ДБ: В преговорите с ПП няма "червени линии" и имена

Да се намали администрацията, иска Борислав Сандов
17 ное 2021 23:15, Анисия Иванова
26

"В Демократична България не очаквахме толкова нисък резултат. Не трябваше да подценяваме желанието на хората за промяна. Ние не сме загубили само периферия, но и част от ядрото си. Оставките са първата отговорност, която се пое. Показахме политическо достойнство", коментира Борислав Сандов от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

ДБ е един от големите губещи след вота на 14 ноември. Първите оставки след изборите дойдоха именно от тях.

Според Сандов няма причина бивши привърженици на ДБ да бъдат обвинявани, че са подкрепили "Продължаваме промяната".

"Това в крайна сметка са хора, които преди са ни гласували доверие. Няма значение, че сега ще бъдат представлявани от друга партия. Ние сме длъжни да намерим начин да защитаваме интересите им. Избирателите не принадлежат на политическите партии", заяви бившият депутат.

Той отдаде част от разочароващите резултати на факта, че изборите са били 2 в 1, както и на твърденията на Лозан Панов, че ДБ са предатели.

"Лозан Панов си направи собствена кампания, но очакванията бяха, че двете кампании са свързани. Твърдението му не беше справедливо, защото не е вярно. Може би някой го е заблудил или е очаквал друг тип подкрепа от наша страна. Наши отделни хора участваха във финансирането на кампанията му, вероятно той е очаквал по-голяма подкрепа", подчерта Сандов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият народен представител е убеден, че ще има редовен кабинет.

"Големите победители от "Продължаваме промяната" подхождат правилно - диалогично. В преговорите не се поставят имена и "червени линии", включването в процеса е през политики и подробно разписано коалиционно споразумение. Няма да има: "Това министерство е ваша отговорност и ние не ви се бъркаме". Няма да допуснем министър на определен ресор да бъде от същата политическа формация, от която ще бъде председателят на комисията в Народното събрание", уточни Сандов.

Очакванията са по време на преговорите да има споразумение за административна реформа, с която да бъде намален щатът.

"Убеден съм, че в България има раздута администрация. Така ще се освободят финансови ресурси за по-важни дейности. А намаляването на корупцията ще донесе допълнителни финансови ресурси за критични сектори, което ще помогне за излизане от кризите", посочи още представителят на ДБ.

Коалицията все още няма конкретно решение кой от двамата кандидати за президент ще подкрепи на балотажа на 21 ноември. Предполага се, че най-вероятно ще има призив към привържениците на "Демократична България" да гласуват по съвест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Що правиш така преди 2 години
Христо сега ще се изпълнява като послушно домашно пале само и само да се домогне до някой пост в парламента ... хахахаха
14
1
 
1
 
! Отговори
До ДБ преди 2 години
Не очаквали нашите....очаквайте и още отлив да ви кажа ако не се стегнете!
13
0
 
3
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Кви преговори бе, те ДБ вече никакъв фактор в политиката не са, на тия избори ясно се видя, че вече все по-малко хора им вярват. Така че да не се напъват много
12
1
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
До Анонимен .Е не знаеш ли къде пращаха да си доучват нашите военни за генерали- в СССР и как руснаците използват това.И провери ли кои са му съветници сега и говорители. пак от същите.А от БСП се дистанцира отдавна защото иначе няма да гласуват хората за него.Това са стари игри на едни хора от изток за лупаци като тебе.И всички играха за него вкл. и Бойко.Щото други дърпат конците.За лупавите народи остава само стригането и мизерията.
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боk-лука Лорер от "Продължаваме подмяната" от сега се доказа като пълна от-pепка и национален предател - от-pепка, защото не приемал условието на Възраждане за премахване на фашисткия сертификат, а национален предател, защото отсега се е наканил да предаде националния интерес и да вкара ФИРОМ в ЕС, въпреки антибългарските настроения в тази държава! Пак *** докарахте на власт
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е този зелен г е й, който иска да влезе във властта през задната врата.Никой не гласува за подобни и не ги иска, дори да ги вижда.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споразумение ще има, но то няма да се спази дори и на 10%. Освен това нямаме време за 3, за 5 годишни планове и т.н. трябва да се действа веднага.
8
1
 
7
 
! Отговори
някой преди 2 години
Този Борислав Сандов какво преговаря и той.Нали е останал извън парламента и без депутатско място заради преференциите.С такива няма какво да се преговаря.Народа щом не го е избрал,стои си в къщи и гледка тв-то като нас.
7
1
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 12. Глу.пав си. Защото не разбираш, че комунизмът не е в книжката, а в главата. И по принцип всичките ни военни, които са учили преди 1989 са зомбирани комуни. Какви младини на гадеф в щатите бълнуваш, бил е там за някакъв кратък курс и то много по-късно.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В моите очи тези се издъниха като решиха че ще налагат ваксинацията. Радан Кънев същия умник. Ваксините безполезни и дават лоши резултати но те ще ми ги налагат.
5
3
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Какви десни сте вие, като гласувате заедно с комунистите? Нали ДСБ на Костов бяха най-големите антикомунисти? А сега ще подкрепяте Лаурел и Харди. Смешници. Следващият път - под 4%!
4
1
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
"ДБ: В преговорите с ПП няма "червени линии" и имена"... aaa ще карат на анонимници!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера как някой може да гласува за някой който не харесва само защото някоя партия го била подкрепяла. Какъв е смисъла от дебата коя партия кой кандидат президент подкрепя?
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дай пример, когато е гласувана конституцията населението беше над 8.5 милинона и бяха определени 240 продукта от скара, сега сме около 6.5 милиона и сме първи по смъртност в света, т.е. още ще намаляме, а продуктите от скара са 240 и ако сложим онези 17 в Брюксел стават 257 продукта. Още в първия работен ден на парламента внеси предложение за намаляне продуктите
1
2
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Хахаха. Чуди се защо се топят: ами заради това, че пристанахте на ДС и Радев, затова. Защото тръгнахте да се гушкате с комунистите, а иначе големи реформатори го раздавахте. И сега с безпринципната подкрепа за партията на Радев ПАК правите същата грешка (то не е грешка, Бойкикев е от тяхното котило, но бяхте успели да излъжете някакви хора, че опитвате промени). Следващият път ПОД 4%. :))))