Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард

ГЕРБ са за машинното гласуване, стига да е честно, посочи бившият премиер
10 ное 2021 13:00, Нели Христова
607
Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард
Снимка: БГНЕС

"Ние сме за гласуването с машини. Приехме, разчитайчки, че ще е честно и почтено, да няма репресии. Но какво се получава. Очевидно има префактуриране на флашките. Тези близо 16 000 флашки или 28 кашона стоят. И вчера, като им казах, че ще продължим днес темата, са се разбързали да ги изнасят", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за закупената техника за изборите в Тетевен.

Той посочи, че по данни на ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са по 8-10 лева.

"Това е чудовищна далавера, която се готвят да направят," каза Борисов.

"Половината държава има тестове и училищата работят, половината няма. Кацаров вика: "Избяга ми фирмата". А заглавията в медиите са "Пуснаха децата на училище". Какво са пуснали? Повече от половината държава не ходи на училище, защото щадящи тестове не бяха поръчани август, септември, когато се готвехме за пик. И това не го направиха. Но в нещо друго са изключително добри - тегленето на дълг и задължаването на нашите деца и внуци да им плащат версиите. И го правят безсрамно", каза Борисов.

"За понеделник, когато вече ще има избрано правителство, още половин милиард дълг са взели", заяви бившият премиер. "Докато се занимаваш с глупости, с чекмеджета и монтажи, през това време се теглят по половин милиард. Декември месец ще отиде 30% външния дълг на България, а бяхме шампион по най-нисък външен дълг."

"Отишъл Христо Иванов да се снима в Бояна. Аз не съм там от година. Разликата между първия и втория е колкото имаш ти бе, Ице. На картата няма да те има пак. Все не можеш да хванеш ръка. Жалко, гнусно, подло - не ти отива. Обръщам се към Христо Иванов, който беше вицепремиер преди, министър, коалиционен партньор:  Може ли да не те интересува дълг след дълг да се тегли, да не се казва една дума. Това ще опорочи машинното гласуване. Те казват: "Борисов започва кръстоносен поход срещу машините." Не, срещу далаверите! Ще ви оберат и ще ви оставят вие да плащате", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Пръв съм влизал в пожарите", заяви Борисов за дните, когато е бил пожарникар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Суджука го е яд че вече той не тегли заеми.Тая алчност край няма.
347
4
 
14
 
! Отговори
toti преди 2 години
Малеее...кой бате се загрижил за даржавните пари... и защо лииии..???те тоя път друг ще лапне кокала!!
346
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3D-хемероидална Био Производна с метастазирана чревно мозъчна Каверна от Аналния Тракт до през над под около в Мозъчната територия,което буквално пресиращо изтисква през носните и ушните дупки а от там и гърлото карфиолени хемероидни израстъци на политическите хегемони за достигане на едно по-друго бъдеще което никоя полит сила не е в състояние да гарантира без водач като обичания пръв ДебеLак на ЦК на шебекоWоСвинSкaта прасюхнистическа партия "ОбединениТиквати"
345
3
 
9
 
! Отговори
АНТИ КОМУНИСТ преди 2 години
До Анонимен 473Не важно кой те е родил , а кой те е отгледал , изучил и възпитал!Много бракове не са успешни първия път и има вного страдащи деца , но има и втори и трети успешни бракове! Има хиляди осиновени деца , които си живеят доре и се възпитават като достойни граждани!Жалко за вашето изостанало и изкривено от комунизма и социализма мислене!Жалко!
344
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избори ще има докато е на свобода, когато го затворят и България ще получи правителство. Както е казано -- вържи попа да е мирно селото.
343
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко - мизирабъла
342
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, само лъжци сте се събрали...Като се започне от теб и се свърши до кандидата ви за Президент и вицето му...Герджиков - никакъв коментар за това лъжливо човече....Вицето му е много интересна личност. Така смело влезе с лъжа, относно децата си....Заяви, че има три деца, а в последствие се разбра, че две от тях не са нейни, а на съпруга и от първият брак. Представям се как се е почувствала майката на тези деца, някаква си пише биография с чужди деца за да се набута във властта. УЖАС и РЕЗИЛ
341
6
 
5
 
! Отговори
РАДЕВ,РАШКОВ-ХУНТАТА преди 2 години
ПРЕСЛЕДВАТ БЪЛГАРИТЕ..... ВКАРВАТ ПО 200 МИГРАНТИ- АФГАНСКИ ПУЩУНИ-ВСЕКИ ДЕН....... ТОВА СА ТЯХНАТА НАЕМНА АРМИЯ-НАЕТА ЗА ЛИКВИДИРАНЕ НА 1 000 000 БЪЛГАРИ...
340
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боце, престани да се държиш като hyли.гaн по медиите. Разбери, че те не могат да те спасят, а всекидневното ти показване по сайтове, пресата и ТВ каналите вече действа обратно: твоите бушони са избушили, нямаш задръжка на думите си и след вчерашния позор с раздадените около 100 млн.лв на собственици на фирми без свършена работа ти вече носиш наказателна отговорност с Нанков и Ананиев. За теб връщане назад няма.
339
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако трябва ще има и четвърти и пети избори, защото България е на кръстопът, не може повече да бъде управлявана от криминални елементи, които се чувстват абонирани за властта.
338
3
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Ода за Бойко: Бойко от всичко разбира. Вожда пред нищо не спира. Всеки проблем ще реши. Никога Той не греши. Бойко признат е спортист::каратист,, тенисист, футболист. Доктор на пожарникарските науки. Не е като някои неуки. От сега и занапред Бойко е езиковед. Изборите нашият месия все печели ги на вересия. Личният му лекар-Лъчо вече е доцент. Бойко пък се цели... в бъдещ президент. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. София, България (2014).
337
1
 
8
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
"...половин милиард..." толкова колкото километра магистрали с "построил" ?!
336
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден тук му е осигурена статийка със снимчица да лъже и маже както той си знае приспивно за овцете.
335
4
 
5
 
! Отговори
ти да видиш преди 2 години
Баце го хванаха пак по бели ***....ОТТЕЧЕ У КАНАЛА.... ОЙДЕ КОНЬО У РЕКАТА!!!
334
3
 
4
 
! Отговори
ДПС преди 2 години
Хайде както преди - ние ще крепим кворума както в миналия парламент срещу това да раздаваме порциите в държавата. Ще има пачки, кюлчета, вили, чували и понеже Прокурора и Съда са наши - няма и наказани да има. Само някой опълчил се бизнесмен ще вкараме в спец прокуратурата да размисли за някой месец.
333
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 460 "Не че го гледам и слушам от месеци, но като го мерна някъде, все по- неприятен и като развален грамофон ми звучи. Никой не се връща в миналото" А като никой не се връща в миналото защо се готвите да върнете ДС и руснаците на власт?
332
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЪДЕЩЕТО НЕ ТЕ ИСКА, БОЙКО ! Разбери го най-накрая !!! Хитруваш и кави ли не циркове, направо и бебетата разбраха номерата ти, но ти вече не може да се свържеш с новото начало на тази държава.....Дойде време след 30 години и повече на голямо НОВО НАЧАЛО...Там старите мутри нямат място !!!!
331
2
 
5
 
! Отговори
Мъни Иванов преди 2 години
Толупе,и те теглат заеми и работат по твоя почин.Ти какво искаш,само ти ли да теглиш заеми и да правиш гуша.Малко ли заеми тегли и ти.Те парите не растат по дърветата.Заеми и пак заеми.
330
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че го гледам и слушам от месеци, но като го мерна някъде, все по- неприятен и като развален грамофон ми звучи. Никой не се връща в миналото, само Бойко не разбира какво се случва и че си заминава безвъзвратно от Политиката....Не само пропаднал политик, но и пропаднал човек, предал и ограбил народа си, за да трупа и трупа, а той живота е един и за имащи и за нямащи....Жал ми е за това озлобено не наситило се на власт същество.
329
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пожарникар и лидер на партия съставена предимно от българи с ниско култирно ниво, ниско образование и с доста грубост не иска или не може да осъзнае, че младите хора не го исктат за премиер и поддържан от прокуратурата, медиите,администрацията се втурва смело напред. Ще загуби: ако не не параментарните .избори, то през зимните месеци .Рядко нагъл екземпляр!