Радев води на Герджиков с 48% на 27,1%, вероятен е балотаж

При втори тур Радев печели с 63,5 процента от гласовете
7 ное 2021 14:24, Елка Василева
608
Радев води на Герджиков с 48% на 27,1%, вероятен е балотаж
Снимка: Ензакта

Балотаж на изборите за президент ще има, ако се запазят тенденциите към 5 ноември. Това показва проучване на "Екзакта Рисърч Груп", проведено между 29 октомври и 5 ноември сред 1025 пълнолетни български граждани в 123 гнезда, в 91 населени места от цялата страна.  Изследването е финансирано със собствени средства на "Екзакта Рисърч Груп".

При балотаж сигурни участници в него са сегашният президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. Към 5 ноември резултатът от подобен балотаж би бил 63,5 процента към 36,5 на сто в полза на сегашния президент на страната. Дълбочинният анализ на "Екзакта" показва, че Радев има значително по-голям ресурс от Герджиков при балотаж сред политически изкушените избиратели, както и сред нерешилите кого да подкрепят за президент.

Още по темата

Данните сочат, че за двойката Румен Радев - Илияна Йотова на президентските избори на 14 ноември биха гласували 48 на сто на база твърдо решилите да гласуват и избралите за кого да дадат гласа си, за Анастас Герджиков и Невяна Митева - 27,1 на сто, за Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова - 7,5 на сто, а за Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе - 7 на сто. Двойката Костадин Костадинов - Елена Гунчева би получила 2,2 на сто, Милен Михов и Мария Цветкова - 1,5 на сто, а Волен Сидеров и Магдалена Ташева - 0,7 на сто.

Настоящото национално изследване на "Екзакта Рисърч Груп" е проведено в периода 29 октомври - 5 ноември 2021 г. сред 1025 пълнолетни български граждани в 123 гнезда, в 91 населени места от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци, която възпроизвежда структурата на населението по местоживеене, пол и възраст. Методиката на регистрация е пряко полустандартизирано face to face интервю. Максималната грешка при 50%-вите дялове е +/- 3%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
378
1
 
4
 
! Отговори
ДЕЦАТА В УЧИЛИЩЕ... преди 2 години
...КЪДЕ НА ШЕГА --КЪДЕ НА ИСТИНА .....ЩЕ СЕ ПЛЮЯТ В УЧИЛИЩЕ И ЩЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ И УМИРАТ..../ ПО НАРЕЖДАНЕ НА РАДЕВ/... С Т.Н. "ТЕСТОВИ-ПЛЮВАЛНИЦИ"!...НЕ ГО ЛИ ПРОУМЯВАТЕ..??!
377
1
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ БЪЛГАРОУБИЕЦА преди 2 години
СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ ЗАРАЗЯВА И УБИВА И ВАШИТЕ ДЕЦА С Т.Н. "ТЕСТОВИ ПЛЮВАЛНИЦИ"...НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАТЕ??!
376
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с Атанаса не сам американците ще стигнем, но и Тодор Колев в Дървеница
375
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ананас Арпаджиков ненаправи реакция след думите на Методиеф, че Президентът Радев е Българо-убиец. Излиза че с тези думи той е съпричастен, но че не е трябвало Борето да ги мели защото това удря директно по партията ГЕРБ и изборите за парламента. Далновиден новополитик е Ананас Арпаджиков. Как само подхлъзна оня еднополовия преписвач и родната си майка, което го показва умен, верен и устремен
374
0
 
5
 
! Отговори
РЕШЕТНИКОВ: преди 2 години
ДЕРЗАЙ , РАДЕВ ......РУСИЯ ИСКА ПО 1000-УМРЕЛИ БЪЛГАРИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ , ЗА ДА ГИ ЗАМЕСТИ С ТУНГУСКИ МАЙМУНИ.... И ДА ВИ ПОДОБРИМ РАСАТА У БЪЛГАРИЯ!
373
0
 
5
 
! Отговори
РОТ ФРОНТ , РАДЕВ... преди 2 години
...И ВСЕ ПО 350- УМРЕЛИ БЪЛГАРИ ЗА ДЕНОНОЩИЕ !!.....ТОВА Е "ПРОМЯНАТА"!
372
0
 
2
 
! Отговори
БРАГОДАРИМ РАДЕВ преди 2 години
... И ЗА 350- УМРЕЛИ БЪЛГАРИ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО!!!!
371
0
 
3
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА РАДЕВ преди 2 години
.. И СОБСТВЕНОТО СИ ПОГРЕБЕНИЕ , КАТО НАЦИЯ!
370
0
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Ако е истина, че това е популярността на Радев, и така също ако е истина, че той милее за народа - защо не излезе и открито да покажа своя сертификат за ваксинация и да призове с личен пример народът да се ваксинира. Или нещо не е истина. Опциите са три- не е толкова популярен и харесван- не обича народа и не го интересува- не е ваксиниран и излъга публично.Питах много познати, дали ако имат шанс да убедят няколко души да се ваксинират, биха ли си показали сертификата- Всички отговориха с да
369
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До От нас зависирашков само спазва законите,не позволявао купуването на гласове...е за дпс-гроб е проблем защото те така печелят избори...боко не се яви на изслушване в парламента...в парламентарна България,боко раздаваше пари през джипа...като сатрап...боковите депутати носеха чувалите с бюлетините...така печелеше избори,само факти...нищо не сме забравили,подкрепа г-н Рашков!!!
368
2
 
4
 
! Отговори
От нас зависи преди 2 години
Фалшифицирането на изборите е престъпление! Рашков като изпълнител и Радев като вдъхновител трябва да бъдат изправени пред съда.
367
2
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 470: Доказателството, че ДПС бяха скрита патерица на ГЕРБ беше пред очите на всички, които са искали да го видят. Когато се е гласувал бюджетът на правителството на Бойко ДПС са тези, които винаги са гласували "ЗА". А бюджетът - това е финансовият израз на политиката на правителството. БСП е внасяла не веднъж вотове на недоверие към правителствата на Бйко. Някога ДПС да са ги подкрепили? Никога. А когато "патриотите" се опъваха за нещо ДПС винаги подкрепяха ГЕРБ. А Доган купи ТЕЦ.
366
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кадър на ДПС 468 По-полека с филмите. С ДПС само БСП си шушукат от край време. От Станишев насам в интерес на истината. Колкото и да ви текат лиги от устата не можете да докажете, че са имали вземане даване с друг освен с БСП... и Атака 2013 всъщност.
365
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите искат президент, който да им обяснява, че са бедни, че са онеправдани, че са прецакани и че за всичко това има конкретен виновен. А те горкичките са най-ангелския народ в най-черната държава. Радев е перфектен за тая работа. Направо ме учудва, как не печели с 80%.
364
7
 
2
 
! Отговори
Кадър на ДПС преди 2 години
Герджиков е типичен апаратчик от гербаджийски тип. Избран за втори мандат ректор с избор, в който само той е бил кандидат също като Гешев. Въпроса е, как така в университет като СУ не се е намерил никой друг кандидат за ректор? Това едва ли е станало без външна (гербаджийско-депесарска) намеса.
363
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГерБджиков и той къде е тръгнал да се вре "бабарар Петко - с мъжете " ?! С тия 12 - годишни гербави благини на гърба си - направо у кошчето !
362
6
 
10
 
! Отговори
Митева преди 2 години
Цялата работа е да се набива в главите на избирателите,че видите ли,сегашният прези дент е мноооооого напред ?! Вятър и мъгла напред ! Как може един човечец,който докара такъв хаос в страната ,насади омраза между хората, издига разни парвенюта за минист ри, който не е свършил работа през тия години за две пари,а получава огромна заплата изобщо да се кандидатира за втори мандат ?! Ако бъде избран ще стгане ясно какъв е умствения багаж на гласувалите за "промяна " :))) Той не заслужава довшерие !
361
1
 
5
 
! Отговори
МП преди 2 години
До Дамаджана какво мракобесие бе Дамаджано. Всичко в момента излиза на светло и никой никого не беси.Страх го е този който е крадил и замитал държавни средства.Страх ги е некадърниците назначени на държавни постове. Страх ги е далавераджиите че им секнаха далаверите. Дай Боже и след изборите да е така. Че ми писна 31 години кражби и сиромашия.
360
0
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Хер оберщурмбанфюрер (444) <<< - (по военному майор от СС) - >>> /// Колега бих желал да внеса малко повече яснота в званията на тогавашната Германия, защото сте ме понижили с един ранг. ;) /// Нищо лично. Само за протокола.
359
2
 
3
 
! Отговори
Дякона преди 2 години
До АНТИ КОМУНИСТИ след 100 години ще ги сънувате и бълнувате тези комунисти и ДС кадри и техните агенти.