Йотова защити Радев: Не е знаел за двойното гражданство на Петков

Президентската администрация си била свършила работата
320
Йотова защити Радев: Не е знаел за двойното гражданство на Петков
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е канадски гражданин, в момента, в който го е избрал за министър, убедена е вицето Илияна Йотова.

„По този случай президентската администрация е свършила работата си така, както повелява законът. Има си съответните органи и институции, които проверяват случая. Очакваме техния резултат. Конституционният съд също се произнесе. Това е институция с огромно доверие и авторитет, нека да не го рушим. Виновност или невинност се доказва само в съда”, обясни тя пред Нова телевизия.

Още по темата

„Аз също се занимавам с даване на българско граджанство. През годините съм имала много запитвания за определени граждани от чужди държави относно това дали те са български граждани, или не. Нямам право да дам подобна информация. Това са лични данни", добави Йотова.

Тя поясни, че е готова да се включи във вицепрезиденти дебат. Предстои да се вземе решение дали дали Румен Радев ще участва в такъв дебат.

„В последната седмица ще преценим дали въобще има нужда от такова нещо. Малко се обърквам в стратегията на нашите опоненти. Темата за единството беше изоставена, за да се смени с една груба, агресивна и на моменти невъзпитана кампания срещу нас”, поясни кандидатът за вицепрезидент", каза още Илияна Йотова.

Кандидатът за вицепрезидент коментира и пандемията. По думите й поредицата от грешни решения доведоха до недоверие във ваксините от страна на хората. Тя призова гражданите да се имунизират.

Относно предстоящия вот, Йотова заяви, че работят за победа на първи тур.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
0
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Айде сега и тя излъга. Нека си спомним интервюто на Радев, в което той лично спомена, че е питал Кирчо за гражданството, Кирчо си сложил ръка на сърцето и казал, че се чувства българин. И това било достатъчно за Радев. Даже после се заяде публично с Карадайъ. Ние не забравяме. Но явно лъжата е основен принцип в нашата политика. Не знам някой вярва ли за ваксинирането на Радев. Или на другата лъжа,че предходното правителство въвело крайно негативно отношение към ваксините. Лъжа до лъжа. Нов морал
274
0
 
0
 
! Отговори
Говняров преди 2 години
Всичко в българия е оговнявено.
273
0
 
4
 
! Отговори
ПРОВЕРКАТА Е: преди 2 години
.....ВИША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ КЪМ "ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ" И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЦИК!!!!!!
272
0
 
3
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТАК! преди 2 години
САМАТА ЦИК --НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ В СЪДА , "ИСТИННОСТТА " НА ИЗБОРИТЕ , АКО НЯМА ДОКУМЕНТ , ЗА БРОЯ НА КВИТАНЦИИТЕ ПО ИЗБОРИТЕ И АКО НЕ СА ВПИСАНИ В ПРОТОКОЛА!...ТАКА---ВСЯКА ИЗБОРНА КОМИСИЯ , ПОДЛЕЖИ НА СЪДЕБНО ДИРЕНЕ И ОБВИНЕНИЕ ВЪВ "ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ИЗБОРНИЯ ПРОЦЕС"---АКО НЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ С ДОКУМЕНТИ "ЧЕСТНОСТТА НА ИЗБОРИТЕ"!!!!!--НЕ БЪДЕТЕ НАИВНИ , ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА И ИСТИНАТА ЗА ИЗБОРИТЕ , ВАКСИНАЦИИТЕ И ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ К-19!
271
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Няма значение дали е знаел или не - това че не е знаел влошава още повече положението на Радев! Как така ще назначава министър без да провери документите му? Дипломата на този прос.так Петков му отваря всички врати у нас и явно той за това е изкарал тази диплома - не за да знае, а за да манипулира!Радев не става за отговорна работа - той добре се е определил в армията там да рапортува и мирна му главата! Тъ.па.нар! БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА
270
0
 
2
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ! преди 2 години
ПРОКУРАТУРАТА , ТРЯБВА ДА СЕЗИРА СЛУЧАЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД И ТОЗИ ПО "ПРАВАТА НА ЧОВЕКА "---ЗАЩОТО КОЕ ВИ ГАРАНТИРА ,ЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ , НЕ СА ПОВТОРЕНИЕ ОТ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ ИЛИ НЕ СА МАНИПУЛИРАНИ ОТ ТЕХНИЦИТЕ ПО ОБСЛУЖВАНЕТО --СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ??!!!ЗАТОВА---БРОЙТЕ КВИТАНЦИИТЕ В КРАЯ НА ВОТА И ВПИСВАЙТЕ БРОЙКАТА В ПРОТОКОЛА СЛЕД ИЗБОРНИЯ ДЕН!
269
0
 
1
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ! преди 2 години
ТЕ СА "ЧЕРНА КУТИЯ"--ЗАКОЯТО НИКОЙ НЕ ОТГОВОРЯ , ОСВЕН НЕИЗВЕСТНИ ТЕХНИЦИ , СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!--КОЕ ВИ ГАРАНТИРА , ЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА , НЕ СА ПОВТОРЕНИЕ ОТ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ ОСТАНАЛИ В ПАМЕТТА НА МАШИНИТЕ???!ПО КАЗУСА И РЕЗУЛТАТА ОТ "МАШИННИЯ ВОТ"---ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЕЗИРАН МЕЖДУНАРОДНИЯ СЪД И ТОВА Е РАБОТА НА ГЕРБ!!!!!
268
0
 
2
 
! Отговори
НИНОВА СИ ПРИЗНА.... преди 2 години
ИЗБОРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ---НЕ БИЛ ВАЖЕН!!!...ВАЖНО БИЛО "ПРАВИТЕЛСТВОТО"...ХА,ХА,ХАААА.....ЧЕ И ТЕХНАТА ТВ ГО КАЗВА НЕПРЕКЪСНАТО...!
267
0
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Е.....КАК ТОГАВА , ПОДПИСВА ДЪРЖАВНИ ДОКУМЕНТИ .....НА КОНВЕИР И ЮНАШКО ДОВЕРИЕ ЛИ...ХА,ХА,ХАААААААААА....???!
266
0
 
2
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Много добре е знаел ррадев, защото са му го препоръчали неговите приятели ченгетата от ДС и може дори да познава лично бащата на петков - който също е ченге от ДС.
265
1
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Радев нали обвини Борисов, че се крие под тогата на Герджиков. Я да видим сега къде се е скрил Радев? Я, виж ти! Скрил се е под полата на пачата!
264
1
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Помислете си добре преди да гласувате за кого ще гласувате. Аз не бих гласувал за президент който назначава служебно правителство и не е наясно с това кого и защо назначава. То бай *** като почва в чистотата му искат един куп документи, да не изброявам. Този нашия Женерал ги назначава на доверие. И за кого ще работи Кирчо, за БГ или за Канада и СЕТА? Може ли такъв безхаберник да отговаря за цяла една държава. Утре някой ще му поднесе документ, че отменяме ветото за СРМ и тоя ще подпише ...
263
0
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 2 години
"Йотова защити Радев" -само това е вярно от всичко написано от автора на статията и коментарите! На всички ни е ясна истината и лъжите, които ни спретна дружинката Радева!Много жалко за народа-отново е излъган!
262
0
 
7
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
И тая, както всички останали, си приказва предизборни лафове. Да се отчете "дейност", време да мине и замине...
261
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро лъже, Радев и Йотова мажат...
260
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.отова скрий се и не мрънкай !!!ДА ВЪРНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ С МОШЕНИКА РАДЕВ !!! Не сте свършили за 5 ЛЕВА работа за България ....мрънкай
259
1
 
3
 
! Отговори
Ха-Ха! преди 2 години
До българин....И как ще се промени? Та не се ли вижда,че става още по-зле!?слепи ли сте,не виждате ли? Започваме от нулата,че и още по-страшно е!!! Ела зло,че без теб става още по-зло-това е действителността!
258
3
 
18
 
! Отговори
Ни. Лук. Ял. преди 2 години
Ни лук мирисал е нашият президент !
257
1
 
24
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Радев не е знаел пък знае да разпорежда на конституционния съд да спира процедурата за разглеждане на делото срещу Петков.
256
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радо и ламята Спаска, я се разсърдете на Народа и в знак на протест си оттеглете кандидатурите, защото така не може да се гради правова държава. И да види тогава Народа кон боб яде ли...без "единствените" да ги водят.