"Маркет линкс": Президентът ясен на втори тур, ПП изпревари БСП за НС

"Има такъв народ" се срина до 6 място
Обновена: 9 ное 2021 09:12 | 9 ное 2021 09:01, Александър Попов
175
"Маркет линкс": Президентът ясен на втори тур, ПП изпревари БСП за НС
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС продължават да са първа сила сред тези, които са заявили, че ще гласуват. Те събират 23% при избори днес. Втора е формацията на Кирил Петков и Асен Василев с 16,3 на сто, а БСП се очертава да бъде трета политическа сила с 12.1%, сочи проучването на "Маркет линкс", финансирано и реализирано съвместно от bTV и агенцията, проведено е сред 1112 лица над 18 г. в страната в периода 2–7 ноември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

ДПС се нарежда на четвърта позиция с малко над 11 процента, "Демократична България" събира 10,5 на сто. "Има такъв народ" на Слави Трифонов се срива до шеста позиция с подкрепа около 10 процента.

На ръба за влизане в парламента остава "Изправи се БГ! Ние идваме" с 4,1%. Под тях са "Възраждане" с 3% и ВМРО с 1,2%.

Вотът за президент

Сред решилите да гласуват Румен Радев събира подкрепа от 46,7 на сто. Това е разлика от повече от 20 пункта пред втория - подкрепеният от ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков получава 25,6 процента.

Кандидатът на ДПС Мустафа Карадйъ е трети с 10,3 процента, а председателят на ВКС Лозан Панов, подкрепен от "Демократична България", има 7,7 процента.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов има 2,6 на сто от гласуващите, а певицата Луна Йорданова е шеста по резултат - с около 1,3 процента.

Решаваща за президентския вот е и активността. Почти 5% от гласуващите не са избрали своя кандидат и така е възможно пренареждане.

Данните са от проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и Маркет ЛИНКС, проведено сред 1112 лица над 18 г. в страната в периода 02–07 ноември 2021 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ-ЛИНКС ХАХАХАХАХАХА
136
16
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
ПП може да изпреварят Винету. Чувам около мен доста познати и роднини са решили да гласуват за Кирчо и Асен. Добро впечатление прави, че в техните листи няма парашутисти както при другите партии. Няма как някой от Шумен да го сложат на първа позиция в Плевен или пък някой от Пловдив да го сложат на първа позиция в Бургас. Така правят всички останали партии.
135
9
 
15
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Тези от продължаваме с лъжите и кражбите да не се напъват толкоз много, щото от високото се пада много лошо. Пък и, дали СУВЕРЕНА ще се съгласи с тази фалшива прогноза - предстои да видим.
134
4
 
6
 
! Отговори
ТРОЕН МУТРОСТАНДАРТ преди 2 години
БАЙДЪН СИ ПОСОЧИ КИРЧО, АРЕ КИРЧО, КАНДИДАТИРАЙ СЕ ЗА АМЕРИКАНСКИ СЕНАТОР, НЯМАШ ЛИ И АМЕРИКАНСКО ГРАЖДАНСТВО? КВО ТИ ПУКА, ШПИОНИТЕ СА ВЪРВЕЛА... ОТ ПАРТИЯТА НА КОКОРЕСТИТЕ ПО-ЗЛЕ СА САМО ГЕРБ, ДПС И СЛАВИ.
133
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са Кирчо и Кокорчо, че да изпреварват БСП? бЪЛГАРИ, КАТО НЕ ГЛАСУВАТЕ ЗА СПРАВЕДЛИВАТА ПРОГРАМА НА бсп, ГЛАСУВАТЕ ЗА кОКОРЕСТИТЕ ОЛИГАРХОПРОЕКТИ... ТАКА НИ НАТРЕСОХТЕ И ЧЕСТНИЯ БОКО С ГРОБ...АМАН ОТ ВАС И ВАШАТА ПОЛИТИЧЕСКА ГЛУПОСТ, КАК ГЛАСУВАХТЕ КАТО САТАНИИ ЗА СЛАВИ ПАТЕРИЧКАТА НА ГРОБ.
132
3
 
10
 
! Отговори
балък преди 2 години
Трябва да се казват "Продължаваме Промяната - за себе си"! Така са подредили нещата, че нямаме никаква полезна алтернатива!
131
2
 
1
 
! Отговори
Валери преди 2 години
А до 129 е Абсолютно прав. Точно с две думи описа ситуацията.
130
6
 
12
 
! Отговори
Валери преди 2 години
Герб най-вероятно няма да могат сами да съставят кабинет пък и стига им толкова. Нинова да се обедини с Майчето ако искат да постигнат нещо и най после да спрат да врякат че ни дотегнаха. Продължаваме промяната да си мислят коалиция иначе сами ще станат като ИТН, лека полека ще изтекат към политическата канализация. Възраждане , атака вмро и там другите родолюбци и те да се обединят ако искат нещо да променят. А тая Воля на Марешки, Дост и тоя сорт по добре да вземат сами да се закрият.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на мен ми е все тая кой ще е президент. нещо се забравя как няма да има правителство още 4 години. а това е по-лошото. всеки обещава да не се коалира с другите. който и да е президент, със служебни кабинети няма да може да се управлява държавата.
128
4
 
32
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Дано клоуните от ИТН паднат под 4%.
127
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Боко емигрирахме, а при Радев - измираме !!!
126
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласувам за Герджиков и на двата тура.
125
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и хунта - най-смъртоносната шайка за българският Народ в мирно време.
124
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимание: Киро Факиро - Боко ll на квадрат с харвардски талимат !
123
15
 
8
 
! Отговори
НОВИНИ ОТ БЪДЕЩЕТО преди 2 години
20.01.2027г. ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ПРЕДАДЕ ВЛАСТТА СЛЕД ДВА УСПЕШНИ МАНДАТА НА НОВОИЗБРАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ! НОВИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ЗАЯВИ, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ УТВЪРЖДАВАНЕТО НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА ПРИ СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА РАЗПОРЕДБИТЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗА СЛАВАТА И ЧЕСТТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ. ЗНАМ И ИМЕТО НА СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕЗИДЕНТ СЛЕД ВТОРИЯТ УСПЕШЕН МАНДАТ НА РУМЕН РАДЕВ, НО ЩЕ ВИ ОСТАВЯ ДА ГАДАЕТЕ ДО НУЖНИЯТ МОМЕНТ.
122
3
 
21
 
! Отговори
КЪДЕ Е БАТКО? преди 2 години
СлаФчУ си трае и се надява, че ще му сипят в паничката 50-тина хиляди гласа от допълнителните машини иначе направо отива в канлзацията, азък за шахматистката, ники маус, пепи плагиата, сламен шнорхела
121
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЪХ, ПАК НЕ ПОЗНАХМЕ! АБЕ КАТО МИНАТ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ПОЗНАЕМ!!!
120
4
 
16
 
! Отговори
Прожектор преди 2 години
Внимание ! ИТН е всъщност ДПС2 !
119
3
 
11
 
! Отговори
Прожектор преди 2 години
Внимание ! ИТН е всъщност ДПС2 !
118
16
 
8
 
! Отговори
Нароиха се кандидати преди 2 години
Многото кандидати са с цел Радев да не спечели от първия тур. Това е в интерес на ГЕРБ и на всички е ясно.Питам защо ДБ излезе с кандидат Лозан Панов? Нали всички се обединиха с Радев сещу герб. Тези Демократи винаги са били фурнаджийски лопати.Оново малкото генералче си избива комплексите с политика.Ако Панов не отклоняваше проценти още на първия тур щяхме отново да изберем най-успешния политик за нацията.