Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун

Изборите ще бъдат проведени както е планирано, увери премиерът
29 окт 2021 09:20, Красимир Ангелов
231
Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички усилия, които предприема служебният кабинет, са да не се стигне до локдаун. Това е една крайна мярка и ние работим да не се стига до нея, заяви премиерът Стефан Янев, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката "Властта говори! Открито".

"С основание хората са загрижени. Въпросите за здравето на всеки един отделен човек и състоянието на здравеопазването са от особена важност. Усилията са ни в тази посока - да пазим живота и здравето чрез повишаване на капацитета на здравната система", посочи Янев и продължи:

Още по темата
"Пикът на заболеваемостта може би е в някакво плато. Надявам се в следващите дни това да се потвърди. Зеленият сертификат спомогна много повече хора да се тестват и да се разкрие т.н. скрита заболеваемост".

Той заяви още, че изборите са конституционно право на българските граждани и те ще бъдат проведени, така, както са планирани.

"В това отношение не могат да бъдат взети други решения, освен тези, взети от Народното събрание. Подготовката върви нормално, нямаме непреодолими проблеми, така че те ще бъдат проведени на 14 ноември", каза премиерът. Той отново посочи, че властите не задължават никой да се ваксинира.

"Това е въпрос на личен избор, а зеленият сертификат е световна практика като начин за ограничаване на предаването на вируса", категоричен бе служебният министър-председател.

От думите му стана ясно, че в момента медицински специалисти, под егидата на МЗ, работят по вариант за разширяване действието на зеления сертификат и за преболедували с доказан лабораторен антигенен тест.

Възможно е подобно решение, но нека се произнесат хората, които се занимават с наука и обществено здраве. Това решение не е политическо, заяви Стефан Янев.

Той не се ангажира с отговор на въпроса откога ще се върнат в клас децата от 1 до 4 клас, но уточни, че утре предстои отварянето на офертите за щадящите тестове, които да бъдат използвани в училищата.

Янев припомни още веднъж, че родителите ще имат възможност – или да оставят детето си на онлайн обучение вкъщи, или да дадат съгласието си то да бъде тествано на входа на училище чрез щадящ тест.

Премиерът допълни още, че заради предизборната обстановка темата с коронавируса се използва от различни политически сили за различен начин на говорене.


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
1
 
! Отговори
Доложи Янев! преди 4 седмици
Янев, ти доложи ли, че още при първото служебно правителство успя да уредиш децата си на работа в БЕХ и Булгаргаз? На това ли ви учат във военна академия? Да уреждате любовниците си и децата си, да получавате и препродавате държавни жилища? СРАМ сте за България!!!
203
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕФЕКТЪТ "РАДЕВ": Бюджетният излишък се стопил с 300 милиона лева за месец
202
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обикновено назначават такива пенсионирани шапкapи за пазачи на паркинг или банка.
201
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде УВО, служба не остана :)
200
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие за балъци ли ни имате ?? Всички усилия са за да я докарате до 14-ти, и след това потоп!
199
1
 
6
 
! Отговори
Тука има Тука нема преди 1 месец
"Той отново посочи, че властите не задължават никой да се ваксинира."Не задължават,но принуждават....COVID e може би е единствения вирус,който е отпуска лятото,но агресивно атакува към есента и също покрай избори.Властимащите не ги и пипа изобщо.Ай сиктир....
198
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янев: "целта на всички усилия е да няма локдаун". Реалност: "правим всичко възможно на всяка цена да не наложим локдаун, дори това да стане за сметка на живота на българските граждани". По света локдаун се прилага, за да ПРЕДПАЗИ населението от ескалиране на ситуацията. Убиийците на хунтата ексалират ситуацията, за да не наложат локдаун.
197
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стефане, още ли имаш усещане, че някой те подсушва?
196
3
 
4
 
! Отговори
Коприва преди 1 месец
Американското СДС (регулаторен орган по лекарствата в САЩ) е одобрило ваксинация за децата от 5 до 11 години. Мислете некъде ни водят слепите овчари!
195
7
 
5
 
! Отговори
Картофчо преди 1 месец
какъв локдаун бе ... Миналата година бяха 25% заболелите, сега са 10-13% Егати и кияците!!!
194
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Софиянци защо не протестират? По малките населени места ни е страх.
193
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе я да спрем да се бодем и да видим ще работи ли държавата. Няма ли да има стачки Събота???.
192
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Важното е да мрем по-бързо.
191
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради изборите няма да има локдаун. Защо не се изисква зелен сертификат, за да гласуваш?
190
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точни Борисов и подари 5 милиарда са го каза
189
2
 
16
 
! Отговори
Питане преди 1 месец
ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ УСИЛИЯ Е - ДА СИ НАРЕДЯ ДЕЦАТА И РОДАТА И ПИЯНАТА ЖЕНА И ДА ВЗЕМА НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ТРУДНИТЕ ЗНИ ДЕТО ГИ СТОВАРИХ НА АЛЯВИЯТ НАРРОД ДЕТО НИ ВЯРВА НА НАЗ С РАДЕФ!!!!АААААА?
188
1
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Това е практимески локдаун, но без да плащате. Нещо, което и без това не правите. Не знам на какво разчинтате, но сте безотговорни. България няма кадри, всичко се срива, а а администрацията ви е като скована.
187
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Янев, ти имаш ли още чувството, че някой те подслушва?
186
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя РОМЛЯКИН не виждали че ко.чината изгоре. Ако не се въведе до часове пълен Локдаун здравната система ще фалира. В момента в нито една болница в София няма места а екипите недостигат. Как я мисли този Ромлякин.
185
2
 
24
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 1 месец
Господин генерал, здраве желаем! Децата доволни ли са от новите си постове, на които ги уреди?