Радев спечелил, защото е познат, харесал се с лозунга за борба с корупцията

Политолог: Ако не беше избран, процесът за кабинет щеше да е затруднен
223
Радев спечелил, защото е познат, харесал се с лозунга за борба с корупцията
Снимка: БГНЕС

Темата с избирателната активност и колко ниско е тя не трябва да се абсолютизира, защото независимо от това демокрацията функционира. Това коментира пред БНР политологът проф. Георги Карасимеонов.

Още по темата
"Румен Радев спечели повече гласове на изборите, защото е познат и известен, направил е впечатление на сериозен, стабилен държавник. От друга страна - заради основния лозунг, който той издигна и видимо се хареса на хората - борбата срещу екзистенциален проблем за нашата държава - корупцията и мафиотизацията", посочи той.

Политологът е категоричен, че ако Румен Радев не беше избран за втори мандат, процесът по съставяне на правителство щеше да бъде затруднен:  

"В известен смисъл той е родител на двамата лидери на ПП и това ще улесни съставянето на правителство, той ще им даде гръб, от който те се нуждаят... За първи път в България се прави опит за четирипартийна коалиция. Това е сложен процес, който ще има своите подводни камъни. Но поне в рамките на година-две ще имаме правителство".

Според него политическата среда ще се изчисти от съмненията, че всичко се случва зад гърба на хората.

Той подчерта, че всяка власт има начало и край, "затова може да се каже, че моделът на управление "Борисов" се изчерпа".

По думите му, ако в партията не се вземат мерки за преодоляване на изолацията, може да се говори за начало на стопяването на партия ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
//* преди 2 години
Аз си мисля ме никой във форума не си мисли че изборите са били честни.
169
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Той не спечели, а уйдурдиса. Сиела са един от олигарсите и Бойко допусна те да съхраняват машините. Машините са от Венецуела христоматиен пример за корупция. Да изброявам ли повече? Както и да е. Тези които са го харесали ще стоят гладни защото толкова име акъла. Както 1996 същите които харесваха Жан Виденов приритаха. За мен не се притеснявайте.
168
0
 
1
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Трябва всеки, който иска да вземе властта да знае, че това, което предстои да се случи няма да е като това, което очаква да се случи.
167
0
 
1
 
! Отговори
ФATMAKA преди 2 години
спечели 'щото така пожелаха свише
166
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше тулупа да излезе да му накъртъчат зелената,голяма тиква.
165
4
 
8
 
! Отговори
Дориан преди 2 години
Спечелил е. Сърдете се на онези 80%, които най-добре описва проф. Христов! Съгласна съм обаче, че печалбата на Радев, т.е.победата му (в кавички) с 66,6% звучи малко или много преувеличена и излъчва послание за масонска символика. !
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано дойде ден Румен Радев да плати за злодеянията си. Дано! Нека Бог го съди!
163
1
 
8
 
! Отговори
Баш шашкънин преди 2 години
Този Радев май ша се окаже новият Тодор Живков! И той не подбира методите си, за да смаже вътрешна и външна опозиция, само и само да се задържи на власт! Комунистическата шайка около него - Божков, Рашков и т.н. дърти, червени мародери, му помагат за превратът, който осъществи с помощта на най-добрия помощник за държавни преврати - американските служби! Цената я плаща народа на България, уви!
162
1
 
6
 
! Отговори
100% истина преди 2 години
Радев спечели с такъв чудовищен и нереално висок резултат, защото се споразумя с американските служби да ги слуша, а те в замяна програмираха машините за електронно гласуване. Имаме зависим президент, който извърши държавна измяна, подкокоросан от Божков.
161
6
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Радев и Рашков работят за бг народ.
160
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пир по време на чума,това е недопустимо!Да не говорим,че 100300души са гласували,резултата му е задоволителен,но него го интересува властта,честито Ви
159
2
 
9
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Радев няма да доживее до втори мандат! Йотова да се стяга.
158
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев вкара държавата в пожари! Отнесоха го и макета.
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държавата на Мунчовците
156
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам каква еуфория е в България се чудя защо днес всички немски вестници ни се подиграват за избора.Абе явно немците не разбират нищо,не вярвам ние да сме сбъркани
155
15
 
4
 
! Отговори
РАДЕВ МА4КАААА преди 2 години
До "Димо": Ей дpисък гербав, Gерб загуби позиции - подкрепата на черепа - там си беше развод по сметка, преди това мустакатия тарикат зе парите и бега 5 минути преди да го нагърчат, пак предупреден от герб. мафиотските структури на герб се разпадат защото вече не могат да бъдат поддържани. Герб е приключил проект, Радев постави началото накрая му. За това гербавата тролиада толкова го мрази. Колкото и да натякваш за "фигуранта" той ще довърши започнатото. А ти пак ще лаnаш куpовeте на "бежанците ГЕЙрджИК OFF .. срам. позор, п.л.у.ж.е. к, илетерат !!
154
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради политическата си неграмотност, присъща на всички български селяни, ... Радев постави себе си и България във възможно най-неизгодната позиция. Сега нито на запад, нито на изток ще му вярват ... ако има срещи те ще са максимум на ниво посланик.
153
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът му измира по болниците от вируса, а той ухилен до клепналите си уши... Позор...
152
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М У Н Ч О гледа изключително тъпо
151
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
големи *** се оказахме,цяла Европа ни се смее