне. Започнах собствен бизнес. Между Европа и САЩ има много пукнатини. Притеснен съм, че евроатлантическият съюз не е това, което беше", подчерта Плевнелиев.

Държавният глава смята, че икономиката е в основата на успеха на обикновения човек, на нашата перспектива за просперитет и развитие.

"САЩ и Германия искат една успешна България. Ние сме потопени, нямаме план. Направете това, което правят германците. Да, народът вкара 6 политически партии в парламента. Какво правят те? Всяка една от тях търси диалога с другите", каза Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът изтъкна, че има много смислени неща, които могат да бъдат свършат, вместо да се "разделяме, цепим и борим един срещу друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
всеки път ме е много срам като те видя господин *** че си представял България пред Света!!!!
176
4
 
9
 
! Отговори
ЕВО преди 2 години
Да подкрепим българския Джони Инглиш,във всяко ново изпълнение!Дарбата да разсмива народа е заслужена 2012-2017,като светъл президент!
175
11
 
7
 
! Отговори
КЪМ БЪЛГАРИТЕ преди 2 години
Прави ли впечатление братя българи, че тези които нападат знаменития интелектуалец Росен Плевнелиев, до един са радетели за Евразия. Ами, не се чудете, това е така, защото комунистите не са българи, а руски шпиони. Но аз ще помоля г-н Плевнелиев, когато много скоро, след световните промени, Джоузеф Байдън му предложи поста държавен глава на България, г-н Плевнелиев да не му отказва, нищо че той отказа на Бойко Борисов този пост преди последните избори. избирател
174
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
173
6
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Който го е страх да си седи дома и да се страхува за жалкия си животец! Да слага маска, тапа в гъзъ и всички отверстия да си запуши! Не е толкова страшен вируса, хората мрът от друго! Безхаберни лекари 90% има 10% истински лекари, които дори са на мнение че ваксините нищо не правят! А сега и ваксинация с изтекла ваксина! Да ви таковам таковата господа мизерници! Еле па ирландската пастирка тръгнала да ми дава наклон на х.я. Айде лица с неизвестен пол да се покриват в миша дупка!
172
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Млъкни и не се излагай повече .
171
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немалък брой наши активни сънародници си дават ясно сметка, е лидерите на артия ГЕРБ трябваше да астанат единни до РосенПлевналиев и издигнат неговата кандидатура.Атанас даяде *** спраз.Росен несамо щеше даму покаже къде е изхода навсяка тв-станция а щеше даго посочи като покровителствал пладжиетизмените практики в СУ и раздаването на винансови кредити от касата на Университета за нуждите,на кого,за чии нужди?А?за мутиии е дал 9каймета и са си ги иска за позар намайка си обратно вкасата
170
2
 
6
 
! Отговори
Будали червени преди 2 години
Червеният компютраджия на БКП и Т.Живков:Р.Плевнелиев още на "Правец" си чатил с ГРУ на СССР а защо е от Меркел питайте семейството агенти на ЩАЗИ на Антонина и Петър Стефанов Стоянов!Агенти на ЦРУ още от 60-те на 20 век пишат доклади до големите си шефове че "членовете на БКП така са се окопали че за вечни времена ще ръководят България"!Премиера Ренета Инджова не правила скандал а плагиатствала от ЦРУ?Както каза бившия посланник на САЩ:"Всичките сте от БКП и ДС но вече и от САЩ"
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
преди възродителния тва влечуго се е казвало Юрдек хангар. Комсомолската партия го пратила в плевнята, нали кравар искало да става, та от там Плевняналиев, наместо юрдекХангар
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щирлиц ... :) ....Сигурно има някакво орехче, там някъде ... Но катеричката е тотално бъгава ... Тотал щета ... Вместо да плашат децата с него по телевизията, да го сложат в Резерват ... :)
167
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това Влечуго откъде го изкопахте, бре, мucuркu ... Toя не получава ли редовен кекс, та през седмица ходи по телевизиите да се излага, като шугава овца ... Пардон, пастирка ..
166
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Не може в полупразно черепно пространство да има разум-справка горенаписаното.
165
1
 
20
 
! Отговори
Ст@м@т преди 2 години
Това е президента който най-нислко се навеждаше!!!!!!!!!!!!!!!!И друго се сетих - пляскаше руснаците хахахахаххаахахаххаха
164
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роси, кой създаде хаоса?
163
1
 
19
 
! Отговори
до ГЕРБ преди 2 години
Не ви ли стигат почти ежедневните издънки на лидера ви, та го подсилихте с Плевнелиев? Навремето така Д.Митов подсили мамата на БГ Ц.Цачева и тя загуби с 6% разлика. Сетне Б.Борисов се тюхкаше: Аз смятах, че Дани е умен, а то се оказа, че са били умни очилата му. Та и сега помощта на Росен: да вземеш за помощник и опорка ненавиждан и осмиван от хората експрезидент е все едно да си вкараш таралеж в гащите. Въпрос на преценка и ум. Милиционерите, когато Господ е раздавал ум са били на обиск.
162
1
 
20
 
! Отговори
Аман от драскачи ! преди 2 години
Тоя що не вземе една права лопата и да отиде на свиждане на синчето ...
161
1
 
12
 
! Отговори
миро преди 2 години
До Анонименчехлю
160
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че що да му плащам на хаоса!?Да ме цапа и мен ли!?Ха!Скрий се,мижитурка.
159
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рогатият на Прехода
158
1
 
31
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
Росенчо, магарето на Бойко Борисов "и магаре да издигна, и магаре ще изберат" да ми говори за правила.Правилата ги въвежда Румен Радев, истинският президент, а Росенчо .... Росенчо е м.у.х.л.ь.о.