Панев: Да се изясни въпросът с машините, засега не е убедително

Кои са резервите в енергийната система, за да се облекчи натискът?
Обновена: 8 ное 2021 22:42 | 8 ное 2021 21:50, Веселина Йорданова
47

Казусът с машините за изборите - как се стигна до него?

"Засега не звучат убедително обясненията, но в същото време не звучи убедително и атаката на ГЕРБ. Работата им в момента е да пораждат съмнения, защото за тях тези избори са на живот и смърт", заяви съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев в "Денят ON AIR".

Той призова пред Bulgaria ON AIR от "Сиела Норма" да изяснят за какво става въпрос.

Панев вижда във Фонда за сигурност на енергийната система един резерв от средства, чрез които българското правителство може да облекчи значително натиска на цената на тока и парното за домакинствата.

"Другият резерв е азерският газ, който вече влияе на цената и за домакинствата, и за бизнеса. Не го използваме оптимално, имаме уверения от азерската страна, че можем да купуваме до 1 млрд. куб. м на цена около 4 пъти по-ниска от цената, която купуваме от "Газпром", изтъкна водачът на листата на "Демократична България" (ДБ) в 24 МИР.

Причината да не се купува азерски газ, според Панев, е откровен саботаж от страна на бордовете на държавните енергийни компании – "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", които са "назначени от ГЕРБ с дългосрочни мениджърски договори".

Според него сегашният енергиен министър не прави нищо в тази посока. "За мен и г-н Радев, и г-н Живков носят определена вина за това, че енергийните държавни компании бездействат в ущърб на българския бизнес", посочи Панев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Владислав ПаневДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е пък този плешив чичко, че да иска някой да му дава обяснение на него?
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай някакви доказателства, че наистина са откраднати?
11
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КОЙ ще "изясни" въпроса с откраднатите СТОТИЦИ милиони от "Хемус" итеглени на каса в банката на Маджо ????
10
21
 
12
 
! Отговори
хипотеза преди 2 години
*** тя тая Сиела не е ли на Бойкови хора?Може по негово нареждане да са внесли още машини и като е видял,че няма как да фалшифицира изборите само с машини,а трябват кодове и куп защити,прехвърли вината на Радев.
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли евросредства има и ковид няма ли има по-добри алтернативи.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гелето и харчи парите от пандемията, след като ги изхарчи ще се върне за още.
7
18
 
5
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Боко е вкарал вси4ки мафиотски структури ,и е дал милиони народни пари ,за да спе4ели изборите !!
6
7
 
0
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
На Кунчев са му звъняли журналисти, той е отговорил по вайбъра че е добре и не е в болница, само това
5
4
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗЛОРАДЕВ: И КВО КАТО МИ ФАНАХТЕ ЧАСТ ОТ МАШИНИТЕ, ЗНАЕТЕ АЗ КОЛКО ОЩЕ ИМАМ! ВСИЧКИ ВИ ЩЕ НАТОПЯ СЪС СЛУЖБИТЕ МИ, КАТО ОНЯ ДЕТО ГО ПРИНУДИХМЕ ДА СИ ПРИЗНАЕ, ЧЕ Е ЗАПЛАШИЛ ТОЙ ИВА МИТЕВА ДЕТО НЯМА 5 ЛЕВА В ДЖОБА СИ И ИЗПРАТИЛ ПИСМОТО ОТ ЛИЧНИЯ СИ Е-МАЙЛ ДО Е-МАЙЛА НА ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО ДЕТО СИГУРНО НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТЕ ИМАТ ИЗОБЩО САЙТ ВЪТРЕШНОТО МИНИСТЕРСТВО, ТА КАМОЛИ Е-МАЙЛ АДРЕС!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, политиците няма ли да има и тестове преди глизане в секциите? или понеже това са вашите "клиенти" дето веднъж на няколко години идват и после вие само взимате, а обикновения бизнес трябва да го мачкате?
3
4
 
18
 
! Отговори
ЩЕ НАМРАЗЯ САЩ.. преди 2 години
АКО ПОДКРЕПЯТ БЪЛГАРСКИЯ ПРЕДАТЕЛ - РУМЕ РАДЕВ......... БИЛО С МАШИНИ, БИЛО ПО ДРУГ НАЧИН....... ХЕРО, ВИЕ ГОВОРИТЕ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.... ЧЕТЕТЕ И МИСЛЕТЕ........... ТАКАВА Е НАСТРОЙКАТА НА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ.......
2
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ ПУБЛИЧНО ОБЯВИ, ЧЕ СА ЗА ПОДМЯНАТА НА ВОТА И ЗАТОВА СА БИЛИ СКРИТИ! КАКВО ПОВЕЧЕ ИМА ДА СЕ ИЗЯСНЯВА! И ЗА КОСТИНБРОДСКИТЕ БЮЛЕТИНИ НЕ ДАДОХА МНЕНИЕ И ДО ДЕН ДНЕШЕН, ЗАЩО ГИ Е ИМАЛО!
1
5
 
4
 
! Отговори
? преди 2 години
Лесно се отваря урна в селото, тъмно е, кмета казва, наблюдатели няма, на село лесно се сменят бюлетини и преписват протоколи.С тези машини, лошо.Ще станем демократична държава. На село нямаме ИТ-та.Какво ще го мъдрим сега. Инвалиди и хартиени урни в къщи? Или под ръчичка до машината, дано няма камерию