БСП се разграничи от служебните министри от левицата

Те обаче остават членове на партията
106
БСП се разграничи от служебните министри от левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП излезе с официална позиция за служебните министри, назначени от президента Румен Радев, които са членове на левицата. Това са правосъдния министър Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и младежта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Още по темата


„Позицията е, че се разграничаваме от тях. Те са назначени за министри в нарушение на устава на партията“, коментира червената шефка Корнелия Нинова.

„Не носим политическа отговорност за действията им, както и на цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президента във вътрешно партийни дела на партии, които и да са те и в частност на БСП“,допълни тя.

„Назначените за министри, заместник-министри, областни управители от БСП  участват в лично качество а не с мандат на БСП и БСП не носи отговорност“, настоя соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Чук и Гек...възможно е!..Приемам забележката ти!..Бих поискал извинение,но първо,АКО МИ ОСТАНЕ ВРЕМЕ,ще се поинтересувам какво са написали "братята" "Чук" и "Гек"..Простено ли ми е?.."Мерси"!
47
5
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Онази жена, дето направи Рундю пРезидент се казва Цецка Цачева :)))))))))))))))))))) Корни пак сънува будна :)))))))))))))))))))))))))))))))))
46
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Анонимен.........Никой не го е страх от Вгъzраждане. Всички им се подиграват, бият ги под път и над път - особено Копейката, Марешки как го беше посинил :)))))))))))))))))
45
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До СЕЛООУ....ОООО!..Ексюзе моа,мосю!...Много съжалявам,че използвам ЦИТАТИ,вместо като Вас,преуважаемий,да "наблегна" на "литературния,книжовен български", който използвате да заливате коментарите с уникалнатасипростащина..Обаче все пак не съм съгласен със забележката!..Българския език е много богат..Например:-Тук мои "фенове" /предполагам и ти в това число/ мъ критикуват,че използвам..примерно "и жъ" ,вместо "ще".Но има и други:-"ке","шъ",""че"..Замен българския език е една "РАПСОДИЯ",БОГАТА и
44
1
 
9
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До АнонименВъзраждане го чака голямата предизборна тояга, заедно с БСП! По простата причина, че електората трябва да се насочи към Стефан Янев! Виждаш с Нинова какво правят, а Копейкича оня ден го награбиха за маска в магазина и направиха за смях!
43
1
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До ПроСоТоДа ме обвиняваш, че симпатизирам на Тиквата, значи не следиш новините и сайта! А Рундич е едно разочарование! Той се е променил, а не Гек! Малкият Содом!
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СЕЛООУ Къклица и гъгрица са различни неща!
41
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички ги тресе страх от Възраждане. Не само политиците а и такива дето въртят далавери и имат нечисти помисли. Стреса е голям но трябва да го преживеят. Стига им толкова гювеч на гърба на мизерният народ. Както се казва. Едни ум ират а други да им го заират. На тези избори ще си върнем държавата от айдуците
40
0
 
6
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Оръжията - нормално! Както и с газа - посредници! Само, че в единия случай врещите, в другия казвате, че всичко е точно! Дядо едно време бил джамбазин и един приятел искал да купи телето на съседа си, но той не му го дава, защото животното си знае къщата и ще реве! Дядката го купил, уж да го препродава на Ат пазар и го дал на съседа! Такава е работата на посредника едно време и днес!
39
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Корнииии, очаквай за броени дни Рундю да ви изчегърта БСП-арите до ниво чистачка на тоалетна :))))))))))))))) Започва да ме кефи тоя 4-ти кабинет на Рундю :)))))))))))))
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако падне БСП от власт . Нинова ще а разцепят за оръжейни далавери.
37
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Чук и Гек...И кой е тоя "Ушат предател" бе?!...Ейиии,много сте ми симпатични!...Тиквата побесня заради факта,че няма как да засенчи "Ушатия" и вие-неговитепуделчета,повтаряте ли повтаряте тая мантра..Но знаеш ли,лично аз не се учудвам!.."СРЕД ПШЕНИЦАТА ВИНАГИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ КЪКЛИЦА"..
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И те не струват нищо ,като тебе. Ама гушите пари от оръжие за украйна!
35
0
 
5
 
! Отговори
asd преди 1 година
БСП пак са във властта, но уж се разграничават, за да се краде яко, но да не понасят негативи като партия до колкото може. Радев има още доста годинки да е президент, а и хората помнят максимум 1 година.
34
5
 
4
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Сина на Нинджата е в САЩ, уважаван и образован млад мъж! Математик! Дъщерята на Рундич е в НАТФИЗ, а сина му - в ЦСКА - юноши! Схващате ли разликата, главочи!?
33
0
 
6
 
! Отговори
рН преди 1 година
М-та им на БСП и "Мадам" Н.!!! Бг навлиза в тежка политическа криза и турболентност! Но, както се казва - "Всяко зло за добро." Няма друг еволюционен процес, който да промени политическото статукво и да изчисти политическото ни пространство от "Талажа"! Ще ни т.ресе яко и дълго, но се надявам след време, най-сетне да се появи или дори да се появЯТ нови, интелигентни, ерудирани и национално ориентирани български партии и лидери.
32
4
 
4
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До ПроСоТоА те щом с толкова лека ръка са предали партията си на ушатия предател, как може да разчиташ, че няма да предадат и България!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази на будали ли ни прави?!? Първо се разграничи от кмета на Перник който БСП издигна, после от Рундьо Педалов, сега и от министрите на БСП... никога за нищо отговорност. 4 200 тона оръжия сигурно също нинова нищо не е подписвала..
30
1
 
9
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Нещо Президентът ви цепна както вие цепихте ИТН. Всичко се връща. То БСП от отдавна прилича на политчески Франкенщайн. Само затвор за вас
29
4
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
И БСП е като вас! Едни са за Запада, другите - за Кремал! Сина на Нинова е в САЩ! Където е детето - там е сърцето! Поне е честна, а не да се преструва на евроатлантик като повечето гербери, а пият водка и заспиват със ,,Спустилась ночь" и ,,Ах, тучи голубие"!! Но, колко българи живеят в Русия и колко на Запад!? Ако сега условно разделите България по линията Русе - Кържали и който иска Русия, газ и Копейчик за премиер, моля да прекрачи в източната част! самият Копейчик ще избяга някъде към Видин!