Борисов: Готви се Костинбродски сценарий, разкрихме 228 нелегални машини за гласуване

Черните машини не са част от договорите на ЦИК, допълни той
Обновена: 6 ное 2021 17:45 | 6 ное 2021 16:13, Анисия Иванова
544
Борисов: Готви се Костинбродски сценарий, разкрихме 228 нелегални машини за гласуване
Снимка: Facebook

В склад в София се съхраняват 228 нелегални машини за гласуване. Това обявиха от ГЕРБ на изнесен брифинг пред склад на ул. „Подп. Васил Златарев” 44А в столицата.

По думите на Бойко Борисов това е опит за нов Костинбродски сценарий. Според него машините са минали през митниците, докарани са тук и са в същия склад, в който трябва да са узаконените машини. "Това са нелегални машини! Кой разреши тези нелегални машини да бъдат внесени в официалния склад, който държавата използва за изборите?", попита лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов информацията им е подадена от висши държавни полицейски служители, които ги уведомили, че в склада пристигат кашони с машини.

"Тези 228 машини са извън държавната обществена поръчка, с която са купени машините за изборите. 1600 е официалната обществена поръчка. Какво налага да бъдат доставени допълнителни 228 машини с неизвестно предназначение? 228 машини по 1000 гласа правят 228 хиляди гласа – една парламентарна група. 228 хиляди гласа променят драстично изборния резултат", каза лидерът на ГЕРБ.

"Не случайно партиите около Радев се врътнаха за броенето на контролните разписки. Партиите около Радев и Рашков не искат да има контрол над резултатите от машините", добави той.

"С тези машини могат да правят каквото си искат. Дали вече не им е инсталиран същият софтуер, като този на легалните машини? Сертифицирани ли са тези машини? Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно. Можем да ги наречем "бели“ и "черни“ машини. "Черните“ машини не са част от договорите на ЦИК със „Сиела Норма“. Докарани са в България, минали са пред митниците и оттам хората на Рашков ги карат тук, при "белите“ машини", каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му ЦИК са сигнализирали за това ДАНС и ясно са посочили, че не е известно предназначението на тези 228 машини. Лидерът на ГЕРБ показа и писмото на ЦИК, изпратено до ДАНС, в което пише, че има нови машини в склада, "които не са част от доставката по Договор № 38 от 19 октомври 2021 г. между ЦИК и "Сиела Норма" АД и не е известно тяхното предназначение".

Борисов предложи на журналистите да влязат и да направят проверка в склада, като обяви, че в момента, в който са пуснали прессъобщението за брифинга, от склада са започнали да изнасят кашони.

"Какво има в тези кашони? Дали не изнасят тези нелегални машини? Не знаем какви машини са изпратени в чужбина. Дали не са ги подменили?", каза той.

"Паралелно с тези машини, българският данъкоплатец трябва да знае, че депутатът от БСП Петър Кънев, ще печати хартиените бюлетини и протоколите за изборите, за което получава милиони", добави лидерът на ГЕРБ.

Преди дни Борисов алармира, че софтуерът за машинното гласуване се пипа.

Тогава той разкри, че от партията са хванали манипулацията, чрез която гласове от ГЕРБ отиват автоматично за "Има такъв народ", а друг определен брой гласове от БСП да отиват за "Изправи се! Ние идваме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограбили държавата ***,трябва да бъдат съдени,осъдени,за да се успокоят хората.Като разбеснели диви ***,тичат по села и градове,да ломотят за машини измислени от сополите собствениците,за да се скрият чувалите,саковете,пълни с парите на обруленият ни народ.Няма друга държава,с толкова объркан и необразован политически народ.Протяга ръка нашенецът за 30-лева,купуват го и след изборите започват псувните,клетвите за лошия му живот.
422
3
 
7
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До Зна се Важното е герберския народ да не отиде до урните! Останалите знаем за кой да гласуваме!
421
4
 
5
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До Изборите са менте Единствения комунист който познавам,това е толупът от Банкя!
420
3
 
7
 
! Отговори
Щом... преди 2 години
...така жестоко се пени, предполагам е ужасно наясно как стават тези неща и го е страшно шубе да не го бият на собствената му игра ;) . Нищо де още 6 месеца Рашков да му диша във врата и Баце може и да влезе в психиатрията - гледам доста се е депресирал ...
419
3
 
5
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До АнонименАнонимните *** са най-смешни! Видяхме къде са машините! Нищо вярно с това което говори Винету! Следващите 5 г. Г-н Радев отново ще бъде президент!
418
3
 
4
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Ей Баце колко си *** . Това не са машини за измама на изборите това са резервни машини на Мадуро от Венецуела ! Там при него е тясно затова са тук...абе къде е Батко от ИТН да каже нещо у Фейсо !
417
4
 
13
 
! Отговори
Поплавски преди 2 години
Кучетата от уличната глутница си лаят,идва 14-ноември,Радев остава в президентството за още пет години,нещо което ще съсипе бат Бойко.Ново правителство,нови право защитни институции,нов ред в гадния хаос който оставиха герберите.Милиардите се връщат от където са измъкнати,виновните да бъдат съдени и осъдени,това искат 95% от българите.
416
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво повече да покаже Борисов!?Пак ли лъже?
415
4
 
9
 
! Отговори
! преди 2 години
Понякога думите са излишни - само трябва да се вгледате във вожда и кохортата Му!
414
4
 
3
 
! Отговори
гадна работа преди 2 години
Те така спечелиха изборите и през Април. Само че машините бяха извън България и българите бяхме зловещо изненадани. Честните българи ходят на работа защото ако не отидат ще оставят семействата си гладни. А комунистите поддържат там свои емисари които имат време да се занимават с политика. Това е слабото място на демокрацията.
413
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много гавази го пазят тоя лъжец и крадец.Сакън,да не даде фира,че после закъде без него?
412
4
 
7
 
! Отговори
Зна се преди 2 години
До Чичето. Мислете си че ако купеният съд не отмени решението на ЦИК за броенето, да се подсигурите с допълнителни машини без сертификат та да е сигурно, че вашият сбирщайн ще спечели. Елементарни сметки на безкрупулни и алчни хора. И понеже народа разбра за измамите, които готовите, той отвратен няма да отиде до урните. Нямаше как да не се повтори и у нас американския модел щом зад кулисите пак са те, а вие техните маши готови да погазите род и Родина за проклетите европейски милиарди.
411
3
 
8
 
! Отговори
Гербава афера преди 2 години
Костинбродската измама на ГЕРБ Автор: Явор Дачков, в. Галерия glasove/categories/skandalyt/news/kostinbrodskata-izmama-na-gerb Работата е там, че пропагандаторите на Костинбродската афера не могат да отговорят на простия въпрос защо са отпечатани близо 400 000 допълнителни бюлетини извън необходимите и в нарушение на официалната поръчка и всички изборни правила?
410
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв Костинброд бе когато ви хванаха с бюлетини ли крадлив лъжец
409
5
 
6
 
! Отговори
Изборите са менте преди 2 години
ИМА ПРЕДВАРИТЕЛНИ БРОЙКИ ЗА ВСЯКА ПАРТИЯ, ЗАЛОЖЕНИ В ПАМЕТТА НА МАШИНИТЕ!.... ВАШЕТО ГЛАСУВАНЕ Е САМО ФОРМАЛНОСТ!!!!!
408
5
 
8
 
! Отговори
Изборите са менте преди 2 години
С МАШИНИТЕ----СТЪКМИСТИКАТА Е ПЪЛНА!
407
4
 
9
 
! Отговори
Чичето преди 2 години
Главният секретар на МВР и Сиела показаха, че тези машини са в запечатан контейнер. Интересно как Тулупа е видял, че машините са черни? Рентгеново зрение ли има, или е екстрасенс?
406
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърдо съм с Бойко по тази тема, все пак той доказано разбира от манипулации на избори, дори дава пример с Костинброд, което си беше негово постижение. Нека се доверим на професионалистите по темата.
405
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисията явно са хора гербери и непрекъснато портят служебното правителство и президенството. Партиите от протеста не си направиха труда да намерят честни членове на комисиите. Това беше най важното за честни избори.
404
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ще повторя,защото тоя *** ме натъжава..Дали се усеща какви ги плещ.Едва ли...Защото ако обвинява че се подготвя "подмяна на вота" ПО "КОСТИНБРОДСКИЯ СЦЕНАРИЙ" значи ПРИЗНАВА,че ТОГАВА герп СА ПОДГОТВЯЛИ ФАЛШИФИЦИРАНЕ на изборите с ония бюлетини..Е?...А ако си спомним,че ТОЙ лично твърдеше,че Мая тогава ги е "наклеветила" следва,че ТОЙ ЛИЧНО КЛЕВЕТИ сега!!..Но,от ИЗВЕЯНИКПОЛУЕДНОКНИЖНИК какво друго да се очаква,освен празно бръщолевене?!