Борисов: Хаосът продължава на пълни обороти, изборите изглеждат комично

Той заяви, че застава зад Христо Иванов за одит на машините
Обновена: 11 ное 2021 12:38 | 11 ное 2021 12:37, Нели Христова
358
Борисов: Хаосът продължава на пълни обороти, изборите изглеждат комично
Снимка: БГНЕС

"Хаосът продължава на пълни обороти. От събота обясняваме какво готвят и какво правят. Показвахме ви. Флашки, машини, бяла пластика", заяви Бойко Борисов на брифинг от центарлата на партия ГЕРБ.

"Сутринта уважаваният от мен Цветозар Томов от ЦИК каза, че новите 199 машини в склада на "Сиела Норма" напълно са изненадали ЦИК", припомни той и уточни, че се иска използването на 427 устройства за ремонт на машините в изборните секции. Лидерът на ГЕРБ уточни обаче, че указанията за ремонт на устройствата не са такива и допълни, че някой се опитва да убеди обществото, че тези машини са купени я за да им се вземе батерията, я кабела.

"Най-важната работа през цялата година - президентските и парламентарните избори в неделя, се аутсорсва на една фирма. Те изцяло се объркаха и започнаха да изглеждат комично. Да не направя същия лапсус като Радев, който каза, че всичко на изборите зависи от манипулацията на изборите, но се поправи, че било от мотивацията. Сега ще му се карат", добави Бойко Борисов.

"Ако ние сега бяхме в управление и двама братя, сестра, баща и четирима души държат ключовете, кодовете и целия софтуер, какво щеше да се случи", попита лидерът на ГЕРБ.

"Внасяме в ЦИК писмо, с което искаме независим одит за машините на гласуване. Искаме ЦИК да осигури прозрачност за договора за доставка за тези машини. Това не го казвам аз, а Христо Иванов от 4 януари 2021 г. С две ръце ви подкрепяме искането и настояваме то да стане факт", обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че е абослютно съгласен с Христо Иванов, че трябва да има независим одит на машините. ГЕРБ подкрепя и искането на Корнелия Нинова да се броят квитанциите. Той обаче добави, че изцяло застава зад Лозан Панов, който е подкрепен от "Демократична България", но вчера заяви, че ДБ е напът да извърши преврат, заради подкрепата си към БСП.

Той заяви, че има огромна част от обществото, което е заразено с COVID-19 или е под карантина, а все още не се знае дали ще има мобилни урни, за да могат тези хора да гласуват. Според Борисов 165 671 души ще са затруднени или няма да имат възможност да гласуват.

Починалите пък за последните дни са 1101 души. "Представяте ли си ние да бяхме искаме за помощ за несправяне с пандемията без да ви уведомим. Представяте ли се да разберете от ЕК? Какъв скандал щеше да стане!", заяви Борисов.

"Откъде знаят, че Радев ще е президент или те ще управляват?", пита Борисов относно поредния дълг от 500 млн. лева, който служебното правителство ще изтегли в понеделник, когато има новоизбран кабинет.

"Изборите не са хаос, те са машинация", заяви Томислав Дончев.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
6
 
11
 
! Отговори
хахо преди 2 години
и сега какво излиза , купуваме 1000 мерцедеса и още 300 за резервни 4асти . тия машини за гласуване трябва да са пълен *** , щом са взели стотици за резервни 4асти . абе зеленият 4орап и сулю и пулю си мислят 4е бг народа е *** колкото тях . тия тримата са новите гъзолиюци на американците , пълни американски ***
190
5
 
5
 
! Отговори
Манол Къков преди 2 години
До Велизар ЕнчевТи бате си гладен за власт, ше пристанеш на тиквата с удоволствие за някое министерско кресло, след като видя че с Волен няма да стане работата.
189
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигурето и той изгоре, отиде му сладката служба, вай вай.
188
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 198 Ти вЕрваш ли си, че Фигуранта на Черепа е истински генерал? Какво направи за ВВС като шеф на ВВС освен да назначи мастията си незаконно на две работи и с нашите данъци да плаща наема за жилището й? Как се е грижил за летателната техника на България, като е известен само с това, че е унищожил изтребител поради некадърност? Един генерал трябвада се грижи за хората си. Нима Радев се е грижил за българите, или редовите военни? Напротив, прикри воновните за убийствата на летец и боец!
187
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоооо, 500 машини годни за работа, са за резервни части, вие съвсем за балами ни взехте, няма ли части, та цели машини.
186
3
 
6
 
! Отговори
До 207 преди 2 години
Простотията и неграмотността никога не са били най-доброто за Бэлгария.
185
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е сънувал че яхнали шарени кони, мащините нападат Форт Банкя
184
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борсов все още е най доброто за България, посочете ми друг по достоен?
183
10
 
13
 
! Отговори
нещастник преди 2 години
по малко комично ли беше депутати на герб да мъкнаъ чували с бюлетни и 400000 напечатани повече???? щом българина иска да му е все така комично да си избере същото като последните 12г
182
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро спри да редиш кабинет, спипаха машините.
181
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скрий се бе ***...кой те приема на сериозно вече...отивай да си гледаш детето или наеми някоя куртизанка да ти вдигне старческия хобот...
180
7
 
7
 
! Отговори
Един от народа преди 2 години
До ФИГУРАНТКолко пъти ще си публикуваш жълто-кафявата си мисъл. Ако си гербаджия, затова с такива "дълбоко демократични" изказвания сте за никъде. Къде вие кудкудякането за единство и обединене? Заработваш ли си месечната бонусБ
179
6
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Защо изчезват коментари против крадеца на милиарди ?!?!?!?___ Ние сме на последно място по свобода на словото !!!
178
6
 
8
 
! Отговори
моч преди 2 години
До 189 Анонимен..."Тоя защо още не е в затвора?" - Елементарно е , не са му повдигнати обвинения , не му е заведено дело , не е осъден и няма влязла в сила присъда - ФАКТ !!! Но какво значение имат законите , правото и фактите за ограничените , оскотели от прос_тотия и злоба болшевишки нищо_жества , те просто следват поведението на един доказано позорен фигурант-клетвопрестъпник !
177
6
 
9
 
! Отговори
МП преди 2 години
Пинокио, пипай си носа от време на време.И малките деца вече не ти вярват.
176
9
 
6
 
! Отговори
До 193 преди 2 години
И аз това се питам.Как така Боко пръв разбра,че имало резервни машини?Тоя докога ще ни прави на и..оти?
175
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко дори и да иска, просто нема шанс срещу истински генерал :))) Радев е ходил да се обучава в Щатите през 90-те, докато Маджо и Пашата са карали Боко тогава да краде коли в Чехия :)) Свърши се с доверието към него, ако е мъж на място, просто ще отстъпи за да даде шанс на други, ама не е мъж на място и нема да отстъпи :)))
174
8
 
12
 
! Отговори
ft преди 2 години
чугУнен гАдев, Дамаджан Чашков и компания тотално се оляха, даже вече не се крият затова как ще фалшифицират изборите!! Държат ДАНС, МВР, ГДБОП, СДВР, ЦИК, Национална полиция и армията.... няма нужда от друг!! Вече се подиграват с народа с подобни сценки в които Чашков проверява сам себе си за нарушенията с машините!! Няма как да има "резервни" машини, закона казва-там където има повредени машини и няма вариант да се гласува машинно, се минава на гласуване с ХАРТИЕНИ бюлетини!!! А вие лъжете!!!
173
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машините са саботаж на твои хора,по твоя поръчка.Толкова си елементарен и прозрачен,че повече няма накъде.
172
6
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
боко е велик !!! Само като пиша такива глупсоти, ми остават коментарите, правете си изводите за свободата на словото !!!