Дянков: Ще има подводни камъни, нямаме култура на големи коалиции

Поуката от изборите е, че хората искат промяна, заяви той
128
Дянков: Ще има подводни камъни, нямаме култура на големи коалиции
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на финансите Симеон Дянков е оптимист, че до края на годината ще имаме ново правителство.
Според него бъдещият кабинет ще има достатъчно време, за да направи смислени политики, защото всички се страхуват от нови избори.

Още по темата
Подводни камъни ще има, защото България няма култура на големи коалиции. Преговорите започнаха бързо и с оптимизъм, но и бързо ще влязат в трудности - какво да се направи в енергетиката, например, влизането в еврозоната, каза обаче той пред БНР.

Дянков посочи, че на хората е необходимо ново управление и нови политики, а това е възможност за партиите да преосмислят лидерите си и накъде вървят.

"Не мисля, че на този етап е необходимо Бойко Борисов да подава оставка. Обаче някои от хората, които около него дълго време управляваха като министри в тежки министерства - инфраструктура, екология, здравеопазване, социална политика, там се вижда, че България изостава и трябват нови хора, ново мислене. Поуката от изборите е, че българите искат подновяване и промяна", смята министърът.

Дянков подчерта, че от горчивия си опит е разбрал, че "политиците трябва да се смирени и да водят държавата от гледна точка на успехи в някои основни политики".

И е категоричен, че се закъснява с Бюджет 2022, но това не е фатално, защото в следваща година се влиза, като всеки месец се харчи по 1/12 от последния актуализиран бюджет.

"Трудностите ще дойдат от по-голямата инфлация, затова трябва да се помисли повече, тъй като последните 12-13 години България не е имала такава инфлация. Трябва да се обърне внимание върху политиката по доходите и върху зелената икономика... Задача на бъдещото правителство е и да кажат как може да вдигнат икономическия растеж от 3,5% на 5,5%".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Моето мнение - ако успее проекта на ЕС и САЩ да се изчистим от Корупцията - Дянков ще е първия докаран на летище София в Чувал от САЩ .Радев е човек без компромиси - ще вкара всички в Затвора от ГЕРБ , ВМРО , ДПС .В социалните мрежи има Истерия против Радев - всички са с профили на Държавни Служители с Трохи от Корупцията - къщи за Гости . България ще я БЪДЕ .
52
0
 
2
 
! Отговори
Повтарям точно: преди 2 години
Смъртта на по-високостоащ офицер не отменя заповедите дадени от него за изпълнение!Тези заповеди могат да бъдат отменени само от влезлият в сила негов наследник!Заповеди за отмяна на предишните заповеди не съм получил!
51
3
 
1
 
! Отговори
На война като на преди 2 години
Война. Смъртта на старши офицер не отменя заповедите, които е дал за изпълнение.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дянков пожелавам ти Пепи еврото да те стигне.Ще е интересно колко жълтици,клюлчета и евра имаш.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кики Петков ще ни вкара в еврото, ще оттегли ветото си за Македония и ще построи американски бази. Кики е учил в Харвард на лекции при леви интеректуалци и вярва в либералните ценности, в мултикултупизма и в западната демокрация.
48
1
 
9
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Какъв е този некадърник и крадец,та се обажда като черна радиостанция?
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето го наричаха Дянков диарията.Къде мине там
46
1
 
8
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 2 години
Господ го наказа за измами и лъжи..детето му плати цената на този никаквец..Ограби пенсионерите-и има съвест да поучава? Дойде слаб,сега направи корем,бузи..с крадени пари..
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дянков,Фил Димитров,Серго Станишев,Иван Костов ,Жан Виденов много си приличат.И по думи и по лъжи и по кражби
44
2
 
1
 
! Отговори
Его и тоя пицаря преди 2 години
Дали съжалявам за каквото съм направил. Мерача на гаубицата дето му е зададено и има заповед да порази цел на всяка цена съжалява ли?Значи да питам господа - вътрешен одит и антикорупция кога щяха да го хванат ако изобщо?Моята съвест е чиста, отмъстил съм за бившия си работодател и изпълнявам последните му заповеди! А съм длъжен , защото той като ми се случи да съм в безсъзнание и ранен ме търси в болницата!
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 год. ГРОБ ГЕНОЦИД - що ревеш по ГЕРБ, нали изгубиха изборите. ГЕРБ сега са опозиция, нека умните момчета от Харвард да ви оправят.
42
3
 
4
 
! Отговори
12 год. ГРОБ ГЕНОЦИД преди 2 години
тролъ на гроб да се засрами от пасквилите си ! неможе и ен трябва бивши затворници и пожарниКЯРи да бъдат минстрли и каквито и да е било. Аграри да но не и минстрли
41
2
 
5
 
! Отговори
Още се чудя преди 2 години
Американците ли снесоха кукувиче яйца в БСП то или Путин снесе при американците??? Мистерия ???
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е национален предател.Пълен с образованост на абориген .
39
3
 
5
 
! Отговори
БАНкянски затворник преди 2 години
MInistar...9 год. в останалите 3 се криеше "като" мишок.. бивш затворник в 4ехия затвора в панкреац, със съмнително криминално досие, безумно пр озз и Инфантилен.. на слу4аиност ли го отдавате това или на някаква закономерност ?
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е 100 класи над Дянков.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защото всички се страхуват от нови избори - ха, аз пък мисля че има един дето за това работи, този дето ще го избираме за втори мандат в неделя, да ходим на избори през няколко месеца, докато не промени конституцията и вече няма да е нужно , муахахахаххаха
36
2
 
3
 
! Отговори
12 год. ГРОБ ГЕНОЦИД преди 2 години
Пицо кадя си ва.. искам да си поговолим на саме !
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин е завършил само университет в Ленинград, сега Перербург.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков: Искаме нов подход към Скопие. От българска страна политиците няма да бъдат проблем