Дянков: Ще има подводни камъни, нямаме култура на големи коалиции

Поуката от изборите е, че хората искат промяна, заяви той
128
Дянков: Ще има подводни камъни, нямаме култура на големи коалиции
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на финансите Симеон Дянков е оптимист, че до края на годината ще имаме ново правителство.
Според него бъдещият кабинет ще има достатъчно време, за да направи смислени политики, защото всички се страхуват от нови избори.

Още по темата
Подводни камъни ще има, защото България няма култура на големи коалиции. Преговорите започнаха бързо и с оптимизъм, но и бързо ще влязат в трудности - какво да се направи в енергетиката, например, влизането в еврозоната, каза обаче той пред БНР.

Дянков посочи, че на хората е необходимо ново управление и нови политики, а това е възможност за партиите да преосмислят лидерите си и накъде вървят.

"Не мисля, че на този етап е необходимо Бойко Борисов да подава оставка. Обаче някои от хората, които около него дълго време управляваха като министри в тежки министерства - инфраструктура, екология, здравеопазване, социална политика, там се вижда, че България изостава и трябват нови хора, ново мислене. Поуката от изборите е, че българите искат подновяване и промяна", смята министърът.

Дянков подчерта, че от горчивия си опит е разбрал, че "политиците трябва да се смирени и да водят държавата от гледна точка на успехи в някои основни политики".

И е категоричен, че се закъснява с Бюджет 2022, но това не е фатално, защото в следваща година се влиза, като всеки месец се харчи по 1/12 от последния актуализиран бюджет.

"Трудностите ще дойдат от по-голямата инфлация, затова трябва да се помисли повече, тъй като последните 12-13 години България не е имала такава инфлация. Трябва да се обърне внимание върху политиката по доходите и върху зелената икономика... Задача на бъдещото правителство е и да кажат как може да вдигнат икономическия растеж от 3,5% на 5,5%".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бучковски: За нас в РСМ Даниел Лорер е идеалният български външен министър.
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е , братушките го оцениха, ние не.
31
3
 
6
 
! Отговори
Работещ преди 2 години
Тоя , само като го видя , и ще повърна! Нали точно той ПРИЕ в Държавната Администрация всяка една експертна длъжност от най - ниската ... до най - високата - Да има ГРАФА НА ЗАПЛАТИ - "ОТ - ДО" ... Но тези граници са в доста широки и изключително неприемливи параметри! Точно направено за "НАШИТЕ ХОРА" в Държавната Администрация. Идва. И му дават заплата на горната граница. Пример : Главен експерт с 20 години стаж взима значително по - малко заплащане от Младши с 1-2-3 години ?!?! И го ОБУЧАВА!!!
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре скъпа храна и 2000 лева за парно, отколкото ГЕРБ и Бойко Борисов.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е свободна страна, всякакви мнение и тероии се приемат, стига да са от полза за Русия. Ако могат да научат нещо от Дянков, ще му плащат да ги учи.
28
3
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
дянков от коя пицария се изказва ?!
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Роската още не се е изказал по въпроса.Свършили са му плюнките.
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До По-Смешков - ти по добре мисли за себе си, как ще гледаш празиня гладилник и как ще плащаш 2000 за ток и отопление. А Бойко не го мисли, Бойкко си е добре в опозиция със 65 депутатата, и ти се смее на истеричните пенявения с решетките.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дянков учеше руснаците на икономика във висшето икономическо училище в Москва. Не знам дали още е там, ама има какво да ги научи, а вие му се присмивайте...
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова и аз на следващите избори няма да имам култура да ида до урните,с тарикати...тарикатската!!
23
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Ти ако си на 12 хилки,много ще ти пука за Бойко,Гойко или Милойко те управлява! Даже няма да те има и в сайта, голеш :-))
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откровено,повече ме интересува месото,олиото, сиренето и кашкавала да не са по-скъпи отколкото в Европа. Хлябът , ако не ги е грях,да си го ядат, че житната реколта всяка година е от добра по-добра,а редовно излизат с номера за повишените заплати на хлебарите..
21
1
 
2
 
! Отговори
По-Смешков преди 2 години
До СмешкаДано да го гледа зад решетки ...АМИН !
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24 благодаря, че каза на обикновения човек ТОЧНО КОЙ иска Бойко да се махне! Тееенкю!
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм на 12 хилки, дори и 5 пъти да скочат цените пак ще живея добре. Важното е ГЕРБ и Бойко Борисов да се изчегъртат.
18
3
 
7
 
! Отговори
Я па тоя преди 2 години
Тоя пък от къде изпълзя. Че се и охранил.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо скали очаквайте. Радев предаде БСП заради ПП, няма да му се размене. ИТН са уж хрисими, но падне ли им Кирил ще го изядат. А ДБ са в шизофренно състояние, хем да десни, ама ляв президент искат, хем са западно ориентирани, но на русофилите пригласят, Ицо хем напуска, ала щял да се връща. Та, тежко ще е плаването, ако въобще има плаване и не се закотвят още на първия риф.
16
5
 
13
 
! Отговори
Смешка преди 2 години
Колалиция: двама харвардски можешници, червени олигарси, шоумен чалгаджия и лодкар. Смешка. А честито - Бойко ще ви гледа сеира и ще ви ръкопяска.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, този също го активираха да ни облъчва. И нямало защо Борисов да подава оставка, а защо да не я подаде? От април е загубил 250 хил гласа. А 2009г. ГЕРБ печелят с милион и 600 хил. гласа. Сега колко имат, под 600 хил. гласа.Но всички в зайчарника знаят, че напусне ли ги вожда отиват в трета глуха. Това не е партия, това е ЕООД, с едноличен собственик и управител, вожда и другаря Бойко Борисов. Без него герб и като НДСВ без Симеон, т.е. нищо и на следващи избори няма да се докопат и до НС.
14
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костов и Дянков бяха най-свестните финансисти у нас, ама кой да чува... Само ги осмиват невежите.