"Зеленият сертификат" е дискриминационен, категорична е Манолова

Тя призова Кацаров да отмени заповедта, която убива малкия бизнес
26 окт 2021 13:41, Красимир Ангелов
120

По-малко от месец остава до изборите на 14 ноември, а пандемията у нас продължава да властва. Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова внесе в съда жалба срещу въвеждането на "зеления сертификат". Какво очаква тя от решението на съда?

"Зеленият сертификат" е дискриминационен и застрашава базови граждански права, като правото на труд, правото на мнение, правото на предвиждане. Така и не получихме отговор защо хората, които са прекарали болестта, но нямат PCR тест, няма да получат "зелен сертификат". В моя екип имаме представители на всички тези групи. Само двама можем да получим сертификати. По едно и също време боледуваха, аз се ваксинирах и имам сертификат", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя поясни, че човек от екипа й си е направил антигенен тест и е прекарал вируса вкъщи. И по думите й трябва да се чуят разумни аргументи защо се случва  така.

"Бяхме във Видин, където 2 сестри от медицинско отделение да прекарали болестта и имат много антитела, но не могат да получат "зелен сертификат". Това ще застраши и по сериозен начин работата и на болничните заведения", добави Манолова.

И се надява, че здравният министър ще отмени заповедта, която убива малкия бизнес и дискриминира хората.

Манолова подчерта, че екипът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е основно и главно от млади хора.

"Те са креативни, позитивни, образовани и е чудесно, че се вълнуват от социалните проблеми. Расте едно поколение, на което спокойно може да поверим бъдещето си. Нашата партия и група има предизвикателството да бъде парламентарният омбудсман, който да отвоюва по-високи доходи за работещите доходи, по-високи пенсии, подкрепа за младите семейства. Извадихме 31 кризисни антимерки, които изпратихме в отворено писмо. Настояваме за пълно компенсиране за повишената цена на тока на малкия бизнес", добави тя.

От ефира на Bulgaria ON AIR Манолова призова както да се спре износът както на ток, така и на дървесина. И отсече, че не искат постове в следващия парламент.

"Отговорност може да се носи и без да се заемат висши позиции. ИТН се провалиха като първа политическа сила да създат правителство на промяната", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
2
 
! Отговори
М@муни преди 2 години
До издаването на заповедта на Министъра на здравеопазването знаех, че зелените сертификати служат на притежателите си само за свободно придвижване в рамките на ЕС. Как се превърнаха в пропуски до работни места, молове, заведения и т.н. не мога да проумея..
91
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Мая е най-известната жена в България. Пytkaта й е златна, от чисто злато. Благодарение на нея е това, което е. Иначе щеше да е една неизвестна адвокатка и само в Кюстендил щяха да я знаят!
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат е дискриминация но по начините на мая може да бъде озаконен и може да изкара съда виновен и така да направи услуга на управниците.
89
1
 
10
 
! Отговори
Махни се! преди 2 години
Кyчko ВЪН! Нямаме нужда точно ти да ни "защитаваш". Имаме достатъчно истински българи, които вече са внесли всякакъв тип жалби против фaшucтката заповед за отровите. Не сме забравили, че точно ти агитираше за маски и "ваксини". Махни се и от България и отивай при спонсора си Сорос, като вземи и останалите, които лапате от неговата баница - президента, адвокатчето, хр.иванов, Слави и тиквата. Единствената политическа партия, която има право да ни защитава е Възраждане.
88
0
 
8
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Крайно време е тези от Изправи се, ние си отиваме, настина да си отидат. Завинаги. Само тъпотии, интриги, скандали, кудкудякания. Връх на нахалството - Хаджигенов го хванаха в парламента без маска и той нагло каза, че ще обжалва глобата си. А в този момент изискваме от обикновените хора на закрита да бъдат с маски. Не се разбра какво е писала Татяна Дончева и купувала ли е гласове или не. Бабикян бълва непрекъснато компромати. А Мая иска пак да ходи боса в парламента. Иначе ограничение на права.
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая все се чуди къде да се пришие, за да вземе някой глас и да отиде на хранилка с парламента сега видя накъде дyха вятърът и хоп - против сертификата..евтина и прозрачна си, Галева
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 93 има и такива ама са малцина. Повечето са болнави и заради тях пак ще ни ограничат
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекувай ги ти *** тогава, като силните вилните невярващи влязат в болница и няма доктори и легла
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болната Нинова няма ли да окне нещо по въпроса за зелените сертификати и избора на Радев или остави на своя човек водещия от БСТВ да изложи твоето мнение. Нинова, сама ли ще сдадеш поста или ще чакаш да те бламират?
83
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 93Абе я се скрий ти даваш ли си сметка колко уж здрави хора без болести си отидоха от Ковид Този вирус е непредсказуем никой не знае със сигурност какво може да причини. Ваксината поне дава някаква сигурност макар и не абсолютна, защото вирусът непрекъснато мутира. И много мразя как в момента някои хора се възползват от ситуацията за да извличат облаги за себе си и за кариерата си. По -гадно нещо от това- здраве му кажи.
82
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие, пишман политиците, май си повярвахте, че може да вървите срещу всички държави в Европа и срещу САЩ. В Щатите до 1 месец ще започне ваксинирането на децата от 4 до 18 г. А вие, самоубийците, отричате двукратното инжектиране на серум и зелените сертификати. Вече остро стои въпросът струва ли си да ходим на парламентарни избори 3-и път т.г. Май че би било по-добре да оставим Бойко Бъ да вземе властта и през февруари-март да го свалим , а защо не и Каскета заедно с него, с протести.
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги Манолова се из..ра на метеното. Великата "защитничка на онеправданите"" как ли пък не. Просто не става за нищо а иначе продължава да драпа по всички възможни начини да остане във властта Дори и с цената сума ти народ да измре защото не желае да се ваксинира. Що за човек е тая не мога да проумея. Много му е противна.
80
1
 
5
 
! Отговори
баце преди 2 години
Типична мутреса - ***, нагла, арогантна и лакома. На бунището!
79
8
 
6
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
За няколко гласа повече е готова на всичко . Какво като умират хора , всяка позиция ще защитава , само да е на власт . Ама усеща че кораба за нея отплува
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че това може да е нова хитрина за постигане на второ ниво на дискриминация, защото има хора които може да нямат антитела но да имат здрава имунна система и да не боледуват тоест дискриминация на здравите хора, нещо което наблюдаваме от години особено от началото на пандемията а именно преследване и всячески тормоз над спортуващите, здравите, яките и читавите телом и духом хора от отбора, дори точно заради неподатливите на болести измислиха проследяване на контактите и зелените сертифик
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая набодената и тя къде се пъне. Не ни трябват набодени управляващи.
76
0
 
8
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 2 години
Няма отърваване от птеродактила Мая Манолова, няма. На всяка манджа мерудия. По-глупава, себична и проста червена краанта не знам дали има. За жалост тя продължава да вреди на България.
75
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами кажи го на твоя Радеф!Що не протестирате бе?Само за чекмеджета ли?Та Радеф събори държавата!Нали ви го казвахме като блокирахте София!Ти мръс..Ница такава!
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с тези "вълни" и "аз съм добре защото съм го минал" главно в България се говори и тъпче.
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко дете като се роди се ваксинира. До годинка се слагат 10 ваксина, защо не протестирате срещу това ? И нас са ни били яко и какво страшно стана?