"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%

Другите кандидати не могат да излязат извън партийната подкрепа
5 ное 2021 18:00, Анисия Иванова
332
"Сова Харис": Радев има шанс да спечели на първи тур с над 56%
Снимка: Bulgaria ON AIR

Румен Радев има шанс да спечели втори мандат още на първия тур, ако изборите бяха днес. Настоящият президент продължава да е фаворит, нещо повече, подкрепата за Рудев - Йотова има шанс да премине границата от половината от гласувалите на първи тур.

Към момента кандидат-президентската двойка печели доверието на над 56% от решилите да гласуват. Това показва проучване на "Сова Харис", проведено в периода 27 октомври – 2 ноември сред 1000 български граждани по поръчка на Dir.bg.

Втори е подкрепеният от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков с 23,5 на сто. Мустафа Карадайъ и Лозан Панов биха спечелили съответно 7,1% и 6,8% от гласовете.

Според "Сова Харис" основните кандидати - Анастас Герджиков, Лозан Панов и Мустафа Карадайъ, не успяват да излязат извън рамките на подкрепата на партиите, които стоят зад тях. Периодът за налагане на техните кандидатури се оказа твърде кратък и засега мажоритарно те не стоят убедително.

Ако има балотаж, съперник на Румен Радев ще бъде кандидатът на най-масовата партия ГЕРБ. Обявената от ДПС подкрепа на втори тур за Анастас Герджиков ще предизвика вълна от страна на привържениците на патриотичните партии и тези на промяната.

При гласуването на втори тур в общественото мнение ще се възстанови разделението промяната срещу статуквото. Предварителните резултати показват, че на този терен Румен Радев остава фаворит в съотношение 2:1. Според изследването настоящият държавен глава би получил 67% срещу 33% за проф. Герджиков.

---------------------------------------------------------------

Данните са от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от "Сова Харис" в периода 27 октомври - 2 ноември 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента. Стохастична грешка: максимална грешка за 50% относителен дял при 95% гаранционна вероятност: 3,1%. Изследването е по поръчка и финансирано от "Dir.bg".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
7
 
! Отговори
akud преди 2 години
бях силно притеснен, че България ще е без редовно правителство и парламент преди половин година. ДНЕС виждам само ПОЛОЖИТЕЛНИ моменти от това, че нямаме правителство. аз като обикновен гражданин днес виждам, че с правителство което ме ограбва и от временно правителство което НЕ може да краде...страда политика и депутата. което ме устройва прекрасно. АЗ вярвам, че целта оправдава средствата. АЗ искам и други политици да отслабнат..нека всеки гласува като последния път
135
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 147 И какво има да си говори Генерал Радев с ТВОЯТ " Професор" Герджиков бре Гербере? Какво разбира от армия и политика?-:) Ми нищо! Да си беше стоял в Университета.Поне тям е някой! -:) Радев ще отнесе всички още на 1 тур!-:)))Нямам намерение,да ходя на дубъл Пак!-:)))
134
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооооо, ама супер ще бъде радеф да бъде преизбран. Тъкмо ще има кого народът да продължи да псува за летежът на държавата към пропастта преди да грабне сопите.
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 169
132
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом изследването е от Дирниците... Вече съм убеден, че Радев ще загуби изборите.
131
1
 
3
 
! Отговори
така е преди 2 години
До Анонимен 170 Роден е даже за двама президенти!Може и за трима да е,ама до там още не съм стигнал!
130
0
 
1
 
! Отговори
Мога да ти обясня преди 2 години
Взаимоотношенията между хората, юридическите, физическите обекти и субекти са вземане, даване - и всеки взима, всеки дава, а този дето само взима, а не дава се води паразитиращи структура!Ти един куршум не искаш да върнеш пък очакваш някой да ти гласува доверие за нещо по-сложно от г.ъ.з.а ти!Влизат в противоречие половината от глупостите ви!Чу ли ме Панов!
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Царство Чалгария на три шишета! Да живее цар Радо Шишарката!
128
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих гласувал за Лозан, защото искам съдебна реформа, ама Радев си е роден за президент.
127
2
 
7
 
! Отговори
копейкин преди 2 години
До Анонимен 151 Аман от демократични комунисти!
126
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цар Радо Шишарката, единствен вожд и автократор на царство Чалгария! Да живее селската аристокрация! Нашта класа поздравява вашта класа с песента за Шопската салата!
125
9
 
8
 
! Отговори
you преди 2 години
Най-голямата грешка ще бъде да преизберат Радефф.Действията му показват защо.Ще е много забавно Радефф да спечели и в същото време Герб да състави правителство.Тежко им на българите оттък нататък независимо кой ще е на власт.Само се краде във всяка една сфера и за хората които им изкарваме големите заплати въобще не ги е еня .Само обещания и кьорфишеци
124
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ.......Много смешно е да лъжеш за нещо, което всички виждаме! Не съм видял Радев да чете нито веднъж! Истина е, че и Боко не чете. По друга причина - просто не може да чете! Ако се опита, ще срича или нещо като теб - "ъъъ". Бъбри, каквото му дойде на устата, но това вече не минава - не се харесва много! Пътник е той, но за къде? Дано е за Централния! Бил е вече в чешки пандиз, да пробва тукашен. Спокоен съм, че няма да налапа дулото на "Глок"-а - прекалено много се обича!
123
8
 
12
 
! Отговори
Логика преди 2 години
Който гласува за хора като Радев заслужава да живее в най-бедната държава в Европа, която вече я сравняват с африканска държава, не с третия свят...
122
10
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Гербаджиите са в потрес от това. Винету в вдигнал кръвно и скъсал менискус едновременно.
121
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОЛУ КОМИНЕСТИТЕ! АКО ИМА ИЗОБЩО ИНТЕЛИГЕНТНИ УМНИ КЪДЪРНИ ХОРА В ТАЗИ ОГРАБЕНА И ИЗСТРАДАЛА ДЪРЖАВА ! ТО!! ТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРОФЕСОР ГЕРДЖИКОВ!
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4р157 - а доказателства, че е крал имаш ли, защото иначе можеш да бъде съден за клевета. Нали си наясно, че за съда Цветанов и Софиянски са невинен, независимо дали така стоят нещата за обществото.
119
5
 
1
 
! Отговори
akud преди 2 години
бях силно притеснен, че България ще е без редовно правителство и парламент преди половин година. ДНЕС виждам само ПОЛОЖИТЕЛНИ моменти от това, че нямаме правителство. аз като обикновен гражданин днес виждам, че с правителство което ме ограбва и от временно правителство което НЕ може да краде, единствено страда политика и депутата. което ме устройва прекрасно. АЗ вярвам, че целта оправдава средствата. АЗ искам и други политици да отслабнат с по-сто килограма също като пеевски, не.....
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя третия от ляво на дясно ще е президент на козите
117
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
147 Радев президента,се ИЗПЛЮ НЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА А ДИРЕКТО ВЪРХУ ПАРТИЯТА КРАДЛИВА ГЕРБ!-:))) И НИЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ!!!!!-:)))