Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард

ГЕРБ са за машинното гласуване, стига да е честно, посочи бившият премиер
10 ное 2021 13:00, Нели Христова
607
Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард
Снимка: БГНЕС

"Ние сме за гласуването с машини. Приехме, разчитайчки, че ще е честно и почтено, да няма репресии. Но какво се получава. Очевидно има префактуриране на флашките. Тези близо 16 000 флашки или 28 кашона стоят. И вчера, като им казах, че ще продължим днес темата, са се разбързали да ги изнасят", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за закупената техника за изборите в Тетевен.

Той посочи, че по данни на ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са по 8-10 лева.

"Това е чудовищна далавера, която се готвят да направят," каза Борисов.

"Половината държава има тестове и училищата работят, половината няма. Кацаров вика: "Избяга ми фирмата". А заглавията в медиите са "Пуснаха децата на училище". Какво са пуснали? Повече от половината държава не ходи на училище, защото щадящи тестове не бяха поръчани август, септември, когато се готвехме за пик. И това не го направиха. Но в нещо друго са изключително добри - тегленето на дълг и задължаването на нашите деца и внуци да им плащат версиите. И го правят безсрамно", каза Борисов.

"За понеделник, когато вече ще има избрано правителство, още половин милиард дълг са взели", заяви бившият премиер. "Докато се занимаваш с глупости, с чекмеджета и монтажи, през това време се теглят по половин милиард. Декември месец ще отиде 30% външния дълг на България, а бяхме шампион по най-нисък външен дълг."

"Отишъл Христо Иванов да се снима в Бояна. Аз не съм там от година. Разликата между първия и втория е колкото имаш ти бе, Ице. На картата няма да те има пак. Все не можеш да хванеш ръка. Жалко, гнусно, подло - не ти отива. Обръщам се към Христо Иванов, който беше вицепремиер преди, министър, коалиционен партньор:  Може ли да не те интересува дълг след дълг да се тегли, да не се казва една дума. Това ще опорочи машинното гласуване. Те казват: "Борисов започва кръстоносен поход срещу машините." Не, срещу далаверите! Ще ви оберат и ще ви оставят вие да плащате", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Пръв съм влизал в пожарите", заяви Борисов за дните, когато е бил пожарникар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари