Нелегалните 228 машини били за демонстрации в Албания и Грузия

ЦИК е сигнализирала до ДАНС заради устройствата извън поръчката
6 ное 2021 19:03, Анисия Иванова
436

Съмнения за манипулация на вота на 14 ноември изразиха бившите управляващи от ГЕРБ. Причина за притесненията им се оказаха 228 допълнителни машини за гласуване.

От ГЕРБ показаха писмо от ЦИК, изпратено до ДАНС, в което пише, че в склада, в който се съхраняват машините за гласуване, са пристигнали машини извън поръчката за изборите.

В друго писмо, с което Bulgaria ON AIR разполага, доставчикът "Сиела Норма" уточнява, че 228 машини ще се използват за демонстрации в Албания и Грузия и не са свързани с изборите в България.

Още по темата

Допълват, че устройствата са пристигнали заедно с тези за българските избори на 14 ноември. А в отговор ЦИК пише до фирмата, че машините, които са за Албания и Грузия, могат да се съхраняват в същия склад, но в определен сектор и да бъдат описани.

"Я са за Албания, я са за Грузия, за ремонт за другите, ако се счупят", коментира Борисов.

Засега няма информация дали прокуратурата работи по случая. Темата коментираха и други политически партии.
"Белият хакер, познат в някои среди като Бойко Борисов, пак се прояви и аз съм сигурен, че е силно притеснен за пръскачките пред МС", заяви адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Изглежда като констинбродски сценарий, а именно някой не познава изборния процес. Не познава технологията му. Отива и се опитва да хвърли някаква бомба. Ако някой би искал да манипулира изборите, то той би се насочил към флашките, а не към машините, които да ги произведат", посочи Божидар Божанов от "Демократична България".

Bulgaria ON AIR потърси и другите партии за коментар, но засега такъв няма. Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
0
 
2
 
! Отговори
Нова вълна емигранти преди 2 години
В очите на Радев, Рашков, Кацаров, Янев сме tapi i prosti *** и могат да ни лъжат както си искат! факт е, че Радев потъпка основни закони, но ето Сова Харис ни съобщава, че Радев има шанс да спечели още на първи тур с над 56%!
373
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗНАЧИ ЗА ГРУЗИЯ И АЛБАНИЯ, А ЧИИ ГО ДИРЯТ НА ВЪН ПОД ОТКРИТО НЕБЕ В ДВОРА НА НАШИТЕ МАШИНИ- ГОТВИ СЕ МАНИПУЛАЦИЯ- ЦЕЛТА РАЗБИТА БГ НЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ ИЗИСКВАНИЯТА НА ЕК И СЕ ОЗОВАВАМЕ В ЕВРАЗИЯ С ДРУГАРИТЕ- ЗА ТЯХ ЧУДЕСНА ХРАНИТЕЛНА СРЕДА- МИЛИОНЕРИТЕ МИЛИАРДЕРИ, А НИЕ СМАЗАНИ, БЕДЕН НАРОД СЕ ЮРКА ЛЕСНО- НАЛИ РАДЕВ.
372
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За демонстрация са нужни не повече от 10 машини и нищо не е налагало да са в България и в същия склад.
371
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашев и Рядков се оа.каха яко! До ушите.
370
1
 
11
 
! Отговори
Хаахх преди 2 години
Значи излиза че тия ни приравниха вече с Албания и Грузия.
369
0
 
12
 
! Отговори
радеф преди 2 години
Що така бе Бойко? Отне ми победата още на първи тур.
368
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотния електорат на ГЕРБ/ДПС ще се затрудни доста с машините, те затова реват.
367
7
 
2
 
! Отговори
дано са преди 2 години
за манипулации,да падне още герб.Белким сега разберат.
366
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуване с машина = поставена ваксина !
365
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувам без машини! Ако не може, не гласувам! Точка. Ако повечето постъпят като мен, ще ги питаме нашите хрантутници как ще се обясняват пред ЕС. Защото целият им зор е за това. Парите от ЕС. Точка!
364
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
250 машини за демонстрация?!? Те струват милиони! Поне ние платихме много за тези смешни таблети с елементарен софтуер! 2-3 за демонстрация, е нормално, но 250?!?
363
3
 
21
 
! Отговори
стана ми глупаво преди 2 години
Този Радев е наистина жалък лъжец. И са го хванали без ***. Обясненията му са толкова жалки че няма да се вържат и в детската градина. И знаете ли какво? Аз не си изкарвам парите от политика и общо взето не ме интересува, но не искам да ме управлява такъв дилетант.
362
0
 
24
 
! Отговори
смях в залата преди 2 години
Изборите в Албания и Грузия минаха. Може да демонстрират машините и след изборите без да вземат други. Не са им нужни 228 а примерно 2+2 за да не би едната да забие и да провали демонстрацията. И все пак, защо ще ги демонстрират? Да не би да ги произвеждат? Това че ще ги демонстрират е рядко нахално и безхаберно твърдение. Все пак да попитам, кой е човека на когото ще ги демонстрират? Могат ли да посочат физически съществуващ човек с когото имат уговорка за демонстрация? Той ще потвърди ли?
361
1
 
16
 
! Отговори
да попитам преди 2 години
Не знам кой е белият хакер, но някой се е хванал за полите на Мая Костинбродска
360
1
 
7
 
! Отговори
Глупак преди 2 години
До Иван Божилов - Печка. Ванка, що така бе? Ама ти наистина ли си мислиш, че някой ти се връзва на фейка?
359
25
 
4
 
! Отговори
Иван Божилов - Печка преди 2 години
Аз бях депутат от ГЕРБ и благодарение на няколкото чувалчета в зала "Универсиада" спечелихме.Сега пак ще спечелим, защото знаем как става, а вие си гласувайте, за който искате
358
7
 
31
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Радевите плювачи убедително се напъват да ни обясняват, че да фалшифицирали изборите, било нещо "нормално"! Абсолютно наглеци, и даже парадират с това! Носени били чували , бюлетини? Ами ще носят, нали вече са преброени! И това се прави пред всички, а не да се внасят машини , без никой да знае!
357
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си избора на Плевела, когато мъкнаха чували с бюлетини насам натам в нощта и никой не разбра защо ги мъкнат, къде ги мъкнат и защо това беззаконие не се преследва от прокуратурата. Спомням си как залата в която се отчитаха изборите скандираше хорово "Мафия! Мафия!" Това ми е спомена от избори, организирани от СИК-аджията от ГРОБ. А сега същия този простоват индивид, се преструва на ангел и дири под вола теле.
356
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпия Лойко, носител на жълтата фланелка (?!?) отново с поредния предизборен скеч от поредицата ни чул, ни разбрал.... Снимайте му изявите и направете поредица. Ще изкараме пари от нея, ще засенчи "Ало - ало".
355
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не се чува за "акции за купуване на гласове" откакто гръмна историята с фантомните машинки за гласуване. Мдааааа. Оказа се, че МВР на Рашков и ДС, освен че прави черни кампании, се занимава И с фалшифициране на избори директно "от извора".