Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун

Изборите ще бъдат проведени както е планирано, увери премиерът
29 окт 2021 09:20, Красимир Ангелов
231
Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички усилия, които предприема служебният кабинет, са да не се стигне до локдаун. Това е една крайна мярка и ние работим да не се стига до нея, заяви премиерът Стефан Янев, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката "Властта говори! Открито".

"С основание хората са загрижени. Въпросите за здравето на всеки един отделен човек и състоянието на здравеопазването са от особена важност. Усилията са ни в тази посока - да пазим живота и здравето чрез повишаване на капацитета на здравната система", посочи Янев и продължи:

Още по темата
"Пикът на заболеваемостта може би е в някакво плато. Надявам се в следващите дни това да се потвърди. Зеленият сертификат спомогна много повече хора да се тестват и да се разкрие т.н. скрита заболеваемост".

Той заяви още, че изборите са конституционно право на българските граждани и те ще бъдат проведени, така, както са планирани.

"В това отношение не могат да бъдат взети други решения, освен тези, взети от Народното събрание. Подготовката върви нормално, нямаме непреодолими проблеми, така че те ще бъдат проведени на 14 ноември", каза премиерът. Той отново посочи, че властите не задължават никой да се ваксинира.

"Това е въпрос на личен избор, а зеленият сертификат е световна практика като начин за ограничаване на предаването на вируса", категоричен бе служебният министър-председател.

От думите му стана ясно, че в момента медицински специалисти, под егидата на МЗ, работят по вариант за разширяване действието на зеления сертификат и за преболедували с доказан лабораторен антигенен тест.

Възможно е подобно решение, но нека се произнесат хората, които се занимават с наука и обществено здраве. Това решение не е политическо, заяви Стефан Янев.

Той не се ангажира с отговор на въпроса откога ще се върнат в клас децата от 1 до 4 клас, но уточни, че утре предстои отварянето на офертите за щадящите тестове, които да бъдат използвани в училищата.

Янев припомни още веднъж, че родителите ще имат възможност – или да оставят детето си на онлайн обучение вкъщи, или да дадат съгласието си то да бъде тествано на входа на училище чрез щадящ тест.

Премиерът допълни още, че заради предизборната обстановка темата с коронавируса се използва от различни политически сили за различен начин на говорене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевките за нищо не стават.Уредиха си техни хора на постове.Това беше промяната.
168
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше незабавно да арестувате престъпната Тиква! Но явно сте от една и съща мафия.
167
5
 
21
 
! Отговори
Къде са преди 2 години
ония вресливите -Системата ни убива? Децата им вече здрави ли са? Или бяха едни долнопробни шматки! Къде е оня с вдигнатия юмрук на новоизлюпен осмосептемврийски партизанин? Къде е Мая Костинбродска и Копейкин? Къде сте бе,мишоци?
166
4
 
19
 
! Отговори
Скарлет преди 2 години
Няма съмнение рептили ни управляват!!! Смъртта придоби трагични раэмери, но эа иэборите всичко е стриктно живи мъртви да гласуваме!!! Да ама не!!!!!! Не энам дали, някои осъэнава циниэмът на цялата ситуация!!!
165
10
 
13
 
! Отговори
Антивакс Power преди 2 години
Борисов показа че ни ваксинират с изтекли ваксини. Ако не беше разкрил този факт, сигурно и аз щях да се набода с тая отрова
164
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик "Нареди двете си деца на държавни длъжности за по 20 000 лева на месец и до там му беше работата." Ами, той затов така примерно прави каквото му нареди ДС. Предателите на родината за лично келепирче са готови да я закопаят.
163
6
 
10
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
Целта ви е да служите на Клаус Шваб. Не се прави на ощипана госпожичка.
162
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пикът на заболеваемостта може би е в някакво плато." Янев, като изключим колко неадекватно е това изказване ... от всякаква гледна точка, мислиш ли, че да измират по 120-140 човека на ден е приемливо за една цивилизована държава? Станахме Ковид гробище на Света. Счупихте държавата, но се правите на неразбрали в каква ситуация сме и коментирате като на футболен мач: "наблюдавайки внимателно". Само че това не е футболен мач. Умират българи.
161
8
 
6
 
! Отговори
Антивакс Power преди 2 години
Бойко каза че ваксините са опасни. Ако не беше разкрил Ковид измамата, сигурно и аз щях да се набода с тази отрова.
160
6
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Ами така е ... цяло лято се занимаваха с чегъркане вместо с ковид и здравната криза .... и накрая сами ще се изчегъркат :) Лошото е ,че заради тях една камара възрастни ще бъдат на 2 метра под земята :(
159
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пикът е в плато - гениална шапкарска мисъл
158
7
 
6
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
То е ясно,че локдаун очакват доскоро управляващите,но като гледам дори първоначалните реакции след влизане в сила на сертификатите не доведоха до покачване на рейтингът им,а само до спад от 4% за Радев,което е и логично,тъй като от новите никой не е пуснал шкембета като каци за зеле.
157
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев: "целта на всички усилия е да няма локдаун". Реалност: "правим всичко възможно на всяка цена да не наложим локдаун, дори това да стане за сметка на живота на българските граждани". По света локдаун се прилага, за да ПРЕДПАЗИ населението от ескалиране на ситуацията. Убиийците на хунтата ексалират ситуацията, за да не наложат локдаун.
156
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя анонимник защо го показвате? името му даже не можах да науча!
155
7
 
8
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Ами Янев като иска да не затваря държавата да си пуска копоите да проверяват как се спазват мерките и да глобяват. Имаме един тон мерки, които не се спазват. Поголовно маски не се носят в магазини и на закрито, а ако се носят те са под брадата. Хората се тъпчат като овце, хигиенните изисквания са под нулата и прочие и прочие. Така че да действа в тази насока, а не да гледа страшно и по милиционерски. И никакъв сертификат за антитела, а също и да върне този за преболедували на 6 месеца. Толкоз.
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В резиденцията влизат всякакви, слуги и охранители, за една минута се прави постановката, снима се и чао, болни сте мозъчно.
153
6
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Добре,че не е някой професор литератор,досега да се бе панирал.Логично е след като това вирусче се върти година и половина в някой момент да започне да губи сила след като е обходило доста от нас,но колко щяхме да знаем,ако академикът от Банкя бе употребил част от парите от ЕС за безплатни тестове,както в останалата част на ЕС.За пълни изследвания като в Германия да не се сравняваме.
152
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев време е да налапаш дулото на пищака явно за друго не ставащ избихте хората бе малоумени по 200 на ден умират знам Бойко ви е виновен за всичко он ви е срам в гащите
151
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 139/157 "шкафчето": Всеки, който продължава да пробутва тази скалъпена от ДС фотоисторийка, е ДОКАЗАН *** от фабриките на Радев.
150
7
 
5
 
! Отговори
Дц Мангьров голям преди 2 години
Само мангьров бе човека които каза истината още миналата годинаВсички мерки имат полвинчат резултат , докато - 70 процента от населението не прекара инфекцията епидемията няма да стихне