Дянков: Ще има подводни камъни, нямаме култура на големи коалиции

Поуката от изборите е, че хората искат промяна, заяви той
128
Дянков: Ще има подводни камъни, нямаме култура на големи коалиции
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на финансите Симеон Дянков е оптимист, че до края на годината ще имаме ново правителство.
Според него бъдещият кабинет ще има достатъчно време, за да направи смислени политики, защото всички се страхуват от нови избори.

Още по темата
Подводни камъни ще има, защото България няма култура на големи коалиции. Преговорите започнаха бързо и с оптимизъм, но и бързо ще влязат в трудности - какво да се направи в енергетиката, например, влизането в еврозоната, каза обаче той пред БНР.

Дянков посочи, че на хората е необходимо ново управление и нови политики, а това е възможност за партиите да преосмислят лидерите си и накъде вървят.

"Не мисля, че на този етап е необходимо Бойко Борисов да подава оставка. Обаче някои от хората, които около него дълго време управляваха като министри в тежки министерства - инфраструктура, екология, здравеопазване, социална политика, там се вижда, че България изостава и трябват нови хора, ново мислене. Поуката от изборите е, че българите искат подновяване и промяна", смята министърът.

Дянков подчерта, че от горчивия си опит е разбрал, че "политиците трябва да се смирени и да водят държавата от гледна точка на успехи в някои основни политики".

И е категоричен, че се закъснява с Бюджет 2022, но това не е фатално, защото в следваща година се влиза, като всеки месец се харчи по 1/12 от последния актуализиран бюджет.

"Трудностите ще дойдат от по-голямата инфлация, затова трябва да се помисли повече, тъй като последните 12-13 години България не е имала такава инфлация. Трябва да се обърне внимание върху политиката по доходите и върху зелената икономика... Задача на бъдещото правителство е и да кажат как може да вдигнат икономическия растеж от 3,5% на 5,5%".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
важното е да си упорит,макар и...."Постни пици",разни други,немат значение..Типчето знае,че българина помни от ден до пладне..Та:-ЮРУШ на позабравените !..Да са изходи следущия "корифей"!...Обаче аз ги разбирам,въпреки че не ги одобрявам:..-Веднъж опитал ДЪРЖАВНИЯ МЕД,после докато си жив в устата ти остава мечтания вкус..Трудна е раздялата с държавната ясла...Е,вижте Тиквата :-едва не умря заради това,че му взеха и "жипката" и "портфейлите"..
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не мисля, че на този етап е необходимо Бойко Борисов да подава оставка." -- той вече не е във властта, оставка в герб, това не е ли негова бизнес организация? Щом дянков му разрешава, нека поостане. Едновременно ще го разследват.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя крадльо сви 1,4 милиарда лева от Сребърният фонд и до ден днешен никой не знае къде са парите ..Вместо в затвора със смъртна присъда ми се развява по медиии((
70
1
 
3
 
! Отговори
шимончо преди 2 години
ти от постни пици ли напраи глава като на теле?
69
1
 
8
 
! Отговори
Избяга Дянков и преди 2 години
открадна нашите мечти...
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АХ, КОЛИБАРЯТ ЗЯНКО ПОСТНИЧКАТА ПИЦА. БЯХ СЕ ЗАТЪЖИЛ ДЕ СЕ Е ПОКРИЛ. ХАРВАРД ИЛИ ОКСФОЛД БИЗНЕС СКУУЛ Е ЗАВЪРШИЛ. А НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧВАТ ВЕДНАГА И СЕГА ИНАЧЕ СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА НЕКРОЛОГЪТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ЧЕТА.
67
3
 
5
 
! Отговори
Абе за пици преди 2 години
да не говорим - по Виденовско хляб нямаше - само пасти.
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каза големият Пицар на България! Специалиста дето нищо не направи, но дава акъл виждаш ли!
65
5
 
6
 
! Отговори
Инженер преди 2 години
Не знам Боко какво е натрупал, но в България вече няма пици. Нито постни, нито с шунка ! До там я докараха такива финансисти като Дянков и леля му Кристалина ! Пропускам бившите министри на прати като Ананиев, Горанов, на сегашния и бившия изобщо не им запомних имената, а и не трябва !
64
2
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Това е крадецът на пенсиите на Българте по време на Първото правителство на ГЕРБ. За хората няма пари, за любовницата му имаше.
63
1
 
12
 
! Отговори
Боко понатрупа преди 2 години
тлъстинки за България и сума ти хищни финансисти закръжиха наоколо готови да "работят".
62
7
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Съвсем скоро Идва времето когато Русофилите ще се молят Бойко да се върне.
61
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нали си замина в щатите. защо продължава да дава съвети. да си гледа новата страна и свобода!
60
0
 
3
 
! Отговори
Шимончооу...ще има преди 2 години
даже мъртви котви...щото за крадене остава малко, а крадците се размножиха мнооого!
59
0
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Херо Мустафа и САЩ сформираха коалиция за ново правителство в България,а нашите Русофили се радват като деца:)
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яяяя, хер Флик пак се показа.
57
1
 
5
 
! Отговори
пецата преди 2 години
Новите и тоя една майка ги е раждала , и той в мичиганския университет има тапияТолкова малка държавичка а толкова много предатели да роди, всеки втори е готов да си продаде родината и народа за някой лев, интересно е с какви компромати ги държат
56
0
 
1
 
! Отговори
ДО Оберщ......... преди 2 години
То също е било да открием огъня и да си печем месото - идва Ново Поколение .Ще стане - както казва Валери Божинов - когато няма накъде , продължаваме направо .
55
2
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До ВЪПРОС --- Просто си избийте тази фикс идея от главата - НЯМА да стане !!! Президентите и Прайм Министрите в България НЕ ги избират ошашавените гласоПУдаватели, а хората от "големия бизнес в сянка". ТЕ реално дирижират изборите, а избраните от тях аркадаши са само кукли на конци и нищо повече. Така беше с Баце, така е и с Чорапа, и така ще бъде. Дерзайте ! Lol
54
5
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Не зная как са го наричали, но съм идейно убеден, че е прав в съобщението си, относно последните 12-13 години, че НЕ е имало инфлация в България, а тогава управляваха 'омразните ГЕРБаджии' + Баце. СЕГА ще управляват хубавците от ПП плюс Зеленочорапов и гледайте докъде ще я докарате с тези "интелектуалци". Няма да ви трябва да чакате много. ;)