Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард

ГЕРБ са за машинното гласуване, стига да е честно, посочи бившият премиер
10 ное 2021 13:00, Нели Христова
607
Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард
Снимка: БГНЕС

"Ние сме за гласуването с машини. Приехме, разчитайчки, че ще е честно и почтено, да няма репресии. Но какво се получава. Очевидно има префактуриране на флашките. Тези близо 16 000 флашки или 28 кашона стоят. И вчера, като им казах, че ще продължим днес темата, са се разбързали да ги изнасят", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за закупената техника за изборите в Тетевен.

Той посочи, че по данни на ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са по 8-10 лева.

"Това е чудовищна далавера, която се готвят да направят," каза Борисов.

"Половината държава има тестове и училищата работят, половината няма. Кацаров вика: "Избяга ми фирмата". А заглавията в медиите са "Пуснаха децата на училище". Какво са пуснали? Повече от половината държава не ходи на училище, защото щадящи тестове не бяха поръчани август, септември, когато се готвехме за пик. И това не го направиха. Но в нещо друго са изключително добри - тегленето на дълг и задължаването на нашите деца и внуци да им плащат версиите. И го правят безсрамно", каза Борисов.

"За понеделник, когато вече ще има избрано правителство, още половин милиард дълг са взели", заяви бившият премиер. "Докато се занимаваш с глупости, с чекмеджета и монтажи, през това време се теглят по половин милиард. Декември месец ще отиде 30% външния дълг на България, а бяхме шампион по най-нисък външен дълг."

"Отишъл Христо Иванов да се снима в Бояна. Аз не съм там от година. Разликата между първия и втория е колкото имаш ти бе, Ице. На картата няма да те има пак. Все не можеш да хванеш ръка. Жалко, гнусно, подло - не ти отива. Обръщам се към Христо Иванов, който беше вицепремиер преди, министър, коалиционен партньор:  Може ли да не те интересува дълг след дълг да се тегли, да не се казва една дума. Това ще опорочи машинното гласуване. Те казват: "Борисов започва кръстоносен поход срещу машините." Не, срещу далаверите! Ще ви оберат и ще ви оставят вие да плащате", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Пръв съм влизал в пожарите", заяви Борисов за дните, когато е бил пожарникар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес сутринта Виктор Николаев нокаутира герджика писач на чаллги песни и скечове.
327
2
 
4
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Трябва да ви кажа че адаша от меверету много яко лови за топките. Така ни стегна и тоя път с Доган, че грам глас не може да купим. Не можем да завъртим парата от чекмеджетата.
326
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той вече и внука на Тодор Живков изригна срещу този ***....Бойко Борисов - човека, който е масажирал ушите на Бай Тошо и човека, който превърна една държава с история в най-унизената и разграбена. Народа си превърна в роби на чужди интереси и прогони голяма част от населението да скита по чужди земи....Този човек трябва да влиза в затвора, а не да се кандидатира на избори!!! И това ще стане...
325
7
 
4
 
! Отговори
Народа се вдига.. преди 2 години
Срещу полицейския произвол на Рашков и хунтата......... Граждани за европейско развитие няма да стоят да им вземат хляба и живота....
324
3
 
5
 
! Отговори
Чекмеджан!! преди 2 години
А млъкни вече и се опитай да се покриеш някъде!!! Крадец,демагог,мутра,подлец! Това си ти.
323
1
 
3
 
! Отговори
Манол Къков преди 2 години
До РадевЕ всеки си избира по-малкото зло. Явно за теб набезите на долуспоментия контингент не са проблем, сигурно защото винаги имаш вазелин в джоба.
322
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че скоро ще мирясаш....Няколко дена още ще впрягаш медии, социолози и политолози да ти измислят някаква статистика, че си пръв и после ще дойде денят на истината...Въобще не се вълнувам от глупостите, които не спираш да ръсиш с наглата си усмивчица. Само лъжци сте се събрали, начело с кандидата ви за Президент, който уж се обяви за"независим" обединител, а се оказа, че е толкова агресивен и нападателен и в пълно противоречие със себе си самия...Няма такъв резил.
321
5
 
2
 
! Отговори
Радев преди 2 години
До Манол Къков "Гербераските троляци се опитват да плашат с комунисти и руско влияние. Ами да ви кажа предпочитам го" ГАРНАТИРАНО ОТ МЕН И ДС! Гласувайте с бюлетина номер 6 (за по-лесно като 6то Управление, по-лесно се помни, а и връзката е точна).
320
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма ли да ходи вече при любимия си бай тошко и да ни отърве от отвратителното си присъствие?
319
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 444 Какви "пачки"? Това на снимките не може да се установи ПО НИКАКЪВ НАЧИН дали са истински пари и още по-трудно би било да се установи чии са (дори да бяха истински). Трябва да си ПЪЛЕН ШАРАН, да се хванеш 1) на нещо, което е доказаноче е скалъпено, 2) на нещо, което е недоказуемо и 3, на нещо, което е непроверимо. Просто не е истина какви елементарни хора е масата в България. Срам ме е, че съм българин точно заради такива.
318
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти колко си долен....Нямаш равен.В последно време показа цялата си същност. Трябва да е луд човек да гласува за тези, които буквално показват среден пръст всеки ден на народа си.......
317
5
 
10
 
! Отговори
hipodil преди 2 години
Само на мен ли ми е странно, че тъй наречените Партии на промяната като ИТН, ПППП и Мутрите вън подкрепят кандидат за президент на БСП? Това говори много и за партийните им цел...
316
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина сме прости и злобни и затова Радев ни приляга! Служебното правителство тегли по половин милиард заем вече няколко пъти, Кацаров ни вкара в невиждана здравна криза, Рашков надува балони с Комитова, а ние спим! Цени на стоки и услуги хвърчат нагоре, а ние вече 6 месеца ревем - Борисов е виновен. И какво???
315
4
 
7
 
! Отговори
За какво пак преди 2 години
Ни навирате е очите дъртия кому.няга ?!
314
5
 
6
 
! Отговори
Чува ли се БаЦе ?! преди 2 години
Не е з затвора , играе го луд за Карлуково , да мине тънко гледа пак толупа му с толуп !!!
313
6
 
4
 
! Отговори
Д-р Психиатрев преди 2 години
До болни мозъци може бе, някой болен мозък дето обича да си играе с пачки и кюлчета. За мании не си ли чувал? Почти всеки страда от някаква мания, а вслучая на тиквата манията му е пачки и кюлчета. Сигурно я е придобил в мутренските си години.
312
3
 
3
 
! Отговори
Радевархитектспроект преди 2 години
"ПП" ИТН' ИЗПРАВИ СЕ БРЕХ ЩЕ СЪБЕРАТ МНОЗИСТВО
311
2
 
2
 
! Отговори
Ибрахим Мустафа преди 2 години
До Симитли ПоустТоя го ползвах неколко пъти и повече нема да го ползвам щото е широк като кюнец и след ползването веднаго заспива. Е там оня бай Ставри да си го уважава.
310
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Борисов: Докато се занимават с чекмеджета '' .......................... Бойко, хората вече не се интересуват от чекмеджето, доста повече ги интересуват милионите за обществени поръчки без конкурс влачени в чували и така нататък ... ТОВА е което трябва да обясниш, забрави за чекмеджето.
309
5
 
8
 
! Отговори
болни мозъци преди 2 години
Може ли собственик на банка и къща в Барселона да държи кюлчета злато в чекмедже в държавен хотел?