Радев се надява на стабилно мнозинство, свиква НС скоро

Ще има и свои проект на Конституция
Обновена: 15 ное 2021 12:45 | 15 ное 2021 12:32, Камелия Цветанова
143

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Румен Радев, който се бори за втори мандат като президент, съобщи, че ще свика Народното събрание най-скоро.

„Аз вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия и ще имаме устойчиво мнозинство, което ще излъчи правителство“, заяви той.

Още по темата

Радев благодари на всички, които вчера всички са отишли да гласуват и призова хората да го направят и на балотажа на президентските избори.

„Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция, всъщност това е основната им амбиция, те не го крият. И никога не са жалили ресурси, няма да пожалят и тази седмица“, допълни той. 

От изказването му стана ясно, че ще предложи свой проект за Конституция,

Румен Радевприсъства на церемония в Конституционния съд по заклеването на двамата нови конституционни съдии, а след нея се обяви за индивидуалната конституционна жалба, като подчерта, че тя минава през промени в Конституцията и Закона за Конституционния съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
14
 
1
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Призовавам Корни. То хубаво, ама Герджиков не става. Той е мижитурка бетер Плевнелиев. Може да е професор, интелигентен човек е безспорно, но за президент се искат и някои други качества. Едното от тях, и може би най-важното е да имо собствено мнение. А Герджика показа, че няма такова. Нищо лично към човека, но за президент не става.
98
0
 
19
 
! Отговори
Уффф преди 2 години
Който и да прави правителство,все ми е тая!Само тоя да го махнем!
97
5
 
13
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Иска като работодателя му Путин да управлява вечно?
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и с един коалиционен партньор се управлява трудно, а с трима - ами невъзможно и доста за кратко, предполагам помните тройната коалиция?
95
2
 
15
 
! Отговори
Призовавам Корни преди 2 години
Корни докога ще търпиш Радев. Прескочи те като "независим кандидат", изтегли гласовете ти към КирКор, сега ти иска и оставката. Колко още може да издържиш? Употребена и захвърлена.Знам че си силна жена.Организирай пресконференция и го кажи, лесно е "Направихме грешка с Р Радев. Подкрепете мощно Герджиков". Причини имаш.
94
1
 
7
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
За завръщане в България трудно може и дума да става... И по-зле ще става...
93
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БРАВОНе бързай с победата. Тя Дончева отдавна ви го каза. И 2013-та бяха разбили ГЕРБ. Па се върнаха още по-силни. Сега втора вълна е тръгнала да разбие вълнолома и състави правителство, ама май пак ще се разплиска като в предишните 2 НС. Та.... докато ГЕРБ и ДПС са си константа независимо на какво са подложени, дригите са мътилка е не се знае кой кой е, и до кога.
92
1
 
6
 
! Отговори
Гла преди 2 години
Воч !
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91 "Мислителю, то си го пише в статията. Четете ако трябва бавно, но да е с разбиране." Явно не знаеш нищо за комунистите. Стигне ли се до реален проект за промяна това, което пише в статията може дори да го няма, но на негово място със сигурност ще има редица неща, които бетонират едноличната власт на Радев.
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова и Хр. Иванов заедно за теб радеф? Как ще решиш този ребус? Ммм? С оставката на другарката?
89
5
 
3
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛИТЕ преди 2 години
Зеленият чорап , победи кафявият чорап ...
88
19
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Браво на Президента , ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН , ЖЕЛЕЗЕН , ОБРАЗОВАН , ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ !Борисов доказа че е ПРИМИТИВЕН , ДО НЕБЕТО !
87
2
 
11
 
! Отговори
Да преди 2 години
Како Корни просто го кажи моля те лесно е "Направихме грешка с Радев, подкрепете Герджиков", за да свалим един кандидат диктатор.
86
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна на Конституцията? И какво точно ще променят? Имам някои предположения------=====------Мислителю, то си го пише в статията. Четете ако трябва бавно, но да е с разбиране.
85
1
 
15
 
! Отговори
Хм преди 2 години
От колко години не гласувам вече му изтървах сметката.Даже Боко ,кога ни плашеше, че ще ни глобявал 50 лв ако не ходим да гласуваме не може да ме накара да отида. И сега в неделя трябва да отида и да пусна един глас срещу този зелен чорап щото в комбинация с двете си крадливи протежета Кирчо и Асенчо Лъжльови-Крадльови ще ни разкаже играта окончателно.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
помним сполуката за България... И тя беше с над 50%.. После дойде 4.02 и ние с криваци щурмувахме НС.
83
1
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
Сърбино, мразите американците ама все на запад ходите при тях. Къде бяха руснаците да ви помогнат, когато се разпадаше Югославия? Ако не бяха американците да спрат хърватите след ембаргото, сега границата щеше да минава по Дрина и нямаше да има никаква реп. Сръбска. Не бъдете като коне с капаци в Сърбия заради руснаците. И на вас подобно на нас ви продават най-скъпия газ в цяла Европа. Скоро ще тръгне конекторът с Гърция, ще построим и българо-сръбския конектор. Тогава ще се види разликата.
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна на Конституцията? И какво точно ще променят? Имам някои предположения 1. От парламентарна ще станем президентска република 2. Ще се отменят членовете, които казват че дори и в извънредна ситуация живота и здравето са неотменими и ще ни наложат зелените сертификати и вечното бодене като закон 3. Президента ще получи правото да назначава и уволнява съдии и прокурори, което ще го превърне в диктатор. Мда. А демокрацията изискваше поне да ни питат дали искаме президентска република!
81
2
 
8
 
! Отговори
Първи преди 2 години
... жертви на ОФто от 2021ва са Отровното трио, Мая, а съвсем скоро и Нинова. Ще ги последват Славчо, Тошко, Бойкикев и така, докато не остане Царя Бог Радев със собствена конституция и червен светещ телефон с пряка връзка с Кремъл.
80
0
 
10
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Мундьо- марш в горътъ, да пасеш козътъ, заедно с Узунов и Копринков!