Велизар Енчев: Правителство ще бъде създадено, но ако БСП е втора сила

Според кандидата за депутат Трифонов е провалил две правителства
4 ное 2021 22:25, Нели Христова
45

България е на прага на третите парламентарни избори тази година. И този път БСП държи на позицията си - левицата няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и ДПС. А според кандидатът за народен представител Велизар Енчев от "Има такъв народ" са провалили и двата предишни парламента. 

"БСП доказа и в миналия, и в априлския парламент, че е единствената партия, която е диалогична, предвидима и внася стабилност в политическата система. Но какво да кажа за партията на уважаемия Слави Трифонов? Тази партия провали два парламента. Слави Трифонов и неговата партия провалиха два парламента", заяви кандидатът за народен представител от левицата Велизар Енчев в "Денят ON AIR".

Енчев потвърди позицията на БСП, че няма да влиза в коалиционни преговори с ГЕРБ и ДПС. По думите му е от съществено значение левицата да е втора политическа сила на парламентарните избори и така вторият мандат да бъде връчен на Корнелия Нинова.

"Не можем да си позволим лукса да играем сценария от 45-ия и 46-ия парламент, когато партията на Слави Трифонов си гледаха часовника и повтаряха непрекъснато – "По-бързо да закриваме парламента, да ходим на нови избори". Това не значи, че не може да преговаряме да съставим редовно правителство и бъдете сигурни – то ще бъде съставено, но ако БСП е втора политическа сила", категоричен бе социалистът.

Според Енчев една от разделителните линии на БСП е изграждането на АЕЦ "Белене".

"Това е кауза на коалиция "БСП за България".  АЕЦ "Белене" трябва да се построи, защото всеки ден, в който все още не е взето решение и по същество се уважава перверзната теория на Бойко Борисов, че това е "един гьол, в който са потънали нашите милиарди", ще бъде жесток удар по българската икономика и стандарта на българските граждани", подчерта кандидат-депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той все пак призна, че подобна подкрепа не се среща сред евентуалните коалиционни партньори на БСП, в частност "Демократична България", "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ".

"Правителство не може да има на всяка цена, но обединение около програма може да постигнем на всяка цена", смята Енчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто дойде служебното правителство цените скачат, министри-месии, нарушават Конституцията, на фирмите не се плаща и ни натискат за Македония, а тя става все по "хард" спрямо нас.Не знам с какво допринасят "революционерите", ама преди бе по-добре.Аз мислех че Бойко е про... докато не видях Тошко.
40
1
 
3
 
! Отговори
Не със Слави и Тошко преди 2 години
Нещо ми подсказва, че Слави и сценаристите му и този път ще се опитат да провалят съставянето на правителство. Някой да е чул какво мислят да правят след изборите? Какво ще поискат за да подкрепят коалиционно правителство? Пълно мълчание. И като нищо тези, които са гласували за тях пак ще получат не това, което са очаквали. Ако искате са има редовно правителство след изборите не гласувайте за ИТН.
39
1
 
3
 
! Отговори
Да строим АЕЦ преди 2 години
Доскоро се тиражираше идеята да се заменят въглищата в ТЕЦ-овете с природен газ - по екологично гориво, с по-малко въглеродни емисии. Но ако така ще расте цената на газта, май и това не е решение. А ТЕЦ-овете у нас дават 40% от производството на електроенергия. Ако бяхме построили АЕЦ Белене можехме и да ги спрем. А сега след 2038г. какво правим?
38
0
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До айде стига,де: ГЕРБ работят? Сигурно, но за кого? Три мандата Бойко и дружинката му ни държаха на дъното на ЕС - най-бедната и корумпирана държава. Стига им толкова "работа". Нека да си починат а и България да си почине от тях.
37
1
 
1
 
! Отговори
Ванили преди 2 години
Те ДБ-то ще вървят на въпреки на всички, съвсем стандартно е да не намират консенсус с останалите партии ... Нищо ново под слънцето ...
36
6
 
5
 
! Отговори
айде стига,де преди 2 години
В България всички са комунисти и десари!И всички крадат!Важното е кой работи!До този момент,за велико съжаление, Герб са единствените,които работят!Лично аз не ги харесвам,но друг няма!Това е положението!
35
1
 
2
 
! Отговори
ура преди 2 години
Ще правим првителство с родъжавме подмяната! Докато им отричане оправия ням да има. Избори на пролет!
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметките са без кръчмар.Възраждане влизат и то с резултат.Това обърква пъзела на говеждото посолство.Новите избори напролет след гладни бунтове през зимата са неизбежни.
33
0
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Айде пак: Избирателите дават най-силна подкрепа на Герб, обаче ние се "сърдим" и саботираме НС. Аме не сме само ние, а Слави. "Аз не беше, брат ми беше, аз в туй време спеше и чорба ядеше", както се оправдавало ***. Ама ние искаме да управляваме, но нямаме желание, по-скоро никой не ни вярва. Ама сме велики с 12% подкрепа и с 5% от Мая -ура другаре, Президента е наш. Още дрън-дрън. Обаче вече почнаха истинските протести, мислете му ако пак се измазулчите, червени и зелени чорапи !!!
32
3
 
4
 
! Отговори
СКАНДАЛ преди 2 години
Кирчо Лъжеца е сключил договор с американска фирма,на която дава личните данни на българските граждани,които имат сартификати.За това този нагъл измамник трябва да бъде хвърлен в пандиза.
31
4
 
8
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 2 години
Ще сме втори на Луково лято
30
4
 
14
 
! Отговори
Един от повечето преди 2 години
Енчев, стига думи. Никой не вярва на гущера с отрязаната опашка. И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ НЯМА ШАНС ДА ФОРМИРА ПРАВИТЕЛСТВО! Поне, докато не седнете на една маса с ГЕРБ. А на милиционерските изцепки на Чашков вярват само ***. Така, че Енчев, за да си спасиш душата, гласувай за ЛУНА.
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДВАЙТЕ СЕ! Подготвен е НОВИЯ КОСТИНБРОД! Еее сега ще бъде МНОГО трудно да оправите съсипия създадена от НЕКАДЪРНИКА!ЯНУАРИ ИЛИ ФЕВРУАРИ ЩЕ ИМА КЪРВАВИ СБЛЪСЪЦИ! ЧЕРВЕНАТА ЧУМА ЗАЕДНО С КОВИД ЩЕ НИ ЗАТРИЯТ!
28
4
 
13
 
! Отговори
еклесиаст преди 2 години
Нищо ново под слънцето. И в политиката както при футбола - първото място е запазено. Останалите се борят за второто.
27
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кога най после в БългарияКомунистите ще останат извън парламентаВинаги когато дойдат на власт.запичват кризите и режим на тока..........!
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мандат да бъде връчен на Корнелия Нинова. . . . С това си изказване е направо неизбираем!
25
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ти здраве, червен кхмер. Светът се върти и без вас.
24
3
 
21
 
! Отговори
Селски бек преди 2 години
Гергов е спонсор на дългия
23
4
 
33
 
! Отговори
та така преди 2 години
енчев,другарю, вие от бсп се радвайте ако сте четвърта партия в парламента :)
22
1
 
15
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...русия нареди на бсп...или българите да ви направят втори/вторите никои не ги помни/...или рекет...без правителство...бсп...против България...или за нас...или...мали...България умира от страх бре...Братя...стига комунизъм и робство!!!Гласувайте за Свободна и Просперираща България!по съвест...без рекет и налагани ни правила как да живеем!Кой ви попита как искате да живеете? и да работи за това...никой...служат на чужди...за пари...продават ни!