Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт

Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи, заяви той
28 окт 2021 09:29, Нели Христова
666
Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер. "Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", продължи още той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", допълни още Борисов относно COVID ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
463
11
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Радев е за затвора заедно с Борисов. Да си правят компания двамата дето докараха държавата до това положение.
462
6
 
1
 
! Отговори
Влак GT преди 2 години
".... По бай Тошово време...", изразявайте се точно "...по време на руската окупация...."
461
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От съжаление, да не те убият, те подкрепихме да вземеш властта, а ти не искаш да я пуснеш, стискаш до последно.
460
6
 
16
 
! Отговори
ахаха преди 2 години
Колкото повече вие тандема ГЕРБ- ДПС- толкова повече се качва резултатът на Радев! Свършват схемите и надувките.
459
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям всички партии, без този индивид горе, тоя развали дослука между БСП и ДСБ,ДБ, за да застане той начело, да не е някой друг. Не разбираш ли, че наистина си ***, както каза един политик за теб още в началото на управлението ти - "*** ак"?
458
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РавнопосавеностИ защо Радев не е започнал АЕЦ, вече 6 месеца е на власт? Той нали е пълноглав и не е тиква?
457
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПо бай Тошово време, задължително учехме западни езици, един западен език по наш избор, руски език и ако поискаш в по-горните класове, още един - трети език допълнително, по бай Тошово време , образованието беше на много високо ниво, трудно се изкарваше и добра оценка, защото се искаше яко учене. И не се учеха излишни лупости, а само чиста наука.
456
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиkвyна вън!!!
455
8
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вярно е , че партиите се обединиха срещу ГЕРБ и Бойко , защото 12 години гладуват като куци , а за да победят лъв доста и вносни хиени трябваше да синхронизират плюене хапане , ритане по кокалчетата и други характерни за поми-яри и хиени действия.
454
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен 481 Симеон Сакскобуртготски говори испански и английски,Сергей Станишев отличен английски.Доста елементарно заблуждаваш.
453
5
 
16
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
Що не идеш при тези които ти дърпат конците. Заради празноглавата Тиква нямаме АЕЦ, Южен поток вече е Турски поток, дори един въшлив спасителен кораб не остави - каквото можеше продаде и окраде. Какво стана с независимата чуждестранна оценка на качеството на пътищата построени от приближените му фирми. Всички знаят какво е качеството на пътищата. Даде 2 милиарда за скапани самолети, а му върнаха услугата чрез санкции само и единствено срещу враговете му.
452
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя комунист няма да се успокои. Следва докрай методите на Ердоган. Хвърляне на кал по опонента, в зависимост от ситуацията за деня, без абсолютно никаква почва.
451
5
 
11
 
! Отговори
Гост преди 2 години
На този са му объркали текстовете на речта с текста на друга реч за друго място. Има и вариант нарочно да е ходил по надалеко да чете глупости и да лъже пред трибуна. Жалко. В момента ББ се държи като Нинова докато му беше опозиция - яко квакане без някой да я слуша или да се съобразява с нея.
450
5
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Трябваше Бочко да го издигнат за президент! Първо защото е обединител на нацията - успя да обедини всички партии да са единни в позицията си срещу него. И второ за да спре да се крие, като мишка. Поне веднъж да беше постъпил като мъж. Хайде Боко ние заедно с ДПС сме зад теб... Бъди мъж поне веднъж, поне за малко. Като беше в пожарната беше доставка, като беше шофьорче на мутрите пак седеше отвън до колата.
449
3
 
11
 
! Отговори
Фани Маразведи преди 2 години
От тоя вече ми се повдига.
448
8
 
13
 
! Отговори
Sdiata преди 2 години
Борисов Радев обедини народа а раздели мафията такива като теб *** долен фашист
447
5
 
23
 
! Отговори
ТУЛУП преди 2 години
България изпадна в изолация, когато на власт беше Бай *** от Банкя. Всички му се Присмиваха, а той си мислеше, че го хвалят
446
2
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Този какво прави в чужда държава и с какво право говори против собдтвената си родина ? Това не е ли национално предателство ?
445
1
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 2 години
Нека минат изборите, тогава ще видим. Тоа е луд. Все търси под вола теле. Дали се сеща че по този начин вдига акциите на Радев. Не мисе мисли какво ще стане ако започнат такива процедури.
444
1
 
18
 
! Отговори
Нинова преди 2 години
Борисов отново сънува кошмари. В сънищата си вижда как Радев му влиза в спалнята и му взема еврата. За какви заеми говори, като неговото правителство емитира ШЕСТНАДЕСЕТ милиарден облигационен заем. Или според него облигациите не са ценни книжа за дълг : заем ! Честито на финансистите от партията му Герб !