Радев се надява на стабилно мнозинство, свиква НС скоро

Ще има и свои проект на Конституция
Обновена: 15 ное 2021 12:45 | 15 ное 2021 12:32, Камелия Цветанова
143

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Румен Радев, който се бори за втори мандат като президент, съобщи, че ще свика Народното събрание най-скоро.

„Аз вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия и ще имаме устойчиво мнозинство, което ще излъчи правителство“, заяви той.

Още по темата

Радев благодари на всички, които вчера всички са отишли да гласуват и призова хората да го направят и на балотажа на президентските избори.

„Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция, всъщност това е основната им амбиция, те не го крият. И никога не са жалили ресурси, няма да пожалят и тази седмица“, допълни той. 

От изказването му стана ясно, че ще предложи свой проект за Конституция,

Румен Радевприсъства на церемония в Конституционния съд по заклеването на двамата нови конституционни съдии, а след нея се обяви за индивидуалната конституционна жалба, като подчерта, че тя минава през промени в Конституцията и Закона за Конституционния съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
5
 
! Отговори
izh преди 2 години
Чакаме сценаристите да подредят схемата. Дотук реализираха най миризливите избори досега, ама нали след ковида им се загуби обонянието даже и не разбраха, че са за смях, ако не бяха толкова крадливи. Отдавна червения приватизационен бизнес си търси памперс дето да замаже връзката с комунопартията, и сега го отнесе ***. Но, в името на парите трябват ЖЕРТВИ. Е, предполагам не безплатно и пожертваха имиджа и този на дъртаците с петолъчки. Единствен Фуражков остана да тъче на два стана
118
1
 
7
 
! Отговори
Край преди 2 години
Тия човек няма главен мозък Това е като да гледам черно и да се надявам да е бяло
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е гробокопач на България!!! Той ни върна десетки години назад, но 80% де**ли позволиха да стане това. Някой с гласуване за този слуга на едно посолство, а други, че не отидоха да гласуват, отвратени от полудели за власт като тези от ДБ и ИБГНИ
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как нова конституция, това как съм го пропуснала ... да не стане пак че стара била по-добра от новата. Нова коституция без обществен дебат, без стабилно мнозинство, аре стига вече. Почваме активно да тръсим възможности извън БГ.
115
1
 
9
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Айде първо скокни, пък тогава да викаш: Хоп. Ако не са ти казали фесорчетата от шаба ти, вчерашният резултат е абсолютният ти максимум. Не са сметнали бонусчетата за зелените сертификати, за синергията, тъпотата, гьонсуратлъка, предателството към заблудените и прочее. С интерес ще чакам балотажа, даже ще участвам.
114
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев има проект за Конституция? А ще я нарушава ли?! Знае ли изобщо какво е конституция, какво е президентска институция? Как не го беше срам да застане до конституционните съдии, които го шамаросаха?! Що за човек е?!
113
1
 
13
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
Национален ПРЕДАТЕЛ! СЪД ЗАТВОР , ЗАЩОТО СИ ПОЗОР ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И СЕГА ЩЕ УВЕЛИЧАВАТ ЛИ ЗАПЛАТИТЕ ЗА ДА НЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА- НАЛИ ТОВА ОБЕЩАВАХА НА ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ....
111
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стабилно мнозинство те гони, бе *** с *** ти ?!? С тези плачевни резултати, единственият вариант е рехаво правителство на малцинството. 6 месеца им давам на двете чорапчета. Сега като ги натиснат за Македония от едната страна, и за Зелената сделка от другата, като развържат кесията чрез заем след заем, накрая така ще им се завие свят, че ще почнат да съжаляват че не си останаха в Харвард. А както винаги, накрая избирателят ще плати сметката.
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде си сигурен че ще спечелиш изборите на21.11.21г.това означава че нещо се подготвя зад гърба ни...
109
1
 
18
 
! Отговори
ОБИЧАМЕ СИ ЧЕРЕПИТЕ преди 2 години
БГ НАРОД Е МАЗОХИСТ! КАК ДА СИ ОБЯСНИМ ИЗБОРЪТ НА ПОЛИТИЦИ, КОИТО УВЕЛИЧИХА ЦЕНИ И ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ...
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Сами си направете изводите колко гласове загуби Румен Радев,заради предателство,тъпотия и екип измамници синергичният със САЩ, зеленосертификатният."//В неделя трябва да загуби още повече и да изхвърчи от Президентството.Не ставал Герджиков,верно е,ама зеления чорап в комбинация със зеления сертификат съвсем ще ни *** мамата на всички и тотално.Затова по-добре от едната страна като са тези двамката Макс и Мориц,от другата страна да е Герджиков, че да се надяваме поне на малко баланс
107
6
 
0
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Сигурно ще стане, да. Сигурно ще има стабилно мнозинство.
106
0
 
15
 
! Отговори
МУТРИТЕ УПРАВЛЯВАТ преди 2 години
Скоро очакваме Черепъ да се върне на бял кон! А милиардите ги спечелил законно, нали?!
105
0
 
5
 
! Отговори
Козъгъзъ преди 2 години
Не мозе да бъде.!.
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами си направете изводите колко гласове загуби Румен Радев, заради предателство, тъпотия и екип измамници синергичният със САЩ, зеленосертификатният.
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** унищо демокрацията. Факт
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Shark Понеже Радев има "собствено мнение". Поне като тролействате гледайте да не е очевидно.
101
11
 
4
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Стабилно ще е новото мнозинство. Важното е в него да не са депутатите от Герб, ДПС и Възраждане. С такива политически *** като досегашните, нищо добро не чака България !
100
0
 
15
 
! Отговори
Тея сега преди 2 години
в НС пред коя Конституция ще се закълнат? Пред Радевата ли? Щото Кирчо Лъжата вече се кле пред стара, ама тя се оказа не добра.