"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%

Другите кандидати не могат да излязат извън партийната подкрепа
5 ное 2021 18:00, Анисия Иванова
332
"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%
Снимка: Bulgaria ON AIR

Румен Радев има шанс да спечели втори мандат още на първия тур, ако изборите бяха днес. Настоящият президент продължава да е фаворит, нещо повече, подкрепата за Рудев - Йотова има шанс да премине границата от половината от гласувалите на първи тур.

Към момента кандидат-президентската двойка печели доверието на над 56% от решилите да гласуват. Това показва проучване на "Сова Харис", проведено в периода 27 октомври – 2 ноември сред 1000 български граждани по поръчка на Dir.bg.

Втори е подкрепеният от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков с 23,5 на сто. Мустафа Карадайъ и Лозан Панов биха спечелили съответно 7,1% и 6,8% от гласовете.

Според "Сова Харис" основните кандидати - Анастас Герджиков, Лозан Панов и Мустафа Карадайъ, не успяват да излязат извън рамките на подкрепата на партиите, които стоят зад тях. Периодът за налагане на техните кандидатури се оказа твърде кратък и засега мажоритарно те не стоят убедително.

Ако има балотаж, съперник на Румен Радев ще бъде кандидатът на най-масовата партия ГЕРБ. Обявената от ДПС подкрепа на втори тур за Анастас Герджиков ще предизвика вълна от страна на привържениците на патриотичните партии и тези на промяната.

При гласуването на втори тур в общественото мнение ще се възстанови разделението промяната срещу статуквото. Предварителните резултати показват, че на този терен Румен Радев остава фаворит в съотношение 2:1. Според изследването настоящият държавен глава би получил 67% срещу 33% за проф. Герджиков.

---------------------------------------------------------------

Данните са от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от "Сова Харис" в периода 27 октомври - 2 ноември 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Стохастична грешка: максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%. Изследването е по поръчка и финансирано от "Dir.bg".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той трябва да спечели.Кой друг президент може да направи толкова лицеви опори.Браво гн. Радев!
195
25
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев може да спечели само с измама,иначе е опротивял на всички нормални хора.А тъй като отново няма да има правителство,защото никоя партия няма да иска Киро Лъжеца,и ако действително хората толкова оглупеят че изберат пак Фигуранта дано са наясно,че държавата ще фалира.Това радевите най малко ги интересува,защото целите са други. НС ще се ползва за кратко за мафиотски цели,за да довършат пречещето на всички олигарси ,подсъдими и техните слуги спецправосъдие.А след това диктатура
194
4
 
17
 
! Отговори
Туин Пийкс преди 2 години
Совите не са това, което са !
193
7
 
4
 
! Отговори
Това е проблема: преди 2 години
Неспособността ви да си признаете какво се случи през 1881 ....че една колония беше прехвърлена от Османската империя на Британската империя. Неспособни сте да си признаете и понесете истината на направеното от Сакскобургите върху коренното населите на тази страна.Неспособни сте да си признаете, че докато той ни нарича селяни всъщност смекчава думата крепостници, че ние видиш ли сме задължени да сме роби и поданици тук.И сте абсолютно неспособни да признаете, че тук е последният лагер на смъртта
192
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е много зле-предател,продажни,подлец.Срича ужасно и няма да вземе тези надути проценти
191
0
 
6
 
! Отговори
Vol'Jin преди 2 години
Проблемът няма да си отиде като мълчите за него, проблемът няма да си отиде като пренебрегвате неговото съществуване и проблемът докато още диша всеки ден се надява да бъде забравен докато минат всичките му давности и си излезе чист като бебешко дупе от тая държава, се оставяйки вас в насраните му пелени недоносени!
190
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам портретите. На втория малкото му име проф ли е? Съкратено от профан?
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 135=====В коя гладачница ти изгладиха мозъчните гънки или въобще не си ги имал? Бива тъъпотия, ама чак толкоз!
188
2
 
17
 
! Отговори
3737 преди 2 години
Чак не ми се четат коментари. Тази държава отива на много зле. Държавата се разпада.
187
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платени неморални агенции.Никакъв Радев и Рашков повече,искат цялата власт и тотално беззаконие,да обслужват взаимно и изгодно криминални олигарси които им плащат.Дотам стигнахме,да не се броят реалните гласове от разписките,купиха и ВАС.А ако в машината има вирус който да изтрива целенасочено,умния съд рече законното е протокола,само,че той единствено трябва да отразява разписките,ако не,проблема е ясен.Тошко Славовия каза,ами обявете броене на някои секции,да се знае предварително
186
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наи доброто място за живеене в света е европеиският съюз,наи голямата партия създавана някога в света е герб.проблема са авганистанците които престигат без зелен сертификат.
185
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румката ще е докато е жив президент,ще настане апокалипсис ще доиде края на света тои ще остане президент.
184
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не ни трябва,нито поръчковото му правителство.Разпореждат се в държавата като бащиния,заем след заем и крадат като за последно.Законите ги подритват.Че какъв министър е Рашков?Полицейски произвол в днешно време,и тези на които прави чадър си трае.Остави всички партии да купуват гласове на воля,а тормози само хората на една,дори има бити.И какво да очакваме от такива ***.оти,некадърни,брутални и алчни.Ще разсипят тотално държавата за голямо съжаление ,ако наивния народ ги допусне
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин печелившия сертификат има ли ???????за един бизнес питам
182
1
 
16
 
! Отговори
Бг преди 2 години
СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ НАРОДА ***
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 246 - Ваййй... Много мехиканскии английски вадиш уе? Но хабло инглеш, ама хип, сиии сии
180
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вервайте ми,както казваше Мадрицкия крадец Симеончо,на който не му стигнаха 800 дни та да ни "оправи"! Тук в нета вечер,бродят млади българи,които и хабер си нямат от миналото,на комунистическата мутра др Борисов! -:( Но ни "убеждават" че ГЕРБ Групировката "строяла" " магистрали" и прочие! И "държавата" му която Той си създаде за 12 г била Ок?!-:) А Служебното правителство щом не е на ГЕРБ кучета го яли!-:( БОРИСОВ Е КРАДЕЦ ДЕЧИЦА НЕУКИ И НЕ ПОМНЕЩИ!ОК него помните само!Какво сме виновни ние?-:(
179
7
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ОСТАВЕТЕ ХУНТАТА НА РАДЕВ , ДА СЕ ОСЕ РЕ ГЕНЕ РА ЛНО ТАЯ ЗИМА.......НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ , ЧЕ ИЗБОРИТЕ СА МЕНТАК??!....СЪДА --НАРОЧНО ОТКАЗА БРОЕНЕТО НА КВИТАНЦИИТЕ ОТ МАШИНИТЕ...ХА,ХА,ХААААА....ЗА ДА ПРЕМАХНЕ ХУНТАТА!....РАДЕВ--ГРОБАРА , НЯМА ПОЛЕЗЕН ХОД...!
178
1
 
9
 
! Отговори
По Вапцаров преди 2 години
Ти помниш ли морето и "машините",и изборите с виртуален глас? И комитета на бамбините, от БСП за всички нас? Ти помниш бореца срещу мафия, издигнал смело гол юмрук? Ще спомниш, ала късно ще е..Когато проядеш бамбук със лук!
177
7
 
2
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТАК! преди 2 години
НЕМА СМИСЪЛ ДА ГЛАСУВАМЕ!!!!!!!!!!....САМО ШЕ СЕ ЗАРАЗЯВАМЕ ЗОРЛЕМ С К-19!