"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%

Другите кандидати не могат да излязат извън партийната подкрепа
5 ное 2021 18:00, Анисия Иванова
332
"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%
Снимка: Bulgaria ON AIR

Румен Радев има шанс да спечели втори мандат още на първия тур, ако изборите бяха днес. Настоящият президент продължава да е фаворит, нещо повече, подкрепата за Рудев - Йотова има шанс да премине границата от половината от гласувалите на първи тур.

Към момента кандидат-президентската двойка печели доверието на над 56% от решилите да гласуват. Това показва проучване на "Сова Харис", проведено в периода 27 октомври – 2 ноември сред 1000 български граждани по поръчка на Dir.bg.

Втори е подкрепеният от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков с 23,5 на сто. Мустафа Карадайъ и Лозан Панов биха спечелили съответно 7,1% и 6,8% от гласовете.

Според "Сова Харис" основните кандидати - Анастас Герджиков, Лозан Панов и Мустафа Карадайъ, не успяват да излязат извън рамките на подкрепата на партиите, които стоят зад тях. Периодът за налагане на техните кандидатури се оказа твърде кратък и засега мажоритарно те не стоят убедително.

Ако има балотаж, съперник на Румен Радев ще бъде кандидатът на най-масовата партия ГЕРБ. Обявената от ДПС подкрепа на втори тур за Анастас Герджиков ще предизвика вълна от страна на привържениците на патриотичните партии и тези на промяната.

При гласуването на втори тур в общественото мнение ще се възстанови разделението промяната срещу статуквото. Предварителните резултати показват, че на този терен Румен Радев остава фаворит в съотношение 2:1. Според изследването настоящият държавен глава би получил 67% срещу 33% за проф. Герджиков.

---------------------------------------------------------------

Данните са от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от "Сова Харис" в периода 27 октомври - 2 ноември 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Стохастична грешка: максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%. Изследването е по поръчка и финансирано от "Dir.bg".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е какво значи Радев печели, Киро , Корни Слави ще ни управляват... или трябва да емигрирам или на протест на жълтите павета денонощно.. ужас
175
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А въпроса "Колко финансово добре Ви стана,че Борисов замина,а Радев остана" беше ли зададен от Сова -Харис???
174
5
 
15
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ВСИЧКИ ИЗБОРНИ МАШИНИ ----С ПРОГРАМИРАНИ ЗА РАДЕВ!ИЗЛИШНО Е ДА ХОДИТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ --ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ!!!!!!!!!!!!
173
4
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ами ДА,няма пак за втори тур да се харчат излишно милиони!!1
172
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наблюдавам девиантното (с отклонения) поведение на Рашков отдавна. Предишни седмици беше ироничен,жлъчен, хилещ се.Днес се беше попотил, гласа му с фалцет,почти крещеше. И глупостите от вчера,днес се задълбочиха. То не бяха банки,пътно строителство,изборно купуване,партийни сделки,клиники,ваксинации..Истерията яко го е хванала,клетки! Дано издържи до делото,в което ще е обвиняем номер 2! Номер 1 е ясен!
171
3
 
11
 
! Отговори
ФЕН НА ЛУНА преди 2 години
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ БЕ?!!??
170
3
 
2
 
! Отговори
Зададена е: преди 2 години
Времева линия в която последните 75 години не са се случили.Приятни ви погребения!
169
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом ще ме наричаш ***, мина границата на приличие и ще ти викам каквото ми дойде отвътре! И така, пэдэраз, ти си толкова семпъл, че нямаш рецептори, с които да различиш оригинала от репликата. Да кажеш на синтизираната, кратка, ясна фраза на Радев, че е наизустена, значи, че си злобно и нечестно бастардче! Или може би е гениален актьор! Няма вид на такъв, а на човек с подредена, логична, дисциплинирана, неукрасена мисъл и добър изказ! Радев е смел и изказванията му са смели. Не е нагаждач!
168
11
 
8
 
! Отговори
справиха се преди 2 години
с заседналия кораб,ввсички гербери виехте,все едно не сте българи.Вера су,та вер су.Е,помогнаха европейските ни приятели,нашите експерти и моряци и точка.
167
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и настъпи ерата на радевия кирчококочовизъм и дългият Наблюдател! а бе, секи народ си заслужава политическото управление, шото сам си го избира! талонотъркачи и еврофутболманяци!
166
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако народът ни иска да продолжи с тази омраза един към друг и разделителните линии да се увеличават,нека да избере Радев-най-неподходящия за тази роля.Доказа го многократно и продължава методично да го прави.
165
10
 
17
 
! Отговори
Игри на глада преди 2 години
Румен и неговата команда ще бъдат изправени пред съда на историята за своите безчинства. А може и по-скоро. След топла есен идва Радевата Зима.
164
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не може да извади хората на улицата без някой да плати, при това, както руския човек Радев, ако спечели втори мандат и репресивните му, марионетни правителства. Задава се огромна катастрофа, подсилена от пандемията. И всичко, заради наивни избиратели и подменен вот. Бог да пази България.
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига де,тази агенция си вярва като нищоправещия!Хаааа-хаааа
162
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,той може да бъде преизбран.Но с горчива пирова победа и опровергаване на легендата за народния президент. Жалкото за него е, че почти сигурно няма да довърши втория мандат. Бурята, която пося,ще се превърне в торнадо!
161
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев с Кацаров си изтрепа лектората , няма как да спечели то пенсионери не останаха
160
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
203 Какво ти стига на тебе, на баба ти хвърчирото. След 45 години мракобесен комунизъм, пак ли го искаш? С Рашков, най-яркият му представител и душещите само пари, много пари, харвардци на руския човек Гумен Манчев. С културиста укриващ данъци барабар.
159
8
 
15
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
С този човек начело, България потъва като "Титаник".Само че "Титаник" се блъсна в айсберг,а ние в червен юмрук. Тогава обаче корабния оркестър е свирил до края,а тук великия Учиндолски концертмайстор ще забегне пръв "забравил за правилата".Когато ударим дъното, нека тези 56% си спомнят Капитана, оркестъра, солиста и че първа на "Титаник" се е удавила третата класа.И че той никога не е стигнал Америка, за разлика от Киро Канадеца..
158
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
210 Тиквата е полезен зеленчук. Предателите, които изнасят секретна информация за Москва и покриват руските шпиони у нас, на съд.
157
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев = още 5 години рев на тикви.