Лидерски дебат за политика и бъдеще

В него участваха Даниел Митов, Георги Свиленски, Асен Василев, Владислав Панев и Мая Манолова
Обновена: 10 ное 2021 22:48 | 10 ное 2021 22:45,
29

Политика и бъдеще. Това беше последната тема в лидерския дебат преди изборите на 14 октомври, организиран от Bulgaria ON AIR. Своите позиции изказаха  Даниел Митов, Георги Свиленски, Асен Василев, Владислав Панев и Мая Манолова споделиха позициите си по темата политика и бъдеще.

"Много е важно след третите парламентарни избори тази година да възстановим нормалния политически диалог в парламента. Трябва да можем да си говорим. Има нужда от конструктивна опозиция и правителство от добре очертано парламентарно мнозинство. Не трябва да правим кампания на принципа да унищожим образа на политическия си опонент", заяви Митов от ГЕРБ.

Манолова подчерта, че надеждите на българските граждани са свързани с 47-ия парламент - той да състави редовно правителство, но правителство на промяната.

"Не съм чула някой да иска "Борисов 4". Време е наистина ГЕРБ и ДПС да бъдат оставени в здравословно диета от властта. Очакванията на хората от площадите е да има правителство на протеста и промяната. В ядрото на основата очакват да видят "Продължаваме промяната", ДБ, ИБГНИ. Ръцете са протегнати към ИТН и БСП", каза съпредседателят на ИБГНИ.

"Не са малко хората, които искат "Борисов 4", отговори ѝ Митов.

"Дано не провалим и следващия парламент. В следващия парламент ще е доста трудно да се сформира мнозинство. Призовавам всички да се държим отговорно в НС. Трябва да се действа рационално и по приоритети. Има опасност да дискредитираме в очите на българските граждани демокрацията, партиите и темата за борба с корупцията. Корупция се бори с еволюция на институциите", коментира той.

Свиленски от БСП настоя, че след 14 ноември България трябва да има работещ парламент, редовно избрано правителство, за да решава всички проблеми и кризи.

"БСП беше партията, която показа, че може да води диалог с партиите, които искат да се случи промяна в България. Отворени сме за разговори и за политики за промяна на модела на управление. Готови сме да бъдем силата, която да поведе промяната", заяви социалистът.

"Няма как да се олицетворявате като промяна, която ще спаси България. Какво направихте с вашата Комисия по ревизията? Направихте само медиен PR. Не е ясно дали ще влезете в парламента", обърна се Свиленски към Мая Манолова.

Асен Василев от "Продължаваме промяната" отбеляза, че силно вярват в необходимостта от редовно правителство. Отворени сме да говорим как да се състави правителство и как то да помогне България да излезе от всички кризи, в които е в момента, даде заявка той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Последствията и те Може и до там да стигнем без да отменят изборите - зависи само и единствено от нас! Ние даваме път на политиците, ние трябва и да ги спрем! Ако гласуваме всички за Герб, напълно решаваме проблемът и с БСП и с Мая и всички като тях...Няма начин това да се случи обаче защото Герб нямат подходяща пропаганда и много бабички гледат какви ли не страхотии,които лъжат превратаджиите за ГЕРБ...Но ако всеки направи каквото може за да гласуват повече хора за ГЕРБ, можем и да успеем
21
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Каква е тази промяна, която непрекъснато повтарят и БСП и другите? Нека я кажат, да ги чуем каква ще да е тази промяна! Но никой не говори за това! Излиза, че цялата дъндария е за да седне някой друг на "престола"...Стани ти да седна аз, както точно и ясно го е казал народа! Демек - ПРЕВРАТ! Сваляне на управляващи без реална причина, без те да са се провалили в нещо или да са сбъркали нещо - сваляне с изборни манипулации, лъжи и внушения...Блатото на БСП! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
20
3
 
6
 
! Отговори
Васко преди 2 години
На изборите първо да сменим президента с нов и всичко ще си дойде на мястото. Мая ,Христо , Киро ,Карнела и Славчо ще си затворят устите сами.Приказки ,приказки ,червени приказки за светло бъдеще!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв лидер е Асен Василев? Кого представлява? Ами Манолова? Ами Свиленски?
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво правят Маямата и Свиленски на лидерски дебат ?? Айде другите все пак са минали през корпоративния живот, или са имали бизнеси. А Мая на какво е лидер ?? На 3% умопобъркани маргинали ??
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, ама тия на какво или на кого точно са лидери (освен на самите себе си)?
16
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Манолова с нейните я има-я няма 4% подкрепа ще определя какво искат или не искат хората.Явно е зле с математика-та ГЕРБ има 6 пъти повече от нейната партийка.
15
3
 
6
 
! Отговори
4 преди 2 години
И пак каквото каже Америка това ще е!Туй е за публиката!Преди това бяха Русия Германия ,Турция, Византия , Рим ....!Колония!Робски народ!Друго няма!
14
11
 
9
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Аз ще гласувам за ГЕРБ но при условие: По-твърдо с престъпници като Румен Радев и другите разсейки на мафията. Чрез законност, един по един, всички престъпници трябва да бъдат поставени на мястото им.
13
3
 
6
 
! Отговори
kireza преди 2 години
КАТО ГЛЕДАМ МУТРИТЕ НА "ЛИДЕРИТЕ",ВСИЧКИ ТЕ СА ЧЕДА НА САТАНАТА...ВСИЧКИ СА ЗА КЛАДА,ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!САТАНАИЛ Е ОКУПИРАЛ БЪЛГАРИЯ...ЕХХХХ НЯМА ГО СВ.БОРИС1 ЧЕ ДА ГИ УНИЩОЖИ ДО 9-ТО КОЛЯНО...А М И Н...
12
5
 
12
 
! Отговори
Последствията и те преди 2 години
Гледах дебата. Към края, надговарянето-музика за ушите ми. Лъснаха им червените з.а,,д.ни.ци. А сделка пак няма да има. Реваншистите, по гнусен начин вменяват на избирателите си желание за полицейско преследване на Борисов. По добре да отменят изборите. Трябва ни кръгла маса предварителен бял пушек. Другото е безкрайна спирала и харчи пари.
11
1
 
18
 
! Отговори
факт преди 2 години
мая общата голям страх я тресе че няма са влезне в НС .
10
5
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен8 Супер.Колкото по-малко българи в чужбина гласуват,толкова по-добре.
9
11
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Дебатът не е лидерски.Както винаги мишока ББ се е скатал.
8
6
 
33
 
! Отговори
Изненада преди 2 години
Кой и къде видя лидери ??? Кокорчо Измамника ли е лидер ? Сестра Галева ли е лидер ??? Партийния секретар Свиленски ли е лидер ? Я не се подигравайте с целокупния български народ ! Престанете с тези соц. шегички, че скоро ще грабнем тоягите !
7
5
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Лидерски дебат къде са Тиквата *** и Мустафа :)))
6
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да гласувам повече,правете каквото искате с тази ск/апа/а дървава аз живея в чужбина и не искам да съпричаствам с пр/ост/отията на българите остаали на територията на т.нар. България
5
3
 
19
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
OПростаченото население на териториятаБГ има още дълги години да си носи кръста на тази територия без всякаква надежда за оправия!
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мани мани да не е имало коктейл на американското посолство в тауавизията. всичките предателски мижатурки в един кюп. хасан и митов няма да ги питаме какви са ги вършили у тоалетното. като се ибичат младите да се вземат.
3
14
 
26
 
! Отговори
КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ преди 2 години
РАДЕВ ИЗТЕГЛИ ЗА 6 МЕСЕЦА - 2 ООО ООО ООО (МЛРД) ЛЕВА....... ПРОИЗВЕЖДА ПОРЕДНИТЕ ДС /БКП КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, КОИТО УТРЕ БЯГАТ В ЮАР И ОФШОРНИТЕ ЗОНИ.......... РАДЕВ, 1 000 000 БЪЛГАРИ ЩЕ ИСКАТ СМЕТКАТА, СЛЕД ЗЛОЩАСТНИЯТ ТИ, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН МАНДАТ.....