Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун

Изборите ще бъдат проведени както е планирано, увери премиерът
29 окт 2021 09:20, Красимир Ангелов
231
Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички усилия, които предприема служебният кабинет, са да не се стигне до локдаун. Това е една крайна мярка и ние работим да не се стига до нея, заяви премиерът Стефан Янев, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката "Властта говори! Открито".

"С основание хората са загрижени. Въпросите за здравето на всеки един отделен човек и състоянието на здравеопазването са от особена важност. Усилията са ни в тази посока - да пазим живота и здравето чрез повишаване на капацитета на здравната система", посочи Янев и продължи:

Още по темата
"Пикът на заболеваемостта може би е в някакво плато. Надявам се в следващите дни това да се потвърди. Зеленият сертификат спомогна много повече хора да се тестват и да се разкрие т.н. скрита заболеваемост".

Той заяви още, че изборите са конституционно право на българските граждани и те ще бъдат проведени, така, както са планирани.

"В това отношение не могат да бъдат взети други решения, освен тези, взети от Народното събрание. Подготовката върви нормално, нямаме непреодолими проблеми, така че те ще бъдат проведени на 14 ноември", каза премиерът. Той отново посочи, че властите не задължават никой да се ваксинира.

"Това е въпрос на личен избор, а зеленият сертификат е световна практика като начин за ограничаване на предаването на вируса", категоричен бе служебният министър-председател.

От думите му стана ясно, че в момента медицински специалисти, под егидата на МЗ, работят по вариант за разширяване действието на зеления сертификат и за преболедували с доказан лабораторен антигенен тест.

Възможно е подобно решение, но нека се произнесат хората, които се занимават с наука и обществено здраве. Това решение не е политическо, заяви Стефан Янев.

Той не се ангажира с отговор на въпроса откога ще се върнат в клас децата от 1 до 4 клас, но уточни, че утре предстои отварянето на офертите за щадящите тестове, които да бъдат използвани в училищата.

Янев припомни още веднъж, че родителите ще имат възможност – или да оставят детето си на онлайн обучение вкъщи, или да дадат съгласието си то да бъде тествано на входа на училище чрез щадящ тест.

Премиерът допълни още, че заради предизборната обстановка темата с коронавируса се използва от различни политически сили за различен начин на говорене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ами, да...Ще минем и без 60/40 , както до сега , на мойта фирма и една стотинка не е давано от герб , все не сме отговаряли , на НЯКАКВИ изисквания ... ТА , МЕРСИ !Това не е най-важното !
128
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма причина да няма локдаун. При нас за последната година почти не са се променили нещата и няма как да се сравняваме с останалите. Те, дори и да имат нови случи, не се налага да влизат в болница. Защо миналата година имаше, а сега - няма да има?! Само заради изборите нали
127
6
 
1
 
! Отговори
До Калеко преди 2 години
За този проблем има решение калеко - взимаш парите в банкноти по 500 евро и намаляш обема им 20 пъти. Демек вместо 8 кубични метра, както твърдиш, ще станат 0,4 кубични метра, с други думи - едно гардеробче. Не ви ли учат на тия пинизи в ГЕРБ?
126
5
 
8
 
! Отговори
Чек преди 2 години
По-добре локдаун за всички,отколкото дискриминация.
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фолксваген уволни 30 хил работници.
124
5
 
1
 
! Отговори
Ртгхййкккиии преди 2 години
То няма вирус с име ковидВече сме към зимата и се появи грипътСпрете да лъжите народа ваксината за която се говори не е вечна така махайте забраните за да няма локдаунЛъжци такива
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление 9ти септември, СССР, болшевиките, ДС и внуците на комунистите насадиха трайно недоверие на българите към ваксините, за това днес сме на последно място. На запад при демокрацията където никога не са имали 9ти септември и СССР хората вече удрят третия бустер и се готвят да удрят и четвърти, а нашите raньовци комунисти още не са ударили и първата ваксина.
122
8
 
1
 
! Отговори
всичко е то-чно! преди 2 години
Президентът е железен и последователен , Премиерът ---също ,... предстои и бъдещият Премиер --Кирил Петков да е същият както до сега !ПРИЯТЕН ДЕН НА вожда на герб и герб !
121
2
 
11
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
ЛОКДАУН ЩЕ ИМА ВЕДНАГА СЛЕД ФАЛШИФИЦИРАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ, ЗА ДА СЕ УДЪРЖИ ВЛАСТТА НА КОМУНИСТИТЕ..... И СПИРАНЕ НА ПОМОЩИТЕ 60/40..ТЕ И СЕГА НЕ ГИ ПЛАЩАТ...!
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даа! "Диспут" с "Асенчо"? "Асенчо", ако имаше каквито и да било доказателства, щеше отдавна с Рашков да са осмърдяли всички медии. Нямат и затова искат "дебат", който всъщност ще бъде поредната черна ПР акция на ДС с недоказани обвинения и внушения. Борисов трябва да е луд, за да играе по свирката на ДС и да им угоди да им дава тази възможност. От друга страна Радев се СКРИ от дебат с Герджиков за ИСТИНСКИТЕ проблеми в президеентската институция. Оправда се, че нямал време.
119
3
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Виновна е комуниската Урсула!
118
4
 
2
 
! Отговори
До Диана ! преди 2 години
ДианоО , вожда ви пасти да яде пред теб , по ръсене на простотии!
117
3
 
4
 
! Отговори
Калеко преди 2 години
Искам само да кажа на извейниците въф форума, че 8 милиарда в пачки по 50 лева са 8 кубични метра пари или това е пълен до горе микробус Фиат Дукато Макси.
116
2
 
5
 
! Отговори
Резил преди 2 години
С тия мерки пълзим към глобален комунизъм. Мечтата на дедо Бил и компания. Ние тук знаем какво е комунизъм и ще пропуснем този купон, но нека Запада се забавлява и за нас. Хайде чао
115
4
 
1
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Петолъчка..Не бери грижа за зеленият чорап , по-скоро се изкихай нещо за КАФЯВИЯ чорап , ''вожда'' ви ?Шъ има ли диспут с Асенчо , или шЪ сЪ скриЙ ?
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доскоро при Радев хората умираха в линейките, които разкарваха пациенти в търсене на свободно легло, само и само да не се стигне до случай някой да умре на стълбите от Ковид, но от вчера и това е факт. Разликата е, че сега са много повече, и че сега имаше ваксини и начини да се убеди населението да се ваксинира. Нещо, което тогава нямаше. Радев се е СКРИЛ: не говори за катастрофата в борбата с Ковид.
113
2
 
3
 
! Отговори
Криво в Целтъ преди 2 години
Е да бе Стефан, обаче целта не оправдава средствата. Не може да се пребори вирус с социално-икономически мерки. Вирус се бори със здравни мерки. Всичко друго е комунизъм и фашизъм. И не ми излизайте с фразата че някой искал да убива Гaньо. Ако сте се интересували поне малко от история, ще видите, че де факто ДА - има много хора, които искат да убият Гaньо или най-малко да ни ограничат. Искат да го затварят в лагери и прочее. Има такива хора и това се учи по история.
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли, а ние мислихме, че целта е да вземете едни пари! На Италия и обещаша над 200 милиарда за този фашизъм със зцелените сертификати, а на нас какво са обещали или са ви ги обещали персонално?!! Продажници!!!
111
3
 
5
 
! Отговори
Помнете ми думите преди 2 години
.... когато отново се омаже жестоко, Янев ще заяви, че ни затварят, ЗАЩОТО НЕ СА ИСКАЛИ ДА НИ ЗАТВАРЯТ, като освен абсурда на логиката, ще се добави и индиректното измиване на ръцете от отговорност. Предния път когато се омаза обяви, че ще поеме "политическата отговорност", но такова нещо нямаше. Сега ще го направи пак, със същия резултат: ефективно Радевата военна хунта избива населението и едновременно с това се ПОДИГРАВА на българските граждани, казвайки им, че ще прави каквото си иска.
110
2
 
12
 
! Отговори
Петолъчка преди 2 години
Зеления чорап удържа положението само и само да не затвори защото ще издуха креслото на 14 ноември и няма да може с Фиона да лапкат. Пет години им беше много добре той да взима по 15 хилки а тя по 13 хилки на месец и да не правят нищо. Нека да падне първия сняг и тогава глупавия българин ще разбере, че всичко се прави с една единствена цел а тя е колко пари ще се откраднат от бедния и наивен данъкоплатец...