БСП се разграничи от служебните министри от левицата

Те обаче остават членове на партията
106
БСП се разграничи от служебните министри от левицата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националният съвет на БСП излезе с официална позиция за служебните министри, назначени от президента Румен Радев, които са членове на левицата. Това са правосъдния министър Крум Зарков, Весела Лечева, която пое спорта и младежта и Явор Гечев, който смени в земеделието Иван Иванов.

Още по темата


„Позицията е, че се разграничаваме от тях. Те са назначени за министри в нарушение на устава на партията“, коментира червената шефка Корнелия Нинова.

„Не носим политическа отговорност за действията им, както и на цялото правителство. Смятаме за недопустима намесата на президента във вътрешно партийни дела на партии, които и да са те и в частност на БСП“,допълни тя.

„Назначените за министри, заместник-министри, областни управители от БСП  участват в лично качество а не с мандат на БСП и БСП не носи отговорност“, настоя соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много съм доволен от Корнелия. Господ да и дава здраве и още дълги години да продължава да съсипва БСП до пълното унищожение. Дай боже всички партии да си издигнат такива лидери унищожители та един ден да си отдъхне народа и без партии да заживеем спокойно и щастливо.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо БСП не се разграничи от нея, когато тя беше министър? Президента не пита партии, а назначава както е преценило президентството. Нинава да не се прави на ощипана, а да се маха час по-скоро от управлението на БСП, защото Тя я разсипа нацяло.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Другарка от село Крушовица яхаща Катъро още ли се има за фактор. На изборите ще разбере чее изпаднала от каруцата. На миналите избори не изпадна оти се държеше на катъро за чадъро ама тоя път чадъро го нема и че падне по газ.
5
5
 
18
 
! Отговори
7777 преди 1 година
Тази леля съвсем изтеряса. Аз не разбирам в тази партия няма ли разумни пора да изгонят тази ненормална лелка и да превърнат партията в нормална лява европейска партия. Тази освен злоба и жлъч друго не показва. Много е противна!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз Дон Курнелий много застрашително изглежда вече. Станал като четирикрилен гардероб, стиснал юмруци, присвил очите, а нека посмее някой да му излезе на пътя.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът по унищожаването на тази партия върви по план, всички работят по сценарий написан от едно място
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем че не носиш отговорност Корни. Ако носеше и имаше съвест отдавна да си си подала оставката! Между другото Майчето Манолова търси овце за кошарата, заповядай!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбрах ся източните и господари толкова ли са доволни от нея че още води хорото на левицата? Оръжие за Украйна, изгонване на дипломати, едно друго....