÷»  припомн€: √ласува се с една карта за двата вота

ќт контролните разписки ще се бро€т гласовете, но не и преференциите
14 ное 2021 13:00, јниси€ »ванова
9
÷»  припомн€: √ласува се с една карта за двата вота
—нимка: Ѕ√Ќ≈—, архив

»зборни€т ден започна спокойно във всички секции в страната. »маше обичайни проблеми – с машините, с не€вили се членове на избирателните комисии. ¬зети са обаче мерки и изборни€т ден протича нормално, за€ви говорител€т на ÷»  –осица ћатева. ÷ентралната избирателна комиси€ даде брифинг с подробности за това как протича изборни€т ден до момента.

¬секи като избирател има право да реализира правото си да гласува с едно посещение в —»  и с една карта за гласуване, ко€то му се дава и когато застане пред машината, тр€бва да натисне първото поле на машината, което значи че е гласувал за изборите 2 в 1, за€ви ћатева.

ќт ÷»  допълниха, че от контролните разписки ще се бро€т гласовете, но не и преференциите.

¬ 32 секции е преустановено машинното гласуване заради проблеми с машините и е преминато към гласуване с хартиени бюлетини. ѕроблемите, констатирани при тези машини са свързани с това, че изобщо не се е включило устройството, неработеща смарткарта, невъзможност да се отреже разписка или неработещ екран.

32 жалби и сигнали са постъпили в комиси€та, 7 са за нарушени€ в социалните мрежи, каза ÷ветозар “омов.

Ќормално протича изборни€т ден в чужбина. «асега никъде н€ма образувани опашки. ≈динствено една секци€ в ќкланд, Ќова «еланди€, не е отворила заради влошена пандемична обстановка. 750 секции работ€т, допълниха от ÷» .

»ма сигнал за това, че кандидат за депутат е посочил за ко€ кандидат-президентска двойка е гласувал.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


9
ќще по темата: политикаизбори÷» 
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
0
 
! ќтговори
навременно преди 2 години
напомн€не :)))) ама за н€кой не помага
5
0
 
0
 
! ќтговори
sabinastachwicsz.pl@ преди 2 години
«дравейте г-н и г-жа»мате нужда или се интересувате от получаване на сигурни кредитни заеми.  аквато и сума на заема, от ко€то се нуждаете. » каквато и категори€ заем да имате нужда или дори да инвестирате в проект. Ќие отпускаме заеми в размер от 5 000 евро до 10 500 000 евро .. ƒори ако сте безработни или отхвърлени от банки и сте в черни€ списък; не се колебайте да се свържете директно с мен по имейл»мейл: sabinastachwicsz.pl***gmailTelegram/ViBer : +33 7 80 76 70 44
4
0
 
0
 
! ќтговори
≈дин от повечето преди 2 години
¬ самото начало на вота, лъсна истината за мр.ъ.снишката манипулаци€ на комунистите-реваншисти. «авал€ха оплаквани€ от възрастни и малограмотни хора, които на практика б€ха лишени от правото на глас. ¬ противовест на това, елита на войнстващата посредственост в лицето на мисирките от националното радио, от сутринта не спр€ха да нарушават закона, об€сн€вайки, че ако гласуваме ще премахнеме лошото и ще заживееме в по добър св€т. ј дано, ама надали!
3
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
∆урналистите да досаждат на хората с въпроса: "«атрудни ли ви гласуването с една карта за два вота?"
2
1
 
4
 
! ќтговори
јсан преди 2 години
√ласувам с 1 шут и за двата вота :)))
1
1
 
3
 
! ќтговори
≈ƒ»  ќ…—» преди 2 години
ќЅ≈—Ќя¬ј…“≈ ѕќ¬≈„≈ „≈ ЅЏЋ√ј–»Ќј “–”ƒЌќ –ј«Ѕ»–ј